Raţă lăcuită - reţetă tradiţională din China - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » China » Raţă lăcuită

Raţă lăcuită

Reţetă tradiţională din China
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 boboc de raţă, 3/4 l vin alb sec, 5 linguri miere, 4 linguri sos de soia, busuioc, sare.

Mod de preparare: Se curăţă şi se spală bobocul de raţă, ungîndu-l în interior cu 1 lingură de miere şi sare. Tot în interior se va pune crenguţă de busuioc. Se aşează pasărea într-o cratiţă în care s-a turnat vinul şi se lasă să fiarbă la foc aproape 15 minute, apoi se repetă operaţia badijonării. De data aceasta se va lasa pasărea încă 5 minute în cuptor, se badijonează din nou şi, în sfîrşit, se lasă ultimele 5 minute la cuptor.
Aceasta friptură se serveşte cu orez chinezesc şi cu salată verde, tăiată în fişii şi acrită cu oţet.
5.445 vizualizări
1.014 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ratatouille cu melcişori (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Piept de pui la cuptor cu vin şi ardei muraţi (Mâncăruri > Fripturi)
3. Castraveţi muraţi în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
4. Ostropel de raţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Năut gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Castraveţi muraţi umpluţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Raţă cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
9. Chec aperitiv cu şuncă, caşcaval şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Somon la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Aperitiv special (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Ratatouille cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Pizza de legume colorată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Grătare de porc pane cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
15. Varză murată cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată combinată cu castraveţi muraţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Vinete gratinate cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Varză murată (Conserve din legume, murături > Murături simple)
19. Vinete gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Chifteluţe la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
21. Legume la grătar (grill) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Raţă umplută cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Coaste de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
24. Aperitiv cu carne şi varză (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Scrumbii de Dunăre la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Pâine umplută aperitiv (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Ciocănele de pui cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
28. Dovlecei gratinaţi cu şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Zarzavat conservat prin deshidratare (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Raţă pe portocale (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.