Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui provenzale |
Pui provenzale
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 8 copane de pui, 1-2 linguri ulei de măsline, 1 ceapă potrivită tăiată marunt, 2 căţei de usturoi presaţi sau zdrobiţi, 2 ardei graşi roşii (mari) tăiaţi fîşii, 400 g roşii decojite (din conservă) cu zeamă cu tot, 1 lingură bulion, 1/4 ceaşcă vin dulce, 1/2 linguriţă zahăr, 1/3 ceaşcă busuioc tocat mărunt, 1/2 ceaşcă măsline negre fără sîmburi tăiate în două, sare, piper negru măcinat. Mod de preparare: Se prăjesc copanele la cuptor sau pe grătar. Se încinge uleiul într-o tigaie grea de fontă şi se călesc - la foc potrivit - ceapa, usturoiul şi ardeii. Se adaugă roşiile decojite cu zeamă cu tot, bulionul, vinul şi zahărul şi se lasă să dea în clocot. Se face focul mai mic şi se fierb aproximativ 10 minute, pînă ce se îngroaşă sosul. Se încorporează bucăţile de pui, busuiocul şi măslinele şi se lasă pe foc pînă ce se încing - amestecînd întruna. Puiul astfel preparat se serveşte fierbinte, cu salată verde şi chifle proaspete, crocante.
4.031 vizualizări
Versiunea printabilă687 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ostropel de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 2. Pui crocant (Mâncăruri > Fripturi) 3. Vinete prăjite cu frigărui de pui (Mâncăruri > Fripturi) 4. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi) 5. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 6. Pui cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Supă de pui cu usturoi şi zdrenţe de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 8. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi) 9. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Piept de pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Friptură de pui cu legume (Mâncăruri > Fripturi) 12. Pui cu ciuperci stropit cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri) 14. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 15. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi) 16. Piept de pui pe pat de cuş-cuş (Mâncăruri > Fripturi) 17. Pui pe sare (Mâncăruri > Fripturi) 18. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 19. Rulouri cu piept de pui şi susan (Aperitive > Aperitive cu carne) 20. Pulpe de pui cu boia de ardei (Mâncăruri > Fripturi) 21. Rulou de pui umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 22. Mâncare de orez şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Pulpe de pui cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Pui cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 25. Pui cu iaurt (I) (Mâncăruri > Fripturi) 26. Pui cu legume şi salvie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Pui cu oţet (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 28. Fricassee de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Supă de pui cu gulii şi lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 30. Şniţel de pui cu amestec de arome (Mâncăruri > Fripturi) |