Raţă lăcuită - reţetă tradiţională din China - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » China » Raţă lăcuită

Raţă lăcuită

Reţetă tradiţională din China
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 boboc de raţă, 3/4 l vin alb sec, 5 linguri miere, 4 linguri sos de soia, busuioc, sare.

Mod de preparare: Se curăţă şi se spală bobocul de raţă, ungîndu-l în interior cu 1 lingură de miere şi sare. Tot în interior se va pune crenguţă de busuioc. Se aşează pasărea într-o cratiţă în care s-a turnat vinul şi se lasă să fiarbă la foc aproape 15 minute, apoi se repetă operaţia badijonării. De data aceasta se va lasa pasărea încă 5 minute în cuptor, se badijonează din nou şi, în sfîrşit, se lasă ultimele 5 minute la cuptor.
Aceasta friptură se serveşte cu orez chinezesc şi cu salată verde, tăiată în fişii şi acrită cu oţet.
5.471 vizualizări
1.022 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Raţă umplută la frigare (Mâncăruri > Fripturi)
2. Raţă la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
3. Pepeni muraţi (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
4. Macrouri la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Friptură de pui la grătar în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
6. Prăjitură glazurată (Dulciuri > Creme)
7. Ciorbă pescărească acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Aperitiv cu ou şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Aperitiv New Zealand (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Salată combinată cu castraveţi muraţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Spinare de batal la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
15. Vrăbioară la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
16. Gogoşari aperitiv (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
17. Friptură de raţă cu gutui coapte la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
18. Conopidă murată (Conserve din legume, murături > Murături simple)
19. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Sparanghel gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Păstrăvi la grătar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Castraveţi muraţi în saramură (Conserve din legume, murături > Murături simple)
23. Gratin de legume cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Cartofi gratinaţi cu nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Pulpă de miel cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
26. Biftec la grătar cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
27. Castraveţi muraţi umpluţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Castraveţi muraţi la soare (covăsiţi) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
29. Peşte gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Stridii gratinate cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.