Ravioli cu dovleac - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ravioli cu dovleac

Ravioli cu dovleac

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: ridicată

Porţii: 6

Ingrediente: Umplutura: 500 g dovleac, 2 linguri cozi de ceapa verde (taiate), 1 varf de cutit nucsoara.
Aluatul: 380 g faina, 1 varf de cutit sare, 4 oua batute usor, 1 ou batut usor (pentru uns).
Sosul: 125 g unt, cascaval ras, cozi de ceapa verde.

Mod de preparare: Umplutura: se coace dovleacul la foc potrivit (180 grade C) circa o ora, se lasa sa se raceasca, se scot semintele, iar miezul se desprinde de coaja si se zdrobeste cu furculita. Apoi se amesteca cu cozile de ceapa tocate marunt si cu nucsoara. Aluatul: se pun intr-un castron faina si sarea, se face o gropita la mijloc si se toarna cele 4 oua batute usor. Se amesteca incet cu furculita, pana ce se-ncheaga aluatul. Se aseaza pe o planseta infainata si se framanta pana ce devine elastic si neted. Se ia o patrime din aluat si se intinde o foaie foarte subtire, dreptunghiulara, apoi se intinde a doua patrime, avand grija ca foaia aceasta sa fie ceva mai mare. Se ia cu lingura umplutura de dovleac si se pune gramajoare pe prima foaie, in randuri, la distante de 5 cm. Aluatul dintre gramajoarele de dovleac se unge usor cu oul batut, dupa care se aseaza deasupra foaia a doua. Se apasa cu degetele intre gramajoare, ca sa se lipeasca foile de aluat, apoi se taie patrate, cu o rotita data prin faina sau cu un cutit ascutit. Se procedeaza la fel si cu restul de aluat.
Se pune apa pe foc si cand clocoteste, se baga ravioli in oala si se fierb circa 4 minute. Se scurg si se tin la cald intr-un castron. Se pune untul sa se incinga si cand s-a rumenit putin, se toarna peste ravioli.
Se presara cascaval ras si se garnisesc cu cozi de ceapa verde, taiate rondele.
5.078 vizualizări
905 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu orez şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Tartă de dovleac cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Supă cremă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Pizza cu creveţi şi dovleac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Risotto cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Supă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Prăjitură cu dovleac şi morcovi (Dulciuri > Prăjituri)
9. Risotto cu dovleac şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
10. Turte de dovleac (Dulciuri > Prăjituri)
11. Salată de vinete cu dovleac (Salate > Salate de legume)
12. Pui cu ravioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Supă de dovleac cu morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Dovleac prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Rondele de dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Supă ardelenească de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Cotlete de porc cu garnitură de dovleac şi hrean (Mâncăruri > Fripturi)
20. Clătite picante umplute cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Marmeladă de dovleac (Conserve de fructe > Marmelade)
22. Spirale crocante de dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Sarmale cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Zacuscă de dovleac pentru iarnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
26. Velouté de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Dovleac cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Plăcinţele cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Supă de dovleac cu găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Gnocchi de dovleac cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.