Ravioli cu dovleac - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ravioli cu dovleac

Ravioli cu dovleac

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: ridicată

Porţii: 6

Ingrediente: Umplutura: 500 g dovleac, 2 linguri cozi de ceapa verde (taiate), 1 varf de cutit nucsoara.
Aluatul: 380 g faina, 1 varf de cutit sare, 4 oua batute usor, 1 ou batut usor (pentru uns).
Sosul: 125 g unt, cascaval ras, cozi de ceapa verde.

Mod de preparare: Umplutura: se coace dovleacul la foc potrivit (180 grade C) circa o ora, se lasa sa se raceasca, se scot semintele, iar miezul se desprinde de coaja si se zdrobeste cu furculita. Apoi se amesteca cu cozile de ceapa tocate marunt si cu nucsoara. Aluatul: se pun intr-un castron faina si sarea, se face o gropita la mijloc si se toarna cele 4 oua batute usor. Se amesteca incet cu furculita, pana ce se-ncheaga aluatul. Se aseaza pe o planseta infainata si se framanta pana ce devine elastic si neted. Se ia o patrime din aluat si se intinde o foaie foarte subtire, dreptunghiulara, apoi se intinde a doua patrime, avand grija ca foaia aceasta sa fie ceva mai mare. Se ia cu lingura umplutura de dovleac si se pune gramajoare pe prima foaie, in randuri, la distante de 5 cm. Aluatul dintre gramajoarele de dovleac se unge usor cu oul batut, dupa care se aseaza deasupra foaia a doua. Se apasa cu degetele intre gramajoare, ca sa se lipeasca foile de aluat, apoi se taie patrate, cu o rotita data prin faina sau cu un cutit ascutit. Se procedeaza la fel si cu restul de aluat.
Se pune apa pe foc si cand clocoteste, se baga ravioli in oala si se fierb circa 4 minute. Se scurg si se tin la cald intr-un castron. Se pune untul sa se incinga si cand s-a rumenit putin, se toarna peste ravioli.
Se presara cascaval ras si se garnisesc cu cozi de ceapa verde, taiate rondele.
5.048 vizualizări
900 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Salată de cicoare creaţă înălbită cu dovleac (Salate > Salate de legume)
3. Batoane de dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Dovleac prăjit cu pătrunjel şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Supă pasată de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Sarmale cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Pui cu ravioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Budincă de dovleac cu nucă (Dulciuri > Budinci)
9. Zacuscă de dovleac pentru iarnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
10. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Supă cremă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Chipsuri de dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Supă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Salată de orez cu ton şi dovleac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Plăcinţele cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Pui cu orez şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Cotlete de porc cu garnitură de dovleac şi hrean (Mâncăruri > Fripturi)
19. Supă ardelenească de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Risotto cu dovleac şi parmezan (caşcaval) (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
22. Pîinişoare cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Sufleu de dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Supă de dovleac cu curry (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Spirale crocante de dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Tartă de dovleac cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Clătite picante umplute cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Salată de vinete cu dovleac (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.