Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo

Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 6-7 ciuperci champignon, 1 ceapa mica tocata marunt, 1 catel de usturoi, 1 ou, 2 linguri pesmet, 1 cescuta parmezan ras, marar si patrunjel tocat, 4 foi de paste proaspete sau foi pentru rulouri chinezesti (egg roll).
Sos Alberto: 1 cescuta parmezan ras, 2 linguri mozzarella, 200 ml lapte, 1 lingura unt, 1 lingurita de faina.

Mod de preparare: Se pune ceapa la prajit cu usturoiul si apoi se adauga ciupercile tocate marunt. Se lasa sa se prajeasca pana scade apa lasata de ciuperci. Intr-un castron se amesteca oul, pesmetul, 1 cescuta de parmezan si mozzarella cu ciupercile cand s-au mai racit un pic. Se adauga piper si marar si patrunjel.
Se pune cate o lingurita de ciuperci pe foaia de pasta lasandu-se loc pentru a forma niste pachetele micute. Se acopera cu o alta foaie de pasta care o fost unsa cu apa si se lipesc impreuna. Se taie ravioli cu o forma de prajituri sau cu mana libera.
Se pune o oala cu apa putin sarata la fiert si cand clocoteste se adauga ravioli. Se fierb cca 5 minute, apoi se strecoara.
Intr-o craticioara se face sosul de branza Alfredo. Se topeste o lingura de unt pe foc mic, apoi se aduaga o lingurita de faina sa se prajeasca foarte putin. Se pune apoi laptele si se lasa un minut sa se ingroase. Se aduaga parmezanul si mozzarella si se amesteca pana se topesc.
Se servesc ravioli calzi cu sosul de branza Alfredo si cu parmezan ras pe deasupra.
7.381 vizualizări
915 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Salată germană de ouă (Salate > Salate cu ouă)
3. Pui cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată de ouă cu sos de iaurt şi şuncă (Salate > Salate cu ouă)
5. Fileuri de cod sau şalău cu alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Scoici Casino (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
7. Pui cu legume şi ierburi de Provence (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)
9. Drob de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Salată de ardei umpluţi (Salate > Salate de legume)
11. Prăjitură cu nucă şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
12. Salată de cicoare creaţă înălbită cu dovleac (Salate > Salate de legume)
13. Şniţel cu ciuperci şi orez (Mâncăruri > Fripturi)
14. Varză cu carne de porc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de andive cu maioneză (Salate > Salate de legume)
16. Supă de pui cu usturoi şi zdrenţe de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Şniţele de pâine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Carne de viţel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Mâncare de salată verde cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Salată portugheză (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Shaorma de casă (Mâncăruri > Fripturi)
23. Cremă universală de vanilie (Dulciuri > Creme)
24. Sandvici cu salam, brânză şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
25. Salată de vinete cu usturoi (Salate > Salate de legume)
26. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
27. Salată de varză albă (Salate > Salate de legume)
28. Sos spumos de vin (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
29. Supă de pui cu gulii şi lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Tort şah (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.