Pui umplut cu ghiveci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui umplut cu ghiveci

Pui umplut cu ghiveci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 piepti de pui, 24 masline verzi si negre (fara samburi), 2 catei de usturoi, 1 rosie, 250 g paine veche, 2 linguri patrunjel verde, o lingura ulei de masline, 15 g unt, sare, piper.
Pentru ghiveci: 500 g rosii, 1 vanata, 2 dovlecei mici, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 125 ml ulei de masline, 4 linguri vin alb, 1 crenguta de cimbru, 1 crenguta de rozmarin, sare, piper.

Mod de preparare: Ghiveciul: Spalati vanata, taiati-o rondele, presarati deasupra putina sare si lasati-o 20 de minute sa zemuiasca.
Curatati rosiile de pielita si taiati-le in patru. Taiati dovleceii rondele, iar ceapa curatata, fideluta. Curatati usturoiul si presati-l. Spalati ardeii, curatati-i de seminte si nervuri si taiati-i fasii.
Zvantati rondelele de vanata si prajiti pe rand toate legumele (inclusiv ceapa si usturoiul) cate 2-3 minute.
Puneti-le intr-o cratita, adaugati cimbrul, rozmarinul, sarea, piperul, vinul si un firicel de ulei si lasati-le sa fiarba incet, fara capac, circa 30 de minute.
Puiul umplut: Incingeti cuptorul la 200 grade C. Tocati maslinele si usturoiul, taiati rosia cubulete si sfaramati painea uscata. Amestecati maslinele, usturoiul, rosia, painea si patrunjelul verde tocat, sarati si piperati.
Despicati fiecare bucata de piept de pui pe lung si puneti in despicatura (fanta) umplutura preparata anterior. Prajiti-le intr-o tigaie, in uleiul amestecat cu unt, si dupa ce s-au rumenit circa 3 minute pe fiecare parte, dati-le la cuptor si lasati-le sa se patrunda 20 de minute.
4.682 vizualizări
889 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
2. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Pui la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
4. Cornete de parizer umplute (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Curcan umplut cu castane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pui cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Piept de pui marinat cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ciuperci umplute mocăneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Ouă umplute cu pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Ouă umplute picante (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Ciulama de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Roşii umplute cu cârnaţi şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Roşii umplute cu tăiţei laţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată grecească cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Pâine umplută provensală (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Sote de ficăţei de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Ghiveci dietetic (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Supă cu perişoare din ficat de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Pui cu smântână şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Roşii umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Roşii umplute cu cârnat (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Ouă umplute cu pastă de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Pui cu sos ca la Buzău (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Mâncare de orez şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pui cu mazăre verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Clătite cu pui şi curry (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Cornuri umplute cu carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.