Risotto cu ceapă roşie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu ceapă roşie

Risotto cu ceapă roşie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g orez cu bobul rotund, 6 cepe de apa rosii, 3 cubulete de concentrat de supa de pasare, 100 ml de vin alb sec, 100 g parmezan sau cascaval ras, 100 g unt, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti sa fiarba 1,5 l de apa, adaugand in ea cubuletele de concentrat. Trageti oala deoparte. Curatati cepele. Pe 3 dintre ele taiati-le in ineluse subtiri, iar pe celelalte 3 - in inele mai groase. Caliti-le intr-o cratita cu jumatate din unt. Turnati vinul, amestecati, apoi puneti orezul. Amestecati un minut, apoi adaugati putina supa de pasare. Supravegheati fierberea orezului, adaugand mereu lichid, pe masura ce el se absoarbe. Sarati, piperati.
Cand orezul e fiert, adaugati restul de unt si de parmezan. Amestecati. Lasati cratita sa astepte 3 minute, apoi serviti.
4.535 vizualizări
883 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume)
3. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
4. Ceapă murată în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
5. Orez cu sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
6. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Supă de ceapă gratinată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Omletă cu ceapă şi ştevie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Plăcintă cu peşte şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Salată de ouă cu ceapă verde şi maioneză (Salate > Salate cu ouă)
11. Salată sârbească de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
12. Perişoare cu sos de smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Risotto cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
14. Risotto cu ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
15. Găluşte umplute cu varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Sos de ceapă cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
17. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă)
18. Ceapă picantă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Pui cu bame şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ardei umpluţi cu varză albă sau roşie (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
23. Salată de scrumbii sărate cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
24. Salată de ceapă cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
25. Ceapă murată în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
26. Risotto cu ochiuri şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Supă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Supă de ceapă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de ceapă cu parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.