Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu dovleac şi ciuperci |
Risotto cu dovleac şi ciuperci
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 35 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 400 g dovleac curatat si taiat bucati mai mari, 2 crengute de rozmarin sau cimbru, 1 catel de usturoi, 1 punga de legume congelate (morcov, mazare, etc.), 250 g ciuperci proaspete sau de la conserva, 1 ceapa mica, 5 linguri untdelemn fin, piper, 350 g orez Arborio, 1 portocala. Mod de preparare: 1,5 l apa usor sarata se pun la fiert, se adauga bucatile de dovleac, rozmarinul, catelul de usturoi si legumele congelate si se lasa la fiert 15 minute, pana ce dovleacul se inmoaie. Se curata ciupercile, se spala si se taie felii (daca sunt din conserva se scurg). Se toaca ceapa si se caleste in trei linguri de untdelemn. Se adauga si ciupercile, se gusta de sare si de piper. Se adauga orezul, se caleste cateva minute impreuna cu ciupercile, apoi se stinge treptat cu apa in care a fiert dovleacul. Se cojeste o jumatate de portocala fasii, care se calesc in doua linguri de untdelemn, intr-o craticioara, la foc mic. Se ia de pe plita cand se caramelizeaza usor. Imediat ce orezul e gata, se toarna in el untdelemnul in care s-a calit portocala si se lasa sa se patrunda cateva minute, acoperit cu capac. Se serveste cu piper macinat.
5.138 vizualizări
Versiunea printabilă979 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ouă umplute cu piept de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă) 2. Tort cu mere şi frişcă (Dulciuri > Torturi) 3. Surimi cu salată mexicană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 4. Salată de varză şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume) 5. Salată iepurică (Salate > Salate cu ouă) 6. Salată de praz cu ouă (Salate > Salate cu ouă) 7. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi) 8. File de peşte cu sos de smântână şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 9. Salată de ouă cu sos de iaurt şi şuncă (Salate > Salate cu ouă) 10. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 11. Salată de crudităţi (V) (Salate > Salate de legume) 12. Şniţel cu sos şi smântână (Mâncăruri > Fripturi) 13. Ciuperci a la grec (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 14. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Dulceaţă de piersici cu mentă (Conserve de fructe > Dulceaţă) 16. Sărmăluţe în foi verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 17. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 18. Borş de mazăre şi fasole cu crutoane şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 19. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte) 20. Salată de ton cu năut şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte) 21. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 22. Rulouri de şuncă cu ouă şi nucă (Aperitive > Aperitive cu carne) 23. Ravioli cu dovleac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 24. Pasăre umplută cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi) 25. Sandviciuri cu avocado (Aperitive > Sandviciuri) 26. Ciuperci umplute cu slănină (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 27. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 28. Salată orientală cu peşte sărat (Salate > Salate cu peşte) 29. Dulceaţă de vişine (Conserve de fructe > Dulceaţă) 30. Creveţi cu unt şi sâmburi de nucă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |