Risotto cu ceapă roşie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu ceapă roşie

Risotto cu ceapă roşie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g orez cu bobul rotund, 6 cepe de apa rosii, 3 cubulete de concentrat de supa de pasare, 100 ml de vin alb sec, 100 g parmezan sau cascaval ras, 100 g unt, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti sa fiarba 1,5 l de apa, adaugand in ea cubuletele de concentrat. Trageti oala deoparte. Curatati cepele. Pe 3 dintre ele taiati-le in ineluse subtiri, iar pe celelalte 3 - in inele mai groase. Caliti-le intr-o cratita cu jumatate din unt. Turnati vinul, amestecati, apoi puneti orezul. Amestecati un minut, apoi adaugati putina supa de pasare. Supravegheati fierberea orezului, adaugand mereu lichid, pe masura ce el se absoarbe. Sarati, piperati.
Cand orezul e fiert, adaugati restul de unt si de parmezan. Amestecati. Lasati cratita sa astepte 3 minute, apoi serviti.
4.513 vizualizări
875 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de ceapă cu parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Ceapă umplută cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Salată de portocale şi sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
4. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Dulceaţă de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Borş de lobodă cu ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Ceapă cu cimbru (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată de ceapă călită (Salate > Salate de legume)
9. Salată de ceapă de apă (Salate > Salate de legume)
10. Salată de sfeclă roşie cu mazăre (Salate > Salate de legume)
11. Salată de ceapă cu maioneză (Salate > Salate de legume)
12. Peşte cu cartofi şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Pastă de brânză cu ceapă călită (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Ficat prăjit cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
15. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
16. Găluşte umplute cu varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume)
18. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Ardei umpluţi cu varză albă sau roşie (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
20. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Şniţel cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
22. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume)
23. Peşte umplut cu ceapă şi icre (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă)
25. Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată de ceapă de iarnă (Salate > Salate de legume)
27. Mâncărică de ficat cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Găină cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Cartofi cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.