Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.

Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt.
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.479 vizualizări
1.185 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de salată verde cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Salată de sparanghel cu carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Ouă roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Supă de roşii cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Salată mexicană cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Negresă cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
7. Calzone cu legume şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Chec cu ceai verde şi fructe de pădure (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
9. Roşii umplute cu cârnaţi şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Prăjitură pufoasă cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
11. Tocană cu ceapă şi carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Varză cu carne de porc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Cubuleţe de pui marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată Dijon (Salate > Salate de legume)
15. Pui la cuptor cu sos de smântână (Mâncăruri > Fripturi)
16. Tort cu bezea şi smochine (Dulciuri > Torturi)
17. Supă de linte cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Cartofi cu ouă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Budincă cu zmeură şi nucă de cocos (Dulciuri > Budinci)
20. Salată de cartofi cu crenvuşti sau polonezi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Confit de pui cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Salată de andive cu maioneză şi carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Borş de cartofi simplu (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
28. Mazăre cu ciuperci şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.