Pulpă de miel a la Tino - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Pulpă de miel a la Tino

Pulpă de miel a la Tino

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 3 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 kg de pulpa de miel (cu os), sare, piper alb, o lingurita oregano uscat, 3 catei de usturoi, 65 g unt, 4 linguri zeama de lamaie, o lingura faina.

Mod de preparare: Se curata pulpa de pielite si grasime, se spala, se sterge si se freaca bine cu sare, piper si oregano.
Se curata usturoiul, se taie pe lung (stifturi), se cresteaza carnea de jur-imprejur cu un cutit ascutit si se impaneaza cu bucatile de usturoi.
Intr-o cratita mai mare se incinge untul si se prajeste incet, la foc mic, pulpa de miel (cate 15 minute pe fiecare parte), pana ce se rumeneste usor.
Se toarna deasupra zeama de lamaie, se acopera cratita cu un capac si se lasa carnea sa fiarba la foc foarte mic, doua ore si jumatate (daca focul este destul de mic nu trebuie adaugata apa).
Se scoate friptura din cratita, se infasoara intr-o folie de aluminiu si se pune de-o parte. Intr-o alta craticioara, se amesteca bine faina cu putina apa, se adauga cateva linguri din zeama fierbinte in care a fiert carnea, se toarna inapoi in cratita mare si se lasa sa clocoteasca pana ce se-ngroasa sosul, amestecand intr-una.
Se taie carnea felii si se incalzeste putin in cratita. Se pune pe un platou, se toarna peste ea sosul fierbinte si se serveste cu o garnitura de orez fiert cu unt.
4.310 vizualizări
771 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu struguri (II) (Dulciuri > Prăjituri)
2. Scrumbii cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Crap umplut cu ciuperci şi nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Dovlecei cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Budincă de vanilie (Dulciuri > Budinci)
8. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
9. Cremşnit rapid (I) (Dulciuri > Prăjituri)
10. Fiadone (Dulciuri > Prăjituri)
11. Crap cu sos roşu şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Cireşe Jubileu (Dulciuri > Îngheţate)
13. Salată Coleslow (II) (Salate > Salate de legume)
14. Ciorbă de lobodă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ochiuri cu parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Pulpă de miel marinată cu mirodenii (Mâncăruri > Fripturi)
17. Caipiroska (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
18. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
19. Sandvici cu lipie (Aperitive > Sandviciuri)
20. Evantai de mere calde (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Peşte cu crustă de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Sfeclă cu perişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Gulii cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată rapidă cu ton (Salate > Salate cu peşte)
26. Salată cu gogoşari pentru friptură (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
27. Varză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ruladă din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
29. Peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Cartofi la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.