Risotto cu dovlecei şi brânză - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu dovlecei şi brânză

Risotto cu dovlecei şi brânză

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3-4 dovlecei medii, 1 ceapa tocata marunt (optional), 2 rosii taiate cubulete, 2-3 linguri mascarpone, 200 g branza brie, 1 cana orez (de preferat cu bobul lung), apa, patrunjel 1 legatura, sare dupa gust si piper alb.

Mod de preparare: Dovleceii se taie cubulete si se calesc in ulei de masline impreuna cu ceapa pana se rumenesc usor. Se adauga orezul si se amesteca cu dovleceii. Se adauga si rosiile taiate cubulete. Treptat se adauga apa, putin cate putin. Apa se pune pana se acopera orezul din tigaie si apoi se amesteca in continuu pana acesta creste si se adauga apa si tot asa, pana orezul fierbe "al dente". Se adauga mascarpone si branza brie si se amesteca pana cand se topeste branza. Se pune sare si piper dupa gust, se adauga patrunjel tocat marunt si se serveste.
Daca se doreste, in loc de apa, la ultima fierbere se poate adauga un pahar de sampanie..da o savoare deosebita. Orezul se poate manca simplu sau cu peste, creveti sau pui.
6.741 vizualizări
907 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Flanuri de dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Cartofi cu carne şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
4. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
5. Galete de mălai cu salam (Mâncăruri > Preparate din mălai)
6. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Roşii umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Peşte umplut cu caşcaval şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Supă de conopidă cu unt şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Ciorbă de salată cu usturoi şi omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Geagic (salată turcească) (Salate > Salate de legume)
13. Salată de macaroane cu jambon, porumb şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume)
15. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Chef salad (Salate > Salate de legume)
17. Salată de andive, capere şi anşoa (Salate > Salate cu peşte)
18. Tort de pişcoturi şi cremă de iaurt (Dulciuri > Torturi)
19. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Tartă cu ciocolată şi struguri caramelizaţi (Dulciuri > Prăjituri)
21. Pâine cu miere şi nuci (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
22. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
23. Ruladă de omletă cu şuncă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Salată verde (Salate > Salate de legume)
25. Tartă cu mere şi gem de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
26. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
27. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Sardine prăjite cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Salată de ceapă călită (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.