Risotto cu ficăţei de pui - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu ficăţei de pui

Risotto cu ficăţei de pui

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g ficatei de pui, 400 g orez pentru risotto (Arborio), 250 g rosii, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 50 g cascaval ras (parmezan), 50 g unt, 4 linguri vin alb sec, 750 ml zeama concentrata de pui (Knorr+apa), sare, piper alb macinat.

Mod de preparare: Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Ficateii se spala, se curata de pielite si se taie bucatele. Rosiile se oparesc, se curata si se taie cubulete. Intr-o cratita mai mare se topesc 20 g unt si se calesc ceapa si usturoiul. Se adauga ficateii, se dunstuiesc si ei putin, si pe urma orezul, care se lasa si el cateva minute sa se caleasca. Se sting cu vin, se lasa sa fiarba pana ce a fost complet absorbit si apoi se toarna peste orez doua polonice cu zeama de carne si se fierbe la foc potrivit pana ce scade si aceasta. Se mai adauga zeama, se lasa sa scada si tot asa circa 10 minute, pana ce orezul s-a fiert pe jumatate. Acum, se adauga toata zeama ramasa si rosiile, se acopera cu un capac si se fierbe incet inca 20 de minute. Risotto-ul se gusta de sare si piper, se incorporeaza untul ramas (taiat bucatele) si cascavalul (parmezanul) ras si se serveste in farfurii incalzite.
6.452 vizualizări
832 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de pui cu smântână şi hrean (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Pui marocan cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Piept de pui cu lămâie şi miere (Mâncăruri > Fripturi)
5. Ciulama de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Friptură de pui la grătar în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
7. Pui cu lămâie (I) (Mâncăruri > Fripturi)
8. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
9. Confit de pui cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Ficăţei de pui cu varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Pui umplut cu tocătură şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Pui cerchez (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ficăţei de pasăre cu cartofi şi varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Pui cu sos de soia şi ketchup (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi)
19. Pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
20. Tocăniţă de pui transilvăneană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Piept de pui cu castraveciori muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pui mediteranean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
24. Frigărui de pui cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
25. Supă cu lapte de cocos şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Supă de pui dreasă cu ou şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Piept de pui cu mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pui condimentat (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.