Pui provenzale - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui provenzale

Pui provenzale

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 8 copane de pui, 1-2 linguri ulei de măsline, 1 ceapă potrivită tăiată marunt, 2 căţei de usturoi presaţi sau zdrobiţi, 2 ardei graşi roşii (mari) tăiaţi fîşii, 400 g roşii decojite (din conservă) cu zeamă cu tot, 1 lingură bulion, 1/4 ceaşcă vin dulce, 1/2 linguriţă zahăr, 1/3 ceaşcă busuioc tocat mărunt, 1/2 ceaşcă măsline negre fără sîmburi tăiate în două, sare, piper negru măcinat.

Mod de preparare: Se prăjesc copanele la cuptor sau pe grătar.
Se încinge uleiul într-o tigaie grea de fontă şi se călesc - la foc potrivit - ceapa, usturoiul şi ardeii. Se adaugă roşiile decojite cu zeamă cu tot, bulionul, vinul şi zahărul şi se lasă să dea în clocot. Se face focul mai mic şi se fierb aproximativ 10 minute, pînă ce se îngroaşă sosul.
Se încorporează bucăţile de pui, busuiocul şi măslinele şi se lasă pe foc pînă ce se încing - amestecînd întruna.
Puiul astfel preparat se serveşte fierbinte, cu salată verde şi chifle proaspete, crocante.
4.078 vizualizări
702 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu muştar la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pui sote cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pui umplut cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Pui cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
6. Piept de pui umplut cu prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)
8. Tom Kha Gai (Supă de pui cu lapte de cocos) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pui rumenit cu fenicul şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pui a la Nick (Mâncăruri > Fripturi)
12. Tortiglioni cu ficat de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Aripi de pui cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pui cu bame şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pui rumenit la cuptor în stil rustic (Mâncăruri > Fripturi)
16. Borş de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
20. Pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pui cu smântână şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pui la tigaie (Mâncăruri > Fripturi)
23. Piept de pui în stil italian (Mâncăruri > Fripturi)
24. Friptură de pui cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ruladă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Pui Shanghai (Mâncăruri > Fripturi)
27. Friptură de pui la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
28. Pui cu smântână şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ciorbă de dovlecei cu pui (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Pui pe sticlă (II) (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.