Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi

Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 6

Ingrediente: 1 pulpa de miel (sau berbecut) de 1,6 kg, 1 kg cartofi nesfaramiciosi, 200 ml frisca nebatuta, 400 ml lapte, 15 boabe de ienupar, 1 foaie de dafin, 1 crenguta de cimbru, 60 g unt, 1 lingura ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Cu o zi inainte de-a o prepara, impanati carnea (intepati-o din loc in loc) cu boabele de ienupar, inveliti-o intr-un stergar umezit si lasati-o 12 ore la rece. Scoateti carnea de la rece cu doua ore inainte de-a o gati. Incingeti cuptorul la 240 grade C, puneti pulpa intr-o tava, ungeti-o cu ulei, presarati peste ea bucatele de unt si sare si dati-o la cuptor. Dupa 10 minute, reduceti temperatura la 200 grade C si lasati carnea sa se patrunda, inca 40 de minute, stropind-o din cand in cand.
Intre timp, curatati cartofii, taiati-i rondele groase de 1 cm, puneti-i intr-o oala impreuna cu cimbrul, foaia de dafin si laptele, adaugati sare si piper si lasati-i sa clocoteasca incet pe foc, 25 de minute. Scoateti carnea din cuptor, inveliti-o intr-o folie de aluminiu si lasati-o 15 minute sa se odihneasca. Degresati sosul din tava si subtiati-l adaugand doua linguri de apa. Scurgeti cartofii si puneti-i intr-o forma unsa cu unt. Puneti laptele in care au fiert din nou pe foc, lasati-l sa scada la jumatate, dupa care incorporati frisca, sarea si piperul. Turnati sosul astfel preparat peste cartofi si dati-i 15 minute la cuptor, sa se gratineze.
Serviti pulpa de miel impreuna cu cartofii gratinati si cu sosul de carne degresat, subtiat si incalzit.
3.761 vizualizări
771 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
2. Şarlotă cu brânză de vacă si căpşuni (Dulciuri > Creme)
3. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Salată cu costiţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Şalău cu pătrunjel verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ficat de porc sau de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
7. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume)
8. Ouă tunisiene cu ardei şi roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Salată orientală cu peşte sărat (Salate > Salate cu peşte)
10. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pulpă de miel la cuptor cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
12. Salată de pui cu broccoli (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Cruşon de portocale sau lămâi (Băuturi > Băuturi cu vin)
14. Salată de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Dovlecei umpluţi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ţelină cu măsline şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Piept de pui la cuptor cu vin şi ardei muraţi (Mâncăruri > Fripturi)
18. Supă cremă de cartofi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
20. Tortilla cu salam şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Ciorbă de legume cu varză şi fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ouă în cuiburi de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Salată cu ochiuri româneşti (Salate > Salate cu ouă)
25. Omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Salată de conopidă cu mărar şi muştar (Salate > Salate de legume)
27. Ciorbă cu ciolan afumat şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Lasagna cu fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Ardei umpluţi cu humus şi peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Curcan umplut cu roşii (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.