Risotto cu dovleac şi ciuperci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu dovleac şi ciuperci

Risotto cu dovleac şi ciuperci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g dovleac curatat si taiat bucati mai mari, 2 crengute de rozmarin sau cimbru, 1 catel de usturoi, 1 punga de legume congelate (morcov, mazare, etc.), 250 g ciuperci proaspete sau de la conserva, 1 ceapa mica, 5 linguri untdelemn fin, piper, 350 g orez Arborio, 1 portocala.

Mod de preparare: 1,5 l apa usor sarata se pun la fiert, se adauga bucatile de dovleac, rozmarinul, catelul de usturoi si legumele congelate si se lasa la fiert 15 minute, pana ce dovleacul se inmoaie. Se curata ciupercile, se spala si se taie felii (daca sunt din conserva se scurg). Se toaca ceapa si se caleste in trei linguri de untdelemn. Se adauga si ciupercile, se gusta de sare si de piper. Se adauga orezul, se caleste cateva minute impreuna cu ciupercile, apoi se stinge treptat cu apa in care a fiert dovleacul.
Se cojeste o jumatate de portocala fasii, care se calesc in doua linguri de untdelemn, intr-o craticioara, la foc mic. Se ia de pe plita cand se caramelizeaza usor. Imediat ce orezul e gata, se toarna in el untdelemnul in care s-a calit portocala si se lasa sa se patrunda cateva minute, acoperit cu capac. Se serveste cu piper macinat.
5.085 vizualizări
966 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şniţele rapide din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Flan cu dovleac şi coajă de portocală (Dulciuri > Prăjituri)
3. Mazăre cu piper şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Salată marocană (Salate > Salate de legume)
5. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
7. Salată verde franţuzească (Salate > Salate de legume)
8. Deliciu cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
9. Salată norvegiană (Salate > Salate de legume)
10. Legume cu maioneză şi usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Mălai moldovenesc cu dovleac (Dulciuri > Prăjituri)
12. Salată dietetică de fasole (Salate > Salate de legume)
13. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Tartă cu urdă si lămâie verde (Dulciuri > Prăjituri)
15. Piept de pui la cuptor cu vin şi ardei muraţi (Mâncăruri > Fripturi)
16. Sandvici cu roşii şi busuioc (Aperitive > Sandviciuri)
17. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată de ouă cu piept afumat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Fasole albă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Roşii umplute cu pastă de păstrăv (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Ceapă picantă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată de creier de boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
26. Salată de căpşuni (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Şalău în sos de Riesling (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Sufleu de broccoli şi gulii (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Tort cu mere şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
30. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.