Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto clasic cu ciuperci |
Risotto clasic cu ciuperci
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 350 g orez cu bobul rotund (pe cutiile de import scrie "arborio"), 200 g muschi tiganesc, 500 g ciuperci (in Maramures si in Ardeal se gasesc la piata, urechiuse sau galbiori), 100 g unt, 2 catei de usturoi, 3 patratele de concentrat de supa de vaca, 1 ceapa mica, 100 g parmezan sau cascaval ras, 1 legatura de patrunjel, sare, piper. Mod de preparare: Puneti la fiert 1,5 litri de apa cu patratelele de concentrat de supa. Dati vasul deoparte. Taiati muschiul tiganesc (sau orice piept de porc afumat) in felii. Curatati usturoiul. Spalati ciupercile si taiati-le in bucati. Puneti sa se incinga 30 de grame de unt (o lingura de supa cu varf) intr-o tigaie si caliti in el ciupercile, muschiul taiat felii si cateii de usturoi intregi. Sarati, piperati, lasati sa fiarba totul vreme de 10 minute, in apa lasata de ciuperci. Curatati si tocati ceapa. Caliti-o intr-o alta tigaie, in 30 g de unt, pana se aureste. Adaugati orezul si lasati-l sa se caleasca impreuna cu ceapa, pana ce devine sticlos. Turnati o cana de supa de vita si puneti orezul sa fiarba pe flacara mica, cca 20 de minute, adaugand mereu supa, pe masura ce lichidul este absorbit. Sarati, piperati. Gustati ca sa vedeti daca orezul e bine fiert. Apoi adaugati ciupercile, feliile de muschi afumat si cateii de usturoi, parmezanul sau cascavalul ras si restul de unt. Amestecati cu grija si lasati cratita pe marginea plitei, vreme de 3 minute. Serviti Risotto foarte fierbinte, presarat cu patrunjel tocat.
6.981 vizualizări
Versiunea printabilă963 tipăriri 13 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ciuperci a la grec (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 2. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Ficat cu ciuperci şi orez fiert (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 4. Salată de ciuperci cu legume şi maioneză (Salate > Salate de legume) 5. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 6. Plăcintă cu ciuperci şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume) 7. Budincă de macaroane cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 8. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne) 9. Paella clasică (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Corăbioare cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 11. Musaca de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 12. Tartă cu ciuperci (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 13. Drob de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 14. Piept de gâscă împănat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 15. Borş oltenesc cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 16. Eclere cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 17. Miel cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi) 18. Colţunaşi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 19. Roşii umplute cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume) 20. Ciuperci umplute cu slănină (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 21. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 22. Ciuperci cu orez sîrbesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 23. Cremă de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 24. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 25. Şniţele rapide din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 26. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă) 27. Budincă de ciuperci cu verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 28. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte) 30. Ţelină cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume) |