Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu dovlecei şi brânză |
Risotto cu dovlecei şi brânză
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 3-4 dovlecei medii, 1 ceapa tocata marunt (optional), 2 rosii taiate cubulete, 2-3 linguri mascarpone, 200 g branza brie, 1 cana orez (de preferat cu bobul lung), apa, patrunjel 1 legatura, sare dupa gust si piper alb. Mod de preparare: Dovleceii se taie cubulete si se calesc in ulei de masline impreuna cu ceapa pana se rumenesc usor. Se adauga orezul si se amesteca cu dovleceii. Se adauga si rosiile taiate cubulete. Treptat se adauga apa, putin cate putin. Apa se pune pana se acopera orezul din tigaie si apoi se amesteca in continuu pana acesta creste si se adauga apa si tot asa, pana orezul fierbe "al dente". Se adauga mascarpone si branza brie si se amesteca pana cand se topeste branza. Se pune sare si piper dupa gust, se adauga patrunjel tocat marunt si se serveste. Daca se doreste, in loc de apa, la ultima fierbere se poate adauga un pahar de sampanie..da o savoare deosebita. Orezul se poate manca simplu sau cu peste, creveti sau pui.
6.685 vizualizări
Versiunea printabilă890 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Cartofi cu brânză Roquefort au gratin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Cartofi cu ouă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă) 3. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 4. Zacuscă de gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 5. Tort cu miere şi nuci (Dulciuri > Torturi) 6. Prăjitură din fructe cu cremă şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri) 7. Caşcaval pane în făină şi pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză) 8. Risotto cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 9. Mâncărică de pui cu tarhon şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Crap umplut cu ciuperci şi orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Mousaka (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 12. Clătite cu căpşuni "marinate" şi îngheţată (Dulciuri > Clătite) 13. Tort cu şampanie (Dulciuri > Torturi) 14. Supă de roşii minestrone rece (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 15. Prăjitură cu mere şi sos cu şofran (Dulciuri > Prăjituri) 16. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre) 17. Supă de ţelină cu ridichi şi măr (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 18. Salată de cartofi cu midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 19. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume) 20. Plăcintă cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne) 21. Tartă cu căpşuni şi mascarpone (Dulciuri > Prăjituri) 22. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 23. Găluşte umplute cu varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 24. Pui cu fasole verde şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 25. Salată germană de ouă (Salate > Salate cu ouă) 26. Supă de roşii cu soia (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 27. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume) 28. Salată de castraveţi (Salate > Salate de legume) 29. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Risotto cu dovleac şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) |