Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu ciuperci |
Risotto cu ciuperci
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 1 ceapa, un catel de usturoi, 4 linguri ulei, 400 g orez cu bobul rotund, un varf de cutit de sofran, 125 ml vin alb sec, 1,25 l zeama fierbinte de legume (Knorr+apa), 400 g ciuperci, 150 g salata verde (creata), sare, piper, 1-2 linguri otet aromat, 20 g unt, 30 g cascaval. Mod de preparare: Se curata ceapa si usturoiul, se taie marunt si se calesc in doua linguri de ulei incins. Se adauga orezul si sofranul si se lasa putin sa se dunstuiasca. Se sting cu vin, dupa care se toarna putin cate putin din zeama fierbinte de legume, amestecand intruna, si se lasa sa stea 30 de minute ca sa se umfle orezul. Se spala ciupercile, se zvanta cu un stergar si se taie in patru. Salata spalata se rupe fasii. Se prajesc ciupercile circa trei minute in restul de ulei (incins), se sareaza, se pipereaza, se sting cu otetul aromat. Se incorporeaza fasiile de salata. Cascavalul ras si untul se amesteca cu orezul, care se serveste fierbinte, impreuna cu garnitura de ciuperci.
4.780 vizualizări
Versiunea printabilă828 tipăriri 12 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 2. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 4. Salată de andive cu ciuperci (Salate > Salate de legume) 5. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 7. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 8. Chifle umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 9. Risotto cu dovlecei si lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 10. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 11. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne) 12. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Miel cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi) 14. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 15. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 16. Piept de gâscă împănat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 17. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume) 18. Iepure cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 19. Batoane umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 20. Risotto cu legume de primăvară (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 21. Mămăligă cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai) 22. Supă cremă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 23. Rulouri cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 24. Salată de ciuperci cu maioneză (Salate > Salate de legume) 25. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 26. Cremă de ciuperci cu nuci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 27. Salată de vineţele (ciuperci de pădure) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 28. Budincă de andive cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 29. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu ouă) 30. Biftec cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi) |