Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras

Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat: 380 g faina, 1 varf de cutit sare, 4 oua batute usor, inca un ou batut pentru lipitul marginilor.
Pentru umplutura: 500 g dovleac, 2 linguri codite de ceapa verde tocate marunt, 1 varf de cutit nucsoara rasa.
Pentru sos: 125 g unt, cascaval ras, codite de ceapa verde (sau arpagic verde la plic).

Mod de preparare: Ravioli: Se cerne faina impreuna cu sarea intr-un castron, se face la mijloc o gropita si se pun cele 4 oua batute usor. Se amesteca incet cu o furculita, pana ce se leaga aluatul, care se framanta inca 5 minute pe planseta infainata, devenind neted si elastic. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 30 de minute.
Umplutura: Se coace dovleacul circa o ora in cuptorul incins. Se lasa sa se raceasca, se indeparteaza semintele si se zdrobeste miezul cu o furculita. In miezul zdrobit se incorporeaza coditele de ceapa verde si nucsoara.
Se intinde 1/4 din aluat (cu vergeaua) in forma de dreptunghi si pe urma celalalt sfert, tot in forma de dreptunghi, dar cu laturile ceva mai mari. Se aseaza umplutura cu lingurita pe prima foaie (lasand distante intre gramajoare) si se unge aluatul din jurul umpluturii cu oul batut. Se pune deasupra cealalta foaie, se apasa cu degetele spatiile dintre gramajoarele de umplutura, ca sa se lipeasca bine. Se taie patrate cu cutitul inmuiat in faina si se repeta procedeul cu restul de aluat. Se pune pe foc o oala mai mare cu apa si cand clocoteste, se introduc ravioli si se fierb circa 4 minute. Se scot intr-o sita, se scurg, se pun intr-un castron si se pastreaza la cald.
Sosul: Se incinge untul intr-o cratita pana ce se-nchide la culoare (maro deschis). Se toarna peste ravioli, se presara cascavalul ras si se garniseste cu coditele de ceapa verde, tocate marunt.
3.263 vizualizări
710 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Salată de peşte fiert (Salate > Salate cu peşte)
3. Salată de dovlecei cu roşii (Salate > Salate de legume)
4. Romburi cu caise şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
5. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Cod cu ciuperci şi cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Salată exotică de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Pulpă de porc cu crustă de muştar şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată de varză cu maioneză (Salate > Salate de legume)
10. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
12. Salată de fructe cu frişcă (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Crochete de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Tagliatelle cu măsline si sardele (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Salată elveţiană (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Rasol din cap de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Gogoşari muraţi la rece (Conserve din legume, murături > Murături simple)
18. Salată de andive cu portocale şi curmale (Salate > Salate de legume)
19. Tăiţei cu dovlecei şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Fusilli cu perişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Salată verde cu ficăţei de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Vinete cu ceapă şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Piept de porc cu salvie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată de parizer cu ardei (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Supă din carne macră şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Ştrudel tirolez cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Creveţi cu fidea şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de vinete italienească (Salate > Salate de legume)
29. Dovlecei umpluţi cu brânză şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Salată Vitamina (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.