Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.

Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt.
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.432 vizualizări
1.170 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Papricaş ardelenesc de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată de fasole uscată albă marinată (Salate > Salate de legume)
3. Ţelină cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Paste cu salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Salată germană cu limbă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Piftie de porc şi viţel (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Ostropel de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pui cu orez şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Şniţele umplute cu peşte şi caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
10. Omletă cu gogoşari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Curcan umplut cu roşii (Mâncăruri > Fripturi)
12. Şalău cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Pateuri cu şuncă şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
15. Piept de pui cu mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Aperitiv cu ou şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
18. Colţunaşi olandezi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Cod cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată de ridichi de lună şi verdeaţă (Salate > Salate de legume)
22. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Broccoli cu şuncă şi maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Salată de paste cu roşii şi creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
25. Bruschetta cu usturoi şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
26. Păstrăv sau şalău cu miez de graham (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Regina din Saba (Dulciuri > Creme)
28. Salată de ardei copţi (I) (Salate > Salate de legume)
29. Supă de cartofi şi gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Cornuri umplute cu carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.