Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise |
Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise
Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate. Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand. Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt. Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.345 vizualizări
Versiunea printabilă1.151 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de conopidă (Salate > Salate de legume) 2. Cartofi gratinaţi cu cârnaţi şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 4. Salată de varză acră cu caşcaval şi kefir (Salate > Salate de legume) 5. Tartă cu lămâie şi migdale (Dulciuri > Prăjituri) 6. Pulpă de miel cu salvie şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi) 7. Salată de ciuperci cu andive şi maioneză (Salate > Salate de legume) 8. Pate de ficăţei de pui cu coniac (Aperitive > Aperitive cu carne) 9. Cartofi copţi cu salată de ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 10. Colţunaşi cu carne de vacă din Bucovina (Aperitive > Aperitive cu carne) 11. Spaghete cu roşii şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 12. Salată cu piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre) 13. Tarte cu gem de caise (Dulciuri > Prăjituri) 14. Salată de ton cu anşoa (Salate > Salate cu peşte) 15. Tartă cu peşte şi andive (Aperitive > Aperitive cu peşte) 16. Carne de vită înăbuşită în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi) 17. Tartă cu spanac şi mozzarella (Aperitive > Aperitive cu brânză) 18. Salată asortată de varză acră (Salate > Salate de legume) 19. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Roşii umplute cu humus (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 21. Dulceaţă de piersici cu mentă (Conserve de fructe > Dulceaţă) 22. Pui cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Iaurt cu miere şi mere (Dulciuri > Salate de fructe) 24. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă) 25. Brioşe cu ciocolată şi mac (Dulciuri > Prăjituri) 26. Salată de spanac cu ouă fierte (Salate > Salate de legume) 27. Salată de cicoare creaţă cu ou (Salate > Salate cu ouă) 28. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 29. Supă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 30. Gogoşele cu gem de caise (Dulciuri > Gogoşi) |