Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu dovlecei si lămâie |
Risotto cu dovlecei si lămâie
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 500 g dovlecei mici si fragezi, 1 fir de praz, un buchet de verdeturi (patrunjel, busuioc, cimbru), sare, 1 pachet de legume congelate (morcovi, mazare etc.), 1 lamaie, 1 ceapa mica, untdelemn fin, 350 g orez Arborio, 300 g parmezan ras sau cascaval, 1 lingura de unt. Mod de preparare: Se taie capetele dovleceilor, se spala prazul, ambele se taie felii si se pun intr-o oala. Se acopera cu apa, se adauga verdeata intreaga, legumele congelate si 2 prafuri de sare. Se pun la fiert pe foc mijlociu, pana cand dovleceii se pot sfarama cu o furculita. Se cojeste lamaia in fasii, care se prajesc impreuna cu ceapa tocata in 3 linguri de untdelemn, pana ce ceapa devine sticloasa. Se adauga si orezul si se amesteca cateva minute pana devine si el sticlos. Rand pe rand se adauga apa fierbinte in care au fiert dovleceii si prazul, amestecand. Orezul trebuie sa fiarba potolit. Inainte de a fi gata, se adauga legumele fierte, se scoate verdeata si se pun doua maini bune de parmezan. Se adauga sarea si untul. Se ia de pe plita, se acopera cu capac si se lasa cateva minute sa se patrunda. Cand se serveste, se mai adauga putin parmezan.
5.036 vizualizări
Versiunea printabilă952 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Colţunaşi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 2. Rulouri cu şuncă şi creier (Aperitive > Aperitive cu carne) 3. Ciorbă de fasole verde grasă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 4. Papară cu cartofi, mărar şi sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă) 5. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Sandviciuri) 7. Piftie de porc şi viţel (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne) 8. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri) 9. Musaca de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 10. Tort Diplomat aniversare (Dulciuri > Torturi) 11. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume) 12. Gogoşi dulci din cartofi (Dulciuri > Gogoşi) 13. Omletă cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă) 14. Mâncărică de momiţe, creier sau măduvioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 15. Salată de crudităţi (III) (Salate > Salate de legume) 16. Piept de pui cu soia şi prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 17. Cartofi noi cu mazăre şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Salată rapidă cu ton (Salate > Salate cu peşte) 19. Cotlet pane şi natur (Mâncăruri > Fripturi) 20. Salată mexicană de porumb (Salate > Salate de legume) 21. Tăiţei cu ficăţei de pasăre (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 22. Salată de pui cu avocado (Salate > Salate cu carne de pasăre) 23. Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 25. Păstrăv cu fenicul şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 26. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 27. Penne cu busuioc şi cremă de ardei gras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 28. Îngheţată din suc de lămâie (Dulciuri > Îngheţate) 29. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi) 30. Macrouri cu smântână şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |