Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui umplut cu ghiveci |
Pui umplut cu ghiveci
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie Porţii: 4 Ingrediente: 4 piepti de pui, 24 masline verzi si negre (fara samburi), 2 catei de usturoi, 1 rosie, 250 g paine veche, 2 linguri patrunjel verde, o lingura ulei de masline, 15 g unt, sare, piper. Pentru ghiveci: 500 g rosii, 1 vanata, 2 dovlecei mici, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 125 ml ulei de masline, 4 linguri vin alb, 1 crenguta de cimbru, 1 crenguta de rozmarin, sare, piper. Mod de preparare: Ghiveciul: Spalati vanata, taiati-o rondele, presarati deasupra putina sare si lasati-o 20 de minute sa zemuiasca. Curatati rosiile de pielita si taiati-le in patru. Taiati dovleceii rondele, iar ceapa curatata, fideluta. Curatati usturoiul si presati-l. Spalati ardeii, curatati-i de seminte si nervuri si taiati-i fasii. Zvantati rondelele de vanata si prajiti pe rand toate legumele (inclusiv ceapa si usturoiul) cate 2-3 minute. Puneti-le intr-o cratita, adaugati cimbrul, rozmarinul, sarea, piperul, vinul si un firicel de ulei si lasati-le sa fiarba incet, fara capac, circa 30 de minute. Puiul umplut: Incingeti cuptorul la 200 grade C. Tocati maslinele si usturoiul, taiati rosia cubulete si sfaramati painea uscata. Amestecati maslinele, usturoiul, rosia, painea si patrunjelul verde tocat, sarati si piperati. Despicati fiecare bucata de piept de pui pe lung si puneti in despicatura (fanta) umplutura preparata anterior. Prajiti-le intr-o tigaie, in uleiul amestecat cu unt, si dupa ce s-au rumenit circa 3 minute pe fiecare parte, dati-le la cuptor si lasati-le sa se patrunda 20 de minute.
4.649 vizualizări
Versiunea printabilă879 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Chifteluţe din piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 2. Pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 4. Pulpe de pui mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 6. Ciuperci umplute cu brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 7. Papricaş de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 9. Supă cu lapte de cocos şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 10. Vinete prăjite cu frigărui de pui (Mâncăruri > Fripturi) 11. Ouă umplute cu ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă) 12. Pui Divan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Roşii umplute la borcan (Aperitive > Aperitive cu brânză) 14. Piept de pui în stil italian (Mâncăruri > Fripturi) 15. Pulpe de pui pane (Mâncăruri > Fripturi) 16. Chifle umplute cu pastă de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne) 17. Pui umplut cu costiţă, nuci şi stafide (Mâncăruri > Fripturi) 18. Ciuperci umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 19. Ciuperci umplute mocăneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 20. Curcan umplut cu castane (I) (Mâncăruri > Fripturi) 21. Inimă de viţel umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 22. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre) 23. Ouă umplute cu ficat cu aromă de coniac (Aperitive > Aperitive cu ouă) 24. Clătite umplute cu broccoli şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne) 25. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 26. Vinete umplute cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 27. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne) 28. Calamar umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 29. Pui cu maghiran (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) |