Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pui marocan cu şofran |
Pui marocan cu şofran
Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 500 g carne de pui dezosata si portionata, 400 ml concentrat de pasare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe taiate julien, cateva fire de sofran, 2 lingurite boia, 2 batoane de scortisoara, sucul si coaja de la 2 portocale, 100 g stafide, 2 lingurite ghimbir macinat. Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 200 grade C. Incingeti uleiul intr-o cratita din fonta, acoperiti-o cu un capac si caliti ceapa si condimentele la foc mic timp de 10 minute. Scoateti ceapa din vas, dati-o deoparte si in acelasi vas prajiti carnea de pui pana se rumeneste complet. Adaugati ceapa si condimentele, concentratul, sucul si coaja de portocala. Dati vasul la cuptor, neacoperit, timp de 35 minute, pana cand carnea se patrunde. In ultimele 15 minute adaugati stafidele si migdalele. Serviti cu garnitura de cuscus, presarat cu seminte de dovleac si menta proaspata, tocata.
6.013 vizualizări
Versiunea printabilă1.024 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Supă de pui cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 2. Pui cu orez şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Piept de pui cu lămâie şi miere (Mâncăruri > Fripturi) 4. Ruladă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 5. Pui cu muştar la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 6. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre) 7. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 8. Frigărui din aripi de pui în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi) 9. Supă picantă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 10. Pui pe sticlă (II) (Mâncăruri > Fripturi) 11. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Pui Dijon (varianta dietetică) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Pui cu sos de soia şi ketchup (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Cubuleţe de pui marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 15. Pulpe de pui gratinate (Mâncăruri > Fripturi) 16. Pulpe de pui pane (Mâncăruri > Fripturi) 17. Pastă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 18. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 19. Pui pe sare (Mâncăruri > Fripturi) 20. Somon marinat în stil marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 21. Pui cu sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 22. Tortiglioni cu ficat de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 23. Piept de pui cu smântână şi hrean (Aperitive > Aperitive cu carne) 24. Tortiglioni cu pui şi ardei (Tortiglioni con pollame e peperoni) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 25. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Friptură de pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 27. Pui Szechuan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 28. Supă de pui calmantă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 29. Pui la pungă (Mâncăruri > Fripturi) 30. Tatin de pui cu mere (Aperitive > Aperitive cu carne) |