Risotto cu dovleac - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu dovleac

Risotto cu dovleac

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g orez, 2 felii mari de dovleac tăiate cubuleţe, 1,5 l supă de legume, 1 ceapă mică, 2 linguri ulei de măsline, unt cît o nucă, 1/2 pahar de vin alb sec, sare şi piper după gust.

Mod de preparare: Într-o cratiţă, se pun uleiul de măsline şi o ceapă la rumenit, se adaugă orezul şi se lasă cîteva minute să se prăjească.
Se adaugă jumătate de pahar de vin alb sec şi se lasă cîteva minute să se evapore.
Se adaugă dovleacul şi se lasă să fiarbă, adăugînd din cînd în cînd cîte un polonic de zeamă fierbinte, amestecînd mereu.
Cînd sînt fierte, atît orezul, cît şi dovleacul, se stinge focul, se adaugă o nucă de unt şi se lasă să se odihnească 2-3 minute, după care se serveşte.
Putem servi acest risotto cu dovleac cu parmiggiano ras pe deasupra.
7.279 vizualizări
1.075 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ravioli cu dovleac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Ciorbă de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Supă cremă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă pasată de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Risotto cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
6. Zacuscă de dovleac pentru iarnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Tortilla cu dovleac şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Risotto cu dovleac şi parmezan (caşcaval) (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
9. Risotto cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Pui cu orez şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Plăcinţele cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de dovleac cu morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Risotto cu urzici (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
15. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Salată de orez cu ton şi dovleac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
17. Clătite picante umplute cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Prăjitură cu dovleac şi morcovi (Dulciuri > Prăjituri)
19. Spirale crocante de dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată de vinete cu dovleac turcesc (Salate > Salate de legume)
21. Salată de cicoare creaţă înălbită cu dovleac (Salate > Salate de legume)
22. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Risotto cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Batoane de dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Pîinişoare cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Cotlete de porc cu garnitură de dovleac şi hrean (Mâncăruri > Fripturi)
28. Supă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Risotto cu legume de primăvară (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
30. Gnocchi de dovleac cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.