Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu ciuperci |
Risotto cu ciuperci
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 1 ceapa, un catel de usturoi, 4 linguri ulei, 400 g orez cu bobul rotund, un varf de cutit de sofran, 125 ml vin alb sec, 1,25 l zeama fierbinte de legume (Knorr+apa), 400 g ciuperci, 150 g salata verde (creata), sare, piper, 1-2 linguri otet aromat, 20 g unt, 30 g cascaval. Mod de preparare: Se curata ceapa si usturoiul, se taie marunt si se calesc in doua linguri de ulei incins. Se adauga orezul si sofranul si se lasa putin sa se dunstuiasca. Se sting cu vin, dupa care se toarna putin cate putin din zeama fierbinte de legume, amestecand intruna, si se lasa sa stea 30 de minute ca sa se umfle orezul. Se spala ciupercile, se zvanta cu un stergar si se taie in patru. Salata spalata se rupe fasii. Se prajesc ciupercile circa trei minute in restul de ulei (incins), se sareaza, se pipereaza, se sting cu otetul aromat. Se incorporeaza fasiile de salata. Cascavalul ras si untul se amesteca cu orezul, care se serveste fierbinte, impreuna cu garnitura de ciuperci.
4.811 vizualizări
Versiunea printabilă837 tipăriri 12 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de ciuperci cu maioneză (Salate > Salate de legume) 2. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne) 3. Ciuperci umplute mocăneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 4. Salată de ciuperci cu usturoi (Salate > Salate de legume) 5. Ciuperci cu creveţi şi cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 6. Budincă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 7. Risotto cu limbă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 8. Paste cu kaizer şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Ciulama de pasăre cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Ciuperci scăzute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 11. Spaghete cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 12. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne) 13. Chec aperitiv cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne) 14. Sufleu de ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 15. Ştrudel cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 16. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 17. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. File de peşte cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 19. Plăcinţele de morcovi cu garnitură de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume) 20. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume) 21. Tocăniţă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Carne de viţel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Pizza cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 24. Tarte cu ciuperci şi ouă de prepeliţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 25. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne) 26. Ciuperci umplute (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 27. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 28. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume) 29. Spaghete cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 30. Gogoşari umpluţi cu ciuperci (Conserve din legume, murături > Murături combinate) |