Risotto cu ficăţei de pui - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu ficăţei de pui

Risotto cu ficăţei de pui

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g ficatei de pui, 400 g orez pentru risotto (Arborio), 250 g rosii, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 50 g cascaval ras (parmezan), 50 g unt, 4 linguri vin alb sec, 750 ml zeama concentrata de pui (Knorr+apa), sare, piper alb macinat.

Mod de preparare: Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Ficateii se spala, se curata de pielite si se taie bucatele. Rosiile se oparesc, se curata si se taie cubulete. Intr-o cratita mai mare se topesc 20 g unt si se calesc ceapa si usturoiul. Se adauga ficateii, se dunstuiesc si ei putin, si pe urma orezul, care se lasa si el cateva minute sa se caleasca. Se sting cu vin, se lasa sa fiarba pana ce a fost complet absorbit si apoi se toarna peste orez doua polonice cu zeama de carne si se fierbe la foc potrivit pana ce scade si aceasta. Se mai adauga zeama, se lasa sa scada si tot asa circa 10 minute, pana ce orezul s-a fiert pe jumatate. Acum, se adauga toata zeama ramasa si rosiile, se acopera cu un capac si se fierbe incet inca 20 de minute. Risotto-ul se gusta de sare si piper, se incorporeaza untul ramas (taiat bucatele) si cascavalul (parmezanul) ras si se serveste in farfurii incalzite.
6.505 vizualizări
851 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Pui cu smântână şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pui cu ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Pui cu smântână şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Mâncărică de pui cu mirodenii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pui marocan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pui de baltă delicioşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
13. Ciocănele de pui in crustă de caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
15. Ficăţei cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Mâncare de vinete cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Piept de pui cu soia şi prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pui înăbuşit (Mâncăruri > Fripturi)
22. Pui cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Supă de linte şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Pui cu ciuperci pleurotus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Borş moldovenesc de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Risotto cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată de spanac cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Salată de pui cu avocado (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Piept de pui cu broccoli şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.