Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Quiche Lorraine cu şuncă |
Quiche Lorraine cu şuncă
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: ridicată Porţii: 4 Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină, 60 g unt rece tăiat cubuleţe, 1 linguriţă sare, 4-5 linguri apă de la congelator, 250 g linte. Pentru umplutură: 1 lingură unt, 4 fire de ceapă, 150 g cartofi fierţi, 1 linguriţă sare, 3 ouă, 100 ml lapte, 150 ml frişcă pentru gătit, piper proaspăt măcinat, 150 g şuncă afumată fiartă, 100 g caşcaval ras. Mod de preparare: Se amestecă făina cu untul tăiat bucăţele şi sarea cu mişcări rapide, adăugînd treptat apă rece şi se frămîntă pînă se desprinde uşor de pe planşetă. (Este important ca să lucrăm rapid aluatul pentru ca untul să nu se topească; de aceea avem nevoie şi de apă foarte rece.) Se întinde pe planşeta înfăinată o foaie rotundă, pe care o aşezăm într-o formă de tartă (cu diametrul de 26 cm), o acoperim cu folie şi deasupra punem boabele de linte, care nu vor permite ca aluatul să se ridice, ci să se coacă uniform. Pînă se coace 25 min. la temperatura de 220 grade C în cuptor preîncălzit, vom prepara umplutura: se căleşte ceapa tăiată rotocoale în unt. Se adaugă cartofii fierţi şi zdrobiţi cu furculiţa, se sărează, se piperează şi timp de 5-6 min. se frig pe foc.Se amestecă ouăle cu laptele şi cu frişca. Se scoate plăcinta din cuptor, se îndepărtează lintea şi folia, se aşează compoziţia de cartofi peste şi jumătate din cantitatea de şuncă. Peste şuncă punem amestecul de ouă bătute, apoi presărăm caşcavalul ras şi acoperim cu restul de şuncă. Din nou punem la cuptor cca.20 min. pînă se rumeneşte bine. Se lasă 15 min. şi apoi se taie felii ca şi tortul.
6.050 vizualizări
Versiunea printabilă931 tipăriri 4 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Chec aperitiv cu şuncă, caşcaval şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne) 2. Plăcintă cu salată verde şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne) 3. Tăiţei cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 4. Salată cu ouă, şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 5. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 6. Budincă cu şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 7. Pacheţele de şuncă şi vinete (Aperitive > Aperitive cu carne) 8. Cartofi copţi cu şuncă slabă şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 9. Ruladă de omletă cu şuncă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă) 10. Dovlecei umpluţi cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Ruladă cu şuncă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Şuncă fiartă în vin cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Rulouri de şuncă umplute cu mere şi varză acră (Aperitive > Aperitive cu carne) 14. Ciuperci cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 15. Calzone cu legume şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Macaroane cu brânză de vacă şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 17. Budincă de pâine cu şuncă sau salam (Aperitive > Aperitive cu carne) 18. Salată verde cu şuncă afumată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 19. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne) 20. Ţelină umplută cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 21. Risotto cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 22. Budincă de tăiţei cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne) 23. Ciuperci umplute cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 24. Farfalle cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 25. Rulouri de şuncă cu ouă şi nucă (Aperitive > Aperitive cu carne) 26. Legume cu şuncă sau parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Dovlecei gratinaţi cu şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne) 28. Salată de conopidă cu şuncă presată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 29. Broccoli cu şuncă şi maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 30. Rulouri cu şuncă şi creier (Aperitive > Aperitive cu carne) |