Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu ceapă roşie |
Risotto cu ceapă roşie
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 300 g orez cu bobul rotund, 6 cepe de apa rosii, 3 cubulete de concentrat de supa de pasare, 100 ml de vin alb sec, 100 g parmezan sau cascaval ras, 100 g unt, sare, piper. Mod de preparare: Puneti sa fiarba 1,5 l de apa, adaugand in ea cubuletele de concentrat. Trageti oala deoparte. Curatati cepele. Pe 3 dintre ele taiati-le in ineluse subtiri, iar pe celelalte 3 - in inele mai groase. Caliti-le intr-o cratita cu jumatate din unt. Turnati vinul, amestecati, apoi puneti orezul. Amestecati un minut, apoi adaugati putina supa de pasare. Supravegheati fierberea orezului, adaugand mereu lichid, pe masura ce el se absoarbe. Sarati, piperati. Cand orezul e fiert, adaugati restul de unt si de parmezan. Amestecati. Lasati cratita sa astepte 3 minute, apoi serviti.
4.479 vizualizări
Versiunea printabilă861 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume) 2. Plăcinţele de ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume) 3. Pui cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi) 4. Salată de ceapă cu sos de Sumak (Salate > Salate de legume) 5. Ciulama de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Cartofi cu ceapă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. Salată de sfeclă roşie marinată (Salate > Salate de legume) 8. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 9. Salată de ceapă în trei culori (Salate > Salate de legume) 10. Risotto cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 11. Omletă cu suc de sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ouă) 12. Sfeclă roşie umplută cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume) 13. Carne de vită cu ceapă de arpagic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Inele de ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 15. Supă de ceapă cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 16. Salată de ceapă călită (Salate > Salate de legume) 17. Salată de hering cu ceapă (Salate > Salate cu peşte) 18. Ruladă cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume) 19. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi) 20. Cârnaţi pe varză roşie călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 21. Ruladă de viţel cu dulceaţă de ceapă (Mâncăruri > Fripturi) 22. Penne cu ceapă roşie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 23. Mămăligă cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Preparate din mălai) 24. Vinete cu ceapă şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 25. Salată de sfeclă roşie (Salate > Salate de legume) 26. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume) 27. Pastă de jumări cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu carne) 28. Salată de ceapă (Salate > Salate de legume) 29. Dulceaţă de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 30. Borş de lobodă cu ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) |