Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu ardei |
Risotto cu ardei
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 1 ardei gras mare si rosu, 1 rosie mare (carnoasa), sare, 1 catel de usturoi, 2 fire de ceapa verde, untdelemn fin, 350 g orez Arborio, 1 crenguta de cimbru, 1 l apa fiarta cu Delikat sau Vegeta, parmezan sau cascaval ras, 1 lingura unt, piper negru. Mod de preparare: Se coace ardeiul, se da cu sare si i se curata pielita, apoi se taie felii, indepartandu-se semintele. Se opareste rosia scurt, i se scoate pielita si se taie in cubulete mici. Se amesteca cu ardeii si se gusta de sare. Se taie usturoiul si firele de ceapa verde marunt si se calesc intr-o cratita, in doua linguri de untdelemn. Se adauga orezul si se lasa si el sa se caleasca, amestecand. Cand devine sticlos, se adauga amestecul de ardei cu rosii, cimbrul rupt bucatele mici. Se stinge cu apa fiarta cu Delikat, fierbinte. Se lasa sa fiarba la foc mic, adaugandu-se apa pe rand, pe masura ce este absorbita. Nu uitati sa amestecati. Cand orezul e fiert, se adauga trei linguri de parmezan si untul. Se presara cu piper proaspat macinat, parmezan si putin cimbru.
7.793 vizualizări
Versiunea printabilă1.119 tipăriri 16 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Penne cu busuioc şi cremă de ardei gras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 2. Pizza din carne tocată cu ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 3. Ardei umpluţi englezeşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Borş de dovlecel şi ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 5. Ketchup cu ardei iuţi (Sosuri > Sosuri condimentate) 6. Vinete cu ardei şi roşii (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 7. Sandviciuri cu şuncă şi ardei gras (Aperitive > Sandviciuri) 8. Menuet cu ardei graşi (Aperitive > Aperitive cu carne) 9. Aperitiv cu roşii şi ardei (Aperitive > Aperitive cu legume) 10. Ardei copţi marinaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 11. Risotto cu varză creaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Risotto cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 13. Dulceaţă de ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 14. Orez cu ardei şi fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Ardei copţi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 16. Ardei umpluţi cu ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 17. Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Cod cu ardei gras (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 19. Supă galbenă de ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 20. Mâncare de dovlecei cu ardei şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 21. Saramură de crap cu ardei graşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 22. Vinete umplute cu roşii, ardei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 23. Sote de pui cu pastă de ardei copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Tortiglioni cu pui şi ardei (Tortiglioni con pollame e peperoni) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 25. Supă de cartofi cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 26. Salată cu roşii, ardei şi anghinare (Salate > Salate de legume) 27. Peşte cu crustă de praf de ardei iute (chili) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 28. Cartofi cu ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Ardei umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 30. Bulion de ardei (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) |