Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Pulpă de miel a la Tino |
Pulpă de miel a la Tino
Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 3 h 30 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 1 kg de pulpa de miel (cu os), sare, piper alb, o lingurita oregano uscat, 3 catei de usturoi, 65 g unt, 4 linguri zeama de lamaie, o lingura faina. Mod de preparare: Se curata pulpa de pielite si grasime, se spala, se sterge si se freaca bine cu sare, piper si oregano. Se curata usturoiul, se taie pe lung (stifturi), se cresteaza carnea de jur-imprejur cu un cutit ascutit si se impaneaza cu bucatile de usturoi. Intr-o cratita mai mare se incinge untul si se prajeste incet, la foc mic, pulpa de miel (cate 15 minute pe fiecare parte), pana ce se rumeneste usor. Se toarna deasupra zeama de lamaie, se acopera cratita cu un capac si se lasa carnea sa fiarba la foc foarte mic, doua ore si jumatate (daca focul este destul de mic nu trebuie adaugata apa). Se scoate friptura din cratita, se infasoara intr-o folie de aluminiu si se pune de-o parte. Intr-o alta craticioara, se amesteca bine faina cu putina apa, se adauga cateva linguri din zeama fierbinte in care a fiert carnea, se toarna inapoi in cratita mare si se lasa sa clocoteasca pana ce se-ngroasa sosul, amestecand intr-una. Se taie carnea felii si se incalzeste putin in cratita. Se pune pe un platou, se toarna peste ea sosul fierbinte si se serveste cu o garnitura de orez fiert cu unt.
4.288 vizualizări
Versiunea printabilă762 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Crap la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 2. Stavrid pescăresc la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 3. Arpagic cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 4. Salată de ouă cu ceapă verde şi maioneză (Salate > Salate cu ouă) 5. Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Clătite) 6. Salată de varză acră cu ficăţei (Salate > Salate cu carne de pasăre) 7. Supă toscană (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 8. Musaca cu orez şi crustă de caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 9. Sufleu de spanac cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne) 10. Perişoare cu sos de smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 11. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 12. Cuiburi de spaghete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 13. Tort cu căpşuni şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi) 14. Supă de ceapă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 15. Ouă moi cu crochete de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă) 16. Dulceaţă de gutui (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă) 17. Madelaine (Dulciuri > Prăjituri) 18. Supă vieneză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 19. Ciuperci marinate (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 20. Peşte oriental (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 21. Pui cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi) 22. Omletă ţărănească cu ton (Aperitive > Aperitive cu ouă) 23. Ouă armeneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă) 24. Salată caldă de cartofi şi varză (Salate > Salate de legume) 25. Ciorbă de icre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 26. Mâncare de ficăţei cu broccoli (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 27. Salată de leurdă (Salate > Salate de legume) 28. Mâncare de ardei copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Clătite americane (Dulciuri > Clătite) 30. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume) |