Pulpă de miel a la Tino - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Pulpă de miel a la Tino

Pulpă de miel a la Tino

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 3 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 kg de pulpa de miel (cu os), sare, piper alb, o lingurita oregano uscat, 3 catei de usturoi, 65 g unt, 4 linguri zeama de lamaie, o lingura faina.

Mod de preparare: Se curata pulpa de pielite si grasime, se spala, se sterge si se freaca bine cu sare, piper si oregano.
Se curata usturoiul, se taie pe lung (stifturi), se cresteaza carnea de jur-imprejur cu un cutit ascutit si se impaneaza cu bucatile de usturoi.
Intr-o cratita mai mare se incinge untul si se prajeste incet, la foc mic, pulpa de miel (cate 15 minute pe fiecare parte), pana ce se rumeneste usor.
Se toarna deasupra zeama de lamaie, se acopera cratita cu un capac si se lasa carnea sa fiarba la foc foarte mic, doua ore si jumatate (daca focul este destul de mic nu trebuie adaugata apa).
Se scoate friptura din cratita, se infasoara intr-o folie de aluminiu si se pune de-o parte. Intr-o alta craticioara, se amesteca bine faina cu putina apa, se adauga cateva linguri din zeama fierbinte in care a fiert carnea, se toarna inapoi in cratita mare si se lasa sa clocoteasca pana ce se-ngroasa sosul, amestecand intr-una.
Se taie carnea felii si se incalzeste putin in cratita. Se pune pe un platou, se toarna peste ea sosul fierbinte si se serveste cu o garnitura de orez fiert cu unt.
4.336 vizualizări
779 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Lichior de frăguţe (II) (Băuturi > Lichioruri)
2. Cuiburi de macaroane cu somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Pulpe de pui americane (Mâncăruri > Fripturi)
4. Spaghete cu roşii (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Pui Shanghai (Mâncăruri > Fripturi)
7. Supă cremă de ţelină (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Griş cu lapte (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Parfe de ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
10. Runza (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată de pepene galben (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Ciorbă de dovlecei cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Fasole verde conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
14. Cotlet umplut la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
15. Tort cu gutui (Dulciuri > Torturi)
16. Salată de ghebe cu hrean (Salate > Salate de legume)
17. Peşte cu varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Spaghete cu legume şi nuci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Rasol cu afumătură (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Tom Kha Gai (Supă de pui cu lapte de cocos) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Salată de andive cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
22. Pasteta din creier crud (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Glazură de cacao (I) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
24. Sandvici cu şuncă (I) (Aperitive > Sandviciuri)
25. Ştrudel tirolez cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Salată de sfeclă crudă (Salate > Salate de legume)
27. Friptură cu prune (Mâncăruri > Fripturi)
28. Telemea în frunze de viţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Caşcaval pane în făină şi pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Muşchi de porc cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.