Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo |
Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie Ingrediente: 6-7 ciuperci champignon, 1 ceapa mica tocata marunt, 1 catel de usturoi, 1 ou, 2 linguri pesmet, 1 cescuta parmezan ras, marar si patrunjel tocat, 4 foi de paste proaspete sau foi pentru rulouri chinezesti (egg roll). Sos Alberto: 1 cescuta parmezan ras, 2 linguri mozzarella, 200 ml lapte, 1 lingura unt, 1 lingurita de faina. Mod de preparare: Se pune ceapa la prajit cu usturoiul si apoi se adauga ciupercile tocate marunt. Se lasa sa se prajeasca pana scade apa lasata de ciuperci. Intr-un castron se amesteca oul, pesmetul, 1 cescuta de parmezan si mozzarella cu ciupercile cand s-au mai racit un pic. Se adauga piper si marar si patrunjel. Se pune cate o lingurita de ciuperci pe foaia de pasta lasandu-se loc pentru a forma niste pachetele micute. Se acopera cu o alta foaie de pasta care o fost unsa cu apa si se lipesc impreuna. Se taie ravioli cu o forma de prajituri sau cu mana libera. Se pune o oala cu apa putin sarata la fiert si cand clocoteste se adauga ravioli. Se fierb cca 5 minute, apoi se strecoara. Intr-o craticioara se face sosul de branza Alfredo. Se topeste o lingura de unt pe foc mic, apoi se aduaga o lingurita de faina sa se prajeasca foarte putin. Se pune apoi laptele si se lasa un minut sa se ingroase. Se aduaga parmezanul si mozzarella si se amesteca pana se topesc. Se servesc ravioli calzi cu sosul de branza Alfredo si cu parmezan ras pe deasupra.
7.348 vizualizări
Versiunea printabilă905 tipăriri 4 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Piept de pui la cuptor cu vin şi ardei muraţi (Mâncăruri > Fripturi) 2. Salată de ouă cu ceapă verde şi maioneză (Salate > Salate cu ouă) 3. Chec cu pere şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu brânză) 4. Salată de portocale şi sfeclă roşie (Salate > Salate de legume) 5. Supă de ciuperci cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 6. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. Borş de salată cu kaizer (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 8. Salată de praz cu ouă (Salate > Salate cu ouă) 9. Farfalle cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 10. Salată de andive cu maioneză şi carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 11. Scoici Casino (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 12. Roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 13. Salată de pepene galben (I) (Dulciuri > Salate de fructe) 14. Budincă cu brânză de vacă şi fructe (Dulciuri > Budinci) 15. Ouă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă) 16. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 17. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 18. Salată şvăbească din Banat (Salate > Salate de legume) 19. Crap cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 20. Gogoşi cu brânză (Dulciuri > Gogoşi) 21. Ciulama de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Cafea la nisip (Băuturi > Cafele) 23. Mâncare de ardei graşi yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 24. Ardei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 25. Sarmale cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 26. Salată napoletană cu macaroane (Salate > Salate cu peşte) 27. Sufleu de brânză de vacă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză) 28. Salată Aristocrat cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 29. Dulceaţă de fragi, zmeură sau mure (Conserve de fructe > Dulceaţă) 30. Urechi de porc sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) |