Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi |
Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: ridicată Porţii: 6 Ingrediente: 1 pulpa de miel (sau berbecut) de 1,6 kg, 1 kg cartofi nesfaramiciosi, 200 ml frisca nebatuta, 400 ml lapte, 15 boabe de ienupar, 1 foaie de dafin, 1 crenguta de cimbru, 60 g unt, 1 lingura ulei, sare, piper. Mod de preparare: Cu o zi inainte de-a o prepara, impanati carnea (intepati-o din loc in loc) cu boabele de ienupar, inveliti-o intr-un stergar umezit si lasati-o 12 ore la rece. Scoateti carnea de la rece cu doua ore inainte de-a o gati. Incingeti cuptorul la 240 grade C, puneti pulpa intr-o tava, ungeti-o cu ulei, presarati peste ea bucatele de unt si sare si dati-o la cuptor. Dupa 10 minute, reduceti temperatura la 200 grade C si lasati carnea sa se patrunda, inca 40 de minute, stropind-o din cand in cand. Intre timp, curatati cartofii, taiati-i rondele groase de 1 cm, puneti-i intr-o oala impreuna cu cimbrul, foaia de dafin si laptele, adaugati sare si piper si lasati-i sa clocoteasca incet pe foc, 25 de minute. Scoateti carnea din cuptor, inveliti-o intr-o folie de aluminiu si lasati-o 15 minute sa se odihneasca. Degresati sosul din tava si subtiati-l adaugand doua linguri de apa. Scurgeti cartofii si puneti-i intr-o forma unsa cu unt. Puneti laptele in care au fiert din nou pe foc, lasati-l sa scada la jumatate, dupa care incorporati frisca, sarea si piperul. Turnati sosul astfel preparat peste cartofi si dati-i 15 minute la cuptor, sa se gratineze. Serviti pulpa de miel impreuna cu cartofii gratinati si cu sosul de carne degresat, subtiat si incalzit.
3.732 vizualizări
Versiunea printabilă761 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Savarine (Dulciuri > Prăjituri) 3. Cafea la nisip (Băuturi > Cafele) 4. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi) 5. Supă de varză acră cu sfeclă şi cârnaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 6. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne) 7. Salată de ciuperci cu şuncă şi avocado (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 8. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci) 9. Ouă cu sos şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu ouă) 10. Salată portugheză (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre) 11. Sos de castraveţi muraţi şi capere (Sosuri > Sosuri cu legume) 12. Miel cu iaurt (Mâncăruri > Fripturi) 13. Tartă cu brânză şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu brânză) 14. Îngheţată de căpşuni, zmeură, vişine (Dulciuri > Îngheţate) 15. Plăcintă cu praz şi anghinare (Aperitive > Aperitive cu legume) 16. Tartelete cu pere şi nucă (Dulciuri > Prăjituri) 17. Supă simplă cu unt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 18. Ciorbă de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 19. Şniţele umplute cu peşte şi caşcaval (Mâncăruri > Fripturi) 20. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 21. Şalău cu garnitură de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 22. Dovlecei cu telemea şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 23. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 24. Zacuscă din morcovi şi mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 25. Salată pariziană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 26. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză) 27. Gogoşi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi) 28. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 29. Supă de vişine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 30. Dulceaţă de vişine (Conserve de fructe > Dulceaţă) |