Pui provenzale - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui provenzale

Pui provenzale

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 8 copane de pui, 1-2 linguri ulei de măsline, 1 ceapă potrivită tăiată marunt, 2 căţei de usturoi presaţi sau zdrobiţi, 2 ardei graşi roşii (mari) tăiaţi fîşii, 400 g roşii decojite (din conservă) cu zeamă cu tot, 1 lingură bulion, 1/4 ceaşcă vin dulce, 1/2 linguriţă zahăr, 1/3 ceaşcă busuioc tocat mărunt, 1/2 ceaşcă măsline negre fără sîmburi tăiate în două, sare, piper negru măcinat.

Mod de preparare: Se prăjesc copanele la cuptor sau pe grătar.
Se încinge uleiul într-o tigaie grea de fontă şi se călesc - la foc potrivit - ceapa, usturoiul şi ardeii. Se adaugă roşiile decojite cu zeamă cu tot, bulionul, vinul şi zahărul şi se lasă să dea în clocot. Se face focul mai mic şi se fierb aproximativ 10 minute, pînă ce se îngroaşă sosul.
Se încorporează bucăţile de pui, busuiocul şi măslinele şi se lasă pe foc pînă ce se încing - amestecînd întruna.
Puiul astfel preparat se serveşte fierbinte, cu salată verde şi chifle proaspete, crocante.
4.060 vizualizări
695 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui Szechuan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pui marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pui cu muştar la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
4. Piept de pui în stil italian (Mâncăruri > Fripturi)
5. Supă picantă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Paste cu pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Ciorbă de pui a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Pui umplut cu tocătură şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pui cu şuncă şi unt de sardele (Mâncăruri > Fripturi)
11. Pui cu lămâie (I) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de pui cu avocado (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
15. Conopidă cu tocătură de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Risotto cu ficăţei de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Consome de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Pui umplut cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Fasole verde cu pui aromat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
24. Pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
25. Terină din ficat de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
27. Pui cu sos alb şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pui cu arpagic (Mâncăruri > Fripturi)
29. Confit de pui cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.