Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui umplut cu ghiveci |
Pui umplut cu ghiveci
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie Porţii: 4 Ingrediente: 4 piepti de pui, 24 masline verzi si negre (fara samburi), 2 catei de usturoi, 1 rosie, 250 g paine veche, 2 linguri patrunjel verde, o lingura ulei de masline, 15 g unt, sare, piper. Pentru ghiveci: 500 g rosii, 1 vanata, 2 dovlecei mici, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 125 ml ulei de masline, 4 linguri vin alb, 1 crenguta de cimbru, 1 crenguta de rozmarin, sare, piper. Mod de preparare: Ghiveciul: Spalati vanata, taiati-o rondele, presarati deasupra putina sare si lasati-o 20 de minute sa zemuiasca. Curatati rosiile de pielita si taiati-le in patru. Taiati dovleceii rondele, iar ceapa curatata, fideluta. Curatati usturoiul si presati-l. Spalati ardeii, curatati-i de seminte si nervuri si taiati-i fasii. Zvantati rondelele de vanata si prajiti pe rand toate legumele (inclusiv ceapa si usturoiul) cate 2-3 minute. Puneti-le intr-o cratita, adaugati cimbrul, rozmarinul, sarea, piperul, vinul si un firicel de ulei si lasati-le sa fiarba incet, fara capac, circa 30 de minute. Puiul umplut: Incingeti cuptorul la 200 grade C. Tocati maslinele si usturoiul, taiati rosia cubulete si sfaramati painea uscata. Amestecati maslinele, usturoiul, rosia, painea si patrunjelul verde tocat, sarati si piperati. Despicati fiecare bucata de piept de pui pe lung si puneti in despicatura (fanta) umplutura preparata anterior. Prajiti-le intr-o tigaie, in uleiul amestecat cu unt, si dupa ce s-au rumenit circa 3 minute pe fiecare parte, dati-le la cuptor si lasati-le sa se patrunda 20 de minute.
4.601 vizualizări
Versiunea printabilă870 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Macaroane cu piept de pui şi ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 2. Ouă umplute cu sos de carne (Aperitive > Aperitive cu ouă) 3. Inel de cuş-cuş cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Ghiveci de legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 5. Piept de găină umplut (Mâncăruri > Fripturi) 6. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză) 7. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre) 8. Ghiveci pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 9. Roşii umplute cu humus (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 10. Pui pe pat de cuş-cuş (Mâncăruri > Fripturi) 11. Pui cu bame (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Ciuperci umplute (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 13. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 14. Ouă umplute cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 15. Clătite umplute cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume) 16. Salată de roşii umplute cu varză albă (Salate > Salate de legume) 17. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 18. Pui fript cu varză de Bruxelles (Mâncăruri > Fripturi) 19. Pui la tavă (Mâncăruri > Fripturi) 20. Ghiveci de vinete (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 21. Choux-uri umplute cu icre (Aperitive > Aperitive cu peşte) 22. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Friptură de pui cu legume (Mâncăruri > Fripturi) 24. Cupe de parizer umplute cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne) 25. Pui pane (Mâncăruri > Fripturi) 26. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne) 27. Pulpe de pui cu vermut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 28. Chicken Wings (Aripioare de pui la cuptor) (Mâncăruri > Fripturi) 29. Pui cu ardei iute (Mâncăruri > Fripturi) 30. Cotlet umplut cu morcovi (Mâncăruri > Fripturi) |