Risotto cu dovleac - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu dovleac

Risotto cu dovleac

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g orez, 2 felii mari de dovleac tăiate cubuleţe, 1,5 l supă de legume, 1 ceapă mică, 2 linguri ulei de măsline, unt cît o nucă, 1/2 pahar de vin alb sec, sare şi piper după gust.

Mod de preparare: Într-o cratiţă, se pun uleiul de măsline şi o ceapă la rumenit, se adaugă orezul şi se lasă cîteva minute să se prăjească.
Se adaugă jumătate de pahar de vin alb sec şi se lasă cîteva minute să se evapore.
Se adaugă dovleacul şi se lasă să fiarbă, adăugînd din cînd în cînd cîte un polonic de zeamă fierbinte, amestecînd mereu.
Cînd sînt fierte, atît orezul, cît şi dovleacul, se stinge focul, se adaugă o nucă de unt şi se lasă să se odihnească 2-3 minute, după care se serveşte.
Putem servi acest risotto cu dovleac cu parmiggiano ras pe deasupra.
7.244 vizualizări
1.068 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă de dovleac cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Salată de vinete cu dovleac (Salate > Salate de legume)
3. Risotto cu legume de primăvară (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
4. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Farfalle cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Pui cu orez şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Supă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Clătite picante umplute cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Ravioli cu dovleac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Risotto cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Velouté de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Ratatouille cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Rondele de dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Risotto cu urzici (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
16. Flan cu dovleac şi coajă de portocală (Dulciuri > Prăjituri)
17. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Marmeladă de dovleac (Conserve de fructe > Marmelade)
19. Plăcinţele cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Risotto cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
21. Turte de dovleac (Dulciuri > Prăjituri)
22. Tortilla cu dovleac şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Risotto cu roşii şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
24. Sarmale cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Prăjitură de dovleac cu glazură (Dulciuri > Prăjituri)
26. Prăjitură cu dovleac şi morcovi (Dulciuri > Prăjituri)
27. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Pîinişoare cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Salată de cicoare creaţă înălbită cu dovleac (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.