Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu dovlecei şi brânză |
Risotto cu dovlecei şi brânză
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 3-4 dovlecei medii, 1 ceapa tocata marunt (optional), 2 rosii taiate cubulete, 2-3 linguri mascarpone, 200 g branza brie, 1 cana orez (de preferat cu bobul lung), apa, patrunjel 1 legatura, sare dupa gust si piper alb. Mod de preparare: Dovleceii se taie cubulete si se calesc in ulei de masline impreuna cu ceapa pana se rumenesc usor. Se adauga orezul si se amesteca cu dovleceii. Se adauga si rosiile taiate cubulete. Treptat se adauga apa, putin cate putin. Apa se pune pana se acopera orezul din tigaie si apoi se amesteca in continuu pana acesta creste si se adauga apa si tot asa, pana orezul fierbe "al dente". Se adauga mascarpone si branza brie si se amesteca pana cand se topeste branza. Se pune sare si piper dupa gust, se adauga patrunjel tocat marunt si se serveste. Daca se doreste, in loc de apa, la ultima fierbere se poate adauga un pahar de sampanie..da o savoare deosebita. Orezul se poate manca simplu sau cu peste, creveti sau pui.
6.723 vizualizări
Versiunea printabilă900 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de peşte cu ciuperci (Salate > Salate cu peşte) 2. Salată de roşii cu caşcaval şi ouă (Salate > Salate cu ouă) 3. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 4. Tort cu şampanie (Dulciuri > Torturi) 5. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 6. Surimi cu salată mexicană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Salată Moskovskaia (Salate > Salate cu peşte) 8. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 9. Şalău sau cod umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 10. Ficăţei de pasăre pate (Aperitive > Aperitive cu carne) 11. Cartofi noi cu unt şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 12. Ciorbă de dovlecei a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 13. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 14. Dovlecei umpluti cu scoici şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Cremă de lămâie sau de portocală pentru torturi (Dulciuri > Creme) 16. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 17. Sufleu cu brânză (Dulciuri > Creme) 18. Budincă de brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză) 19. Colţunaşi cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne) 20. Roşii umplute cu cârnat (Aperitive > Aperitive cu carne) 21. Ciuperci prăjite cu praz şi sos de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Desert din brânză de vaci cu zmeură, căpşuni, frăguţe (Dulciuri > Creme) 23. Chiftea uriaşă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 24. Clătite cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume) 25. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci) 26. Salată de caise cu albuş (Dulciuri > Salate de fructe) 27. Salată napoletană cu macaroane (Salate > Salate cu peşte) 28. Gratin fin cu praz şi şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 29. Salată de pepene galben (II) (Dulciuri > Salate de fructe) 30. Şalău cu cremă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |