Risotto cu dovlecei si lămâie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu dovlecei si lămâie

Risotto cu dovlecei si lămâie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g dovlecei mici si fragezi, 1 fir de praz, un buchet de verdeturi (patrunjel, busuioc, cimbru), sare, 1 pachet de legume congelate (morcovi, mazare etc.), 1 lamaie, 1 ceapa mica, untdelemn fin, 350 g orez Arborio, 300 g parmezan ras sau cascaval, 1 lingura de unt.

Mod de preparare: Se taie capetele dovleceilor, se spala prazul, ambele se taie felii si se pun intr-o oala. Se acopera cu apa, se adauga verdeata intreaga, legumele congelate si 2 prafuri de sare. Se pun la fiert pe foc mijlociu, pana cand dovleceii se pot sfarama cu o furculita.
Se cojeste lamaia in fasii, care se prajesc impreuna cu ceapa tocata in 3 linguri de untdelemn, pana ce ceapa devine sticloasa. Se adauga si orezul si se amesteca cateva minute pana devine si el sticlos. Rand pe rand se adauga apa fierbinte in care au fiert dovleceii si prazul, amestecand. Orezul trebuie sa fiarba potolit. Inainte de a fi gata, se adauga legumele fierte, se scoate verdeata si se pun doua maini bune de parmezan. Se adauga sarea si untul. Se ia de pe plita, se acopera cu capac si se lasa cateva minute sa se patrunda. Cand se serveste, se mai adauga putin parmezan.
5.062 vizualizări
959 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Salată de gulii (Salate > Salate de legume)
3. Aripioare de pui cu lămâie şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
4. Eclere cu ciocolată şi fistic (Dulciuri > Prăjituri)
5. Gogoşari muraţi munteneşti (Conserve din legume, murături > Murături simple)
6. Salată de paste cu dovlecei (Salate > Salate de legume)
7. Roastbeef provensal (Mâncăruri > Fripturi)
8. Aspic de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Tartă cu dovlecei şi orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ciorbă de potroace de pasăre cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Sos Chutney cu roşii şi morcovi (Sosuri > Sosuri cu legume)
13. Ruladă cu ciocolată şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
14. Viţel cu usturoi şi ardei (Kelaidi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de caracatiţă cu legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Dovlecei umpluţi cu orez şi griş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Chorizo de casă (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Aspic cu gelatină şi oase (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Sos Salsa Yucateca (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Bame cu carne de vacă sau pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată de post (Salate > Salate de legume)
24. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
25. Saramură de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
27. Tăiţei cu dovlecei şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Cotlete de viţel cu cârnaţi şi cartofi în vin (Mâncăruri > Fripturi)
29. Prăjitură cu vişine şi cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
30. Saramură dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.