Quiche Lorraine cu şuncă - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Quiche Lorraine cu şuncă

Quiche Lorraine cu şuncă

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 4

Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină, 60 g unt rece tăiat cubuleţe, 1 linguriţă sare, 4-5 linguri apă de la congelator, 250 g linte.
Pentru umplutură: 1 lingură unt, 4 fire de ceapă, 150 g cartofi fierţi, 1 linguriţă sare, 3 ouă, 100 ml lapte, 150 ml frişcă pentru gătit, piper proaspăt măcinat, 150 g şuncă afumată fiartă, 100 g caşcaval ras.

Mod de preparare: Se amestecă făina cu untul tăiat bucăţele şi sarea cu mişcări rapide, adăugînd treptat apă rece şi se frămîntă pînă se desprinde uşor de pe planşetă. (Este important ca să lucrăm rapid aluatul pentru ca untul să nu se topească; de aceea avem nevoie şi de apă foarte rece.) Se întinde pe planşeta înfăinată o foaie rotundă, pe care o aşezăm într-o formă de tartă (cu diametrul de 26 cm), o acoperim cu folie şi deasupra punem boabele de linte, care nu vor permite ca aluatul să se ridice, ci să se coacă uniform.
Pînă se coace 25 min. la temperatura de 220 grade C în cuptor preîncălzit, vom prepara umplutura: se căleşte ceapa tăiată rotocoale în unt. Se adaugă cartofii fierţi şi zdrobiţi cu furculiţa, se sărează, se piperează şi timp de 5-6 min. se frig pe foc.Se amestecă ouăle cu laptele şi cu frişca.
Se scoate plăcinta din cuptor, se îndepărtează lintea şi folia, se aşează compoziţia de cartofi peste şi jumătate din cantitatea de şuncă. Peste şuncă punem amestecul de ouă bătute, apoi presărăm caşcavalul ras şi acoperim cu restul de şuncă. Din nou punem la cuptor cca.20 min. pînă se rumeneşte bine. Se lasă 15 min. şi apoi se taie felii ca şi tortul.
6.006 vizualizări
923 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu şuncă şi unt de sardele (Mâncăruri > Fripturi)
2. Clătite cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Rulouri de şuncă cu ouă şi nucă (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Budincă de tăiţei cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Borş rusesc cu şuncă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Budincă cu şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Pasteta din şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Cartofi copţi cu şuncă slabă şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Salată de ciuperci cu şuncă şi avocado (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Spanac cu şuncă şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Tagliatelle cu şuncă, broccoli şi smântână dulce (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Ciuperci cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Rulouri cu şuncă şi brânză topită (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
18. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
19. Jumări cu legume şi şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Plăcintă cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Rulouri cu şuncă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Gustări cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Ruladă cu şuncă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Sparanghel cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Ouă umplute cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Budincă de macaroane cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Ţelină umplută cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ruladă cu smântână, şuncă, caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.