Risotto cu ardei - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu ardei

Risotto cu ardei

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 ardei gras mare si rosu, 1 rosie mare (carnoasa), sare, 1 catel de usturoi, 2 fire de ceapa verde, untdelemn fin, 350 g orez Arborio, 1 crenguta de cimbru, 1 l apa fiarta cu Delikat sau Vegeta, parmezan sau cascaval ras, 1 lingura unt, piper negru.

Mod de preparare: Se coace ardeiul, se da cu sare si i se curata pielita, apoi se taie felii, indepartandu-se semintele. Se opareste rosia scurt, i se scoate pielita si se taie in cubulete mici. Se amesteca cu ardeii si se gusta de sare. Se taie usturoiul si firele de ceapa verde marunt si se calesc intr-o cratita, in doua linguri de untdelemn. Se adauga orezul si se lasa si el sa se caleasca, amestecand. Cand devine sticlos, se adauga amestecul de ardei cu rosii, cimbrul rupt bucatele mici. Se stinge cu apa fiarta cu Delikat, fierbinte. Se lasa sa fiarba la foc mic, adaugandu-se apa pe rand, pe masura ce este absorbita. Nu uitati sa amestecati. Cand orezul e fiert, se adauga trei linguri de parmezan si untul. Se presara cu piper proaspat macinat, parmezan si putin cimbru.
7.867 vizualizări
1.138 tipăriri
16 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de peşte cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Risotto cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Risotto cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
5. Borş de dovlecel şi ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Ardei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Risotto cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Peşte cu crustă de praf de ardei iute (chili) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Orez cu ardei şi fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Risotto cu varză creaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Supă galbenă de ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Pilaf de orez cu ardei şi boabe de porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
13. Ardei umpluţi dietetici (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Ardei copţi cu sardele şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Jumări cu ardei gras şi roşii (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Salată cu ardei iute (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
17. Ardei graşi (gogoşari) umpluţi cu varză albă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
18. Limbă cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Ardei pentru umplut (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
20. Chec aperitiv cu jambon şi ardei gras (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Supă de curcan ca în Ardeal (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Risotto cu ficăţei de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Ardei cu umplutură de vinete şi ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Ardei cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Dulceaţă de ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Ardei copţi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Borş de urzici cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Ardei umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Ardei iuţi în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.