Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras

Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat: 380 g faina, 1 varf de cutit sare, 4 oua batute usor, inca un ou batut pentru lipitul marginilor.
Pentru umplutura: 500 g dovleac, 2 linguri codite de ceapa verde tocate marunt, 1 varf de cutit nucsoara rasa.
Pentru sos: 125 g unt, cascaval ras, codite de ceapa verde (sau arpagic verde la plic).

Mod de preparare: Ravioli: Se cerne faina impreuna cu sarea intr-un castron, se face la mijloc o gropita si se pun cele 4 oua batute usor. Se amesteca incet cu o furculita, pana ce se leaga aluatul, care se framanta inca 5 minute pe planseta infainata, devenind neted si elastic. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 30 de minute.
Umplutura: Se coace dovleacul circa o ora in cuptorul incins. Se lasa sa se raceasca, se indeparteaza semintele si se zdrobeste miezul cu o furculita. In miezul zdrobit se incorporeaza coditele de ceapa verde si nucsoara.
Se intinde 1/4 din aluat (cu vergeaua) in forma de dreptunghi si pe urma celalalt sfert, tot in forma de dreptunghi, dar cu laturile ceva mai mari. Se aseaza umplutura cu lingurita pe prima foaie (lasand distante intre gramajoare) si se unge aluatul din jurul umpluturii cu oul batut. Se pune deasupra cealalta foaie, se apasa cu degetele spatiile dintre gramajoarele de umplutura, ca sa se lipeasca bine. Se taie patrate cu cutitul inmuiat in faina si se repeta procedeul cu restul de aluat. Se pune pe foc o oala mai mare cu apa si cand clocoteste, se introduc ravioli si se fierb circa 4 minute. Se scot intr-o sita, se scurg, se pun intr-un castron si se pastreaza la cald.
Sosul: Se incinge untul intr-o cratita pana ce se-nchide la culoare (maro deschis). Se toarna peste ravioli, se presara cascavalul ras si se garniseste cu coditele de ceapa verde, tocate marunt.
3.230 vizualizări
702 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncărică de varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
3. Andive înăbuşite (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Menuet cu ardei graşi (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Franzeluţe cu tărîţe şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Supă de fasole ţucară şi slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Salată de macaroane cu legume călite (Salate > Salate de legume)
9. Mazăre cu roşii şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Rasol de vită cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Supă de chimen cu legume şi ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Salată de heringi cu cartofi şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
14. Jumări cu ton şi vermut (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Pandişpan reuşit (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
16. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi)
18. Vin de coacăze roşii (Băuturi > Băuturi cu vin)
19. Salată de banane cu rom şi frişcă (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
21. Crap sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Ciorbă grecească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Sarmale catalane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac (Mâncăruri > Preparate din mălai)
26. Sfeclă roşie gratinată (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Vinete cu ceapă şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ciocolată cu alune sau nuci (Dulciuri > Creme)
29. Şniţel elveţian cu caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
30. Sandviciuri cu scrumbie (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.