Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu ardei |
Risotto cu ardei
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 1 ardei gras mare si rosu, 1 rosie mare (carnoasa), sare, 1 catel de usturoi, 2 fire de ceapa verde, untdelemn fin, 350 g orez Arborio, 1 crenguta de cimbru, 1 l apa fiarta cu Delikat sau Vegeta, parmezan sau cascaval ras, 1 lingura unt, piper negru. Mod de preparare: Se coace ardeiul, se da cu sare si i se curata pielita, apoi se taie felii, indepartandu-se semintele. Se opareste rosia scurt, i se scoate pielita si se taie in cubulete mici. Se amesteca cu ardeii si se gusta de sare. Se taie usturoiul si firele de ceapa verde marunt si se calesc intr-o cratita, in doua linguri de untdelemn. Se adauga orezul si se lasa si el sa se caleasca, amestecand. Cand devine sticlos, se adauga amestecul de ardei cu rosii, cimbrul rupt bucatele mici. Se stinge cu apa fiarta cu Delikat, fierbinte. Se lasa sa fiarba la foc mic, adaugandu-se apa pe rand, pe masura ce este absorbita. Nu uitati sa amestecati. Cand orezul e fiert, se adauga trei linguri de parmezan si untul. Se presara cu piper proaspat macinat, parmezan si putin cimbru.
7.840 vizualizări
Versiunea printabilă1.129 tipăriri 16 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Peşte cu crustă de praf de ardei iute (chili) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 2. Ardei pentru umplut (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 3. Ardei umpluţi cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 4. Supă de cartofi cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 5. Risotto cu legume de primăvară (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 6. Carne cu ardei şi feta (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Ardei umpluţi cu salată (Aperitive > Aperitive cu legume) 8. Zacuscă de ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 9. Supă de roşii cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 10. Jumări cu ardei gras şi roşii (Aperitive > Aperitive cu carne) 11. Risotto cu ochiuri şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Mâncare de ardei gras cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Risotto cu dovlecei si lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 14. Ardei umpluţi cu carne şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 15. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Ardei copţi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 17. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume) 18. Salată de roşii şi ardei graşi cu maioneză picantă (Salate > Salate de legume) 19. Mâncare de dovlecei cu ardei şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Ardei copţi şi umpluţi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume) 21. Saramură de crap cu ardei graşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 22. Salată de crudităţi cu ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 23. Aperitiv cu roşii şi ardei (Aperitive > Aperitive cu legume) 24. Ardei cu usturoi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 25. Ardei copţi cu sos de roşii (Salate > Salate de legume) 26. Ketchup cu ardei iuţi (Sosuri > Sosuri condimentate) 27. Brânză la cuptor cu ardei copt şi măsline (Aperitive > Aperitive cu brânză) 28. Ardei capia în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple) 29. Salată de castraveţi şi ardei graşi (Salate > Salate de legume) 30. Ardei copţi marinaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) |