Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu dovleac |
Risotto cu dovleac
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 300 g orez, 2 felii mari de dovleac tăiate cubuleţe, 1,5 l supă de legume, 1 ceapă mică, 2 linguri ulei de măsline, unt cît o nucă, 1/2 pahar de vin alb sec, sare şi piper după gust. Mod de preparare: Într-o cratiţă, se pun uleiul de măsline şi o ceapă la rumenit, se adaugă orezul şi se lasă cîteva minute să se prăjească. Se adaugă jumătate de pahar de vin alb sec şi se lasă cîteva minute să se evapore. Se adaugă dovleacul şi se lasă să fiarbă, adăugînd din cînd în cînd cîte un polonic de zeamă fierbinte, amestecînd mereu. Cînd sînt fierte, atît orezul, cît şi dovleacul, se stinge focul, se adaugă o nucă de unt şi se lasă să se odihnească 2-3 minute, după care se serveşte. Putem servi acest risotto cu dovleac cu parmiggiano ras pe deasupra.
7.174 vizualizări
Versiunea printabilă1.054 tipăriri 4 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Farfalle cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 2. Dovleac prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Ciorbă de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 4. Supă de dovleac cu găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 5. Prăjitură cu dovleac şi morcovi (Dulciuri > Prăjituri) 6. Supă de dovleac cu morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 7. Supă de dovleac cu curry (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 8. Risotto cu varză creaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 10. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Risotto cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 12. Risotto cu dovleac şi parmezan (caşcaval) (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 13. Gnocchi de dovleac cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 14. Pui cu orez şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 15. Rondele de dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume) 16. Supă cremă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 17. Cotlete de porc cu garnitură de dovleac şi hrean (Mâncăruri > Fripturi) 18. Salată de vinete cu dovleac (Salate > Salate de legume) 19. Ratatouille cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Risotto cu roşii şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 21. Risotto cu dovlecei si lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 22. Chipsuri de dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume) 23. Supă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 24. Spirale crocante de dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 25. Risotto cu legume de primăvară (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 26. Dovleac cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume) 27. Sufleu de dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 28. Pizza cu creveţi şi dovleac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 29. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 30. Supă pasată de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) |