Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras

Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat: 380 g faina, 1 varf de cutit sare, 4 oua batute usor, inca un ou batut pentru lipitul marginilor.
Pentru umplutura: 500 g dovleac, 2 linguri codite de ceapa verde tocate marunt, 1 varf de cutit nucsoara rasa.
Pentru sos: 125 g unt, cascaval ras, codite de ceapa verde (sau arpagic verde la plic).

Mod de preparare: Ravioli: Se cerne faina impreuna cu sarea intr-un castron, se face la mijloc o gropita si se pun cele 4 oua batute usor. Se amesteca incet cu o furculita, pana ce se leaga aluatul, care se framanta inca 5 minute pe planseta infainata, devenind neted si elastic. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 30 de minute.
Umplutura: Se coace dovleacul circa o ora in cuptorul incins. Se lasa sa se raceasca, se indeparteaza semintele si se zdrobeste miezul cu o furculita. In miezul zdrobit se incorporeaza coditele de ceapa verde si nucsoara.
Se intinde 1/4 din aluat (cu vergeaua) in forma de dreptunghi si pe urma celalalt sfert, tot in forma de dreptunghi, dar cu laturile ceva mai mari. Se aseaza umplutura cu lingurita pe prima foaie (lasand distante intre gramajoare) si se unge aluatul din jurul umpluturii cu oul batut. Se pune deasupra cealalta foaie, se apasa cu degetele spatiile dintre gramajoarele de umplutura, ca sa se lipeasca bine. Se taie patrate cu cutitul inmuiat in faina si se repeta procedeul cu restul de aluat. Se pune pe foc o oala mai mare cu apa si cand clocoteste, se introduc ravioli si se fierb circa 4 minute. Se scot intr-o sita, se scurg, se pun intr-un castron si se pastreaza la cald.
Sosul: Se incinge untul intr-o cratita pana ce se-nchide la culoare (maro deschis). Se toarna peste ravioli, se presara cascavalul ras si se garniseste cu coditele de ceapa verde, tocate marunt.
3.280 vizualizări
716 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şarlotă cu mere (Dulciuri > Creme)
2. Salată Teodora (Salate > Salate cu peşte)
3. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Salată suedeză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
5. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Tartine cu brânză Cedar şi zacuscă picantă (Aperitive > Sandviciuri)
8. Musaca de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Salată franţuzească de ceapă (Salate > Salate de legume)
10. Sos de roşii cu mărar (Sosuri > Sosuri roşii)
11. Roşii umplute cu tăiţei laţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Friptură de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
13. Ouă cu sos şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Supă cu perişoare din ficat de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Salată de sfeclă coaptă (Salate > Salate de legume)
16. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Găluşte umplute cu varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă moi cu sparanghel, şuncă şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Desert rapid cu căpşuni şi bezele (Dulciuri > Creme)
20. Cartofi cu carne şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)
23. Găluşte de griş cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Îngheţată de iaurt şi fructe (Dulciuri > Îngheţate)
25. Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Musaca de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Şalău sau cod cu roşii, alune şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Pui rumenit cu fenicul şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Prăjitură cu dovleac şi morcovi (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.