Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu dovlecei si lămâie |
Risotto cu dovlecei si lămâie
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 500 g dovlecei mici si fragezi, 1 fir de praz, un buchet de verdeturi (patrunjel, busuioc, cimbru), sare, 1 pachet de legume congelate (morcovi, mazare etc.), 1 lamaie, 1 ceapa mica, untdelemn fin, 350 g orez Arborio, 300 g parmezan ras sau cascaval, 1 lingura de unt. Mod de preparare: Se taie capetele dovleceilor, se spala prazul, ambele se taie felii si se pun intr-o oala. Se acopera cu apa, se adauga verdeata intreaga, legumele congelate si 2 prafuri de sare. Se pun la fiert pe foc mijlociu, pana cand dovleceii se pot sfarama cu o furculita. Se cojeste lamaia in fasii, care se prajesc impreuna cu ceapa tocata in 3 linguri de untdelemn, pana ce ceapa devine sticloasa. Se adauga si orezul si se amesteca cateva minute pana devine si el sticlos. Rand pe rand se adauga apa fierbinte in care au fiert dovleceii si prazul, amestecand. Orezul trebuie sa fiarba potolit. Inainte de a fi gata, se adauga legumele fierte, se scoate verdeata si se pun doua maini bune de parmezan. Se adauga sarea si untul. Se ia de pe plita, se acopera cu capac si se lasa cateva minute sa se patrunda. Cand se serveste, se mai adauga putin parmezan.
4.987 vizualizări
Versiunea printabilă940 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Sărmăluţe moldoveneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 2. Mâncare de salată verde cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Geagic (salată turcească) (Salate > Salate de legume) 4. Salată de spanac (Salate > Salate de legume) 5. Salată de andive cu portocale şi curmale (Salate > Salate de legume) 6. Salată de tăiţei (Salate > Salate de legume) 7. Salată de păpădie fiartă (Salate > Salate de legume) 8. Crochete din ouă cu brânză sau parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă) 9. Ficat de porc sau de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi) 10. Doradă în crustă de sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Salată şvăbească din Banat (Salate > Salate de legume) 12. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 13. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză) 14. Sandviciuri cu peştişori prăjiţi (Aperitive > Sandviciuri) 15. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri) 17. Surimi cu sos alb şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu peşte) 18. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 19. Salată de ton cu ceapă verde (Salate > Salate cu peşte) 20. Tartă cu cremă de lămâie şi portocală (Dulciuri > Prăjituri) 21. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi) 22. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 24. Salată cu sos de pătrunjel (Salate > Salate de legume) 25. Cremşnit cu vişine (Dulciuri > Prăjituri) 26. Salată de castraveţi cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte) 27. Salată uşoară cu jambon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 28. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume) 29. Salată de spanac cu seminţe şi crutoane (Salate > Salate de legume) 30. Plăcintă cu cartofi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume) |