Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise |
Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise
Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 55 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 8 pulpe superioare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, cateva fire de sofran, 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate. Mod de preparare: Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand. Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cus cus fierbinte si unt. Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene (tagine sau tajine, dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.
10.398 vizualizări
Versiunea printabilă1.165 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Pate de ficăţei de pui cu coniac (Aperitive > Aperitive cu carne) 2. Prăjitură cu vişine (Dulciuri > Prăjituri) 3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă) 4. Sirop din muguri de brad (Băuturi > Siropuri) 5. Piersici prăjite (Dulciuri > Creme) 6. Ochiuri pe roşii cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă) 7. Budincă de papanaşi (Aperitive > Aperitive cu brânză) 8. Ciorbă de salată cu usturoi şi omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 9. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii) 10. Penne cu busuioc şi cremă de ardei gras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 11. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 12. Omletă cu telemea de oaie si mărar (Aperitive > Aperitive cu ouă) 13. Salată de macaroane cu spanac (Salate > Salate de legume) 14. Salată de fasole uscată (Salate > Salate de legume) 15. Salată Cobb (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 16. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri) 17. Salată de vinete cu gogoşari (Conserve din legume, murături > Murături combinate) 18. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri) 19. Salată de cartofi cu midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 20. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi) 21. Salată de pepene galben (II) (Dulciuri > Salate de fructe) 22. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Tartă fină cu caşcaval şi pere (Aperitive > Aperitive cu brânză) 24. Salată de mere şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume) 25. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 26. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 27. Chef salad (Salate > Salate de legume) 28. Salată de ridichi de lună cu ouă şi ceapă (Salate > Salate de legume) 29. Salată de creier (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 30. Şaşlîk (Mâncăruri > Fripturi) |