Risotto cu ficăţei de pui - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu ficăţei de pui

Risotto cu ficăţei de pui

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g ficatei de pui, 400 g orez pentru risotto (Arborio), 250 g rosii, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 50 g cascaval ras (parmezan), 50 g unt, 4 linguri vin alb sec, 750 ml zeama concentrata de pui (Knorr+apa), sare, piper alb macinat.

Mod de preparare: Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Ficateii se spala, se curata de pielite si se taie bucatele. Rosiile se oparesc, se curata si se taie cubulete. Intr-o cratita mai mare se topesc 20 g unt si se calesc ceapa si usturoiul. Se adauga ficateii, se dunstuiesc si ei putin, si pe urma orezul, care se lasa si el cateva minute sa se caleasca. Se sting cu vin, se lasa sa fiarba pana ce a fost complet absorbit si apoi se toarna peste orez doua polonice cu zeama de carne si se fierbe la foc potrivit pana ce scade si aceasta. Se mai adauga zeama, se lasa sa scada si tot asa circa 10 minute, pana ce orezul s-a fiert pe jumatate. Acum, se adauga toata zeama ramasa si rosiile, se acopera cu un capac si se fierbe incet inca 20 de minute. Risotto-ul se gusta de sare si piper, se incorporeaza untul ramas (taiat bucatele) si cascavalul (parmezanul) ras si se serveste in farfurii incalzite.
6.486 vizualizări
844 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată grecească cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Piept de pui cu soia şi prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pui Shanghai (Mâncăruri > Fripturi)
4. Pui de baltă delicioşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Supă cu lapte de cocos şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi)
7. Papricaş ardelenesc de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pui prajit la tavă cu usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Piept de pui cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Friptură de pui cu banane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Tocană de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pui Szechuan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pulpe de pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pilaf de pui cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Rulouri din ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Piept de pui cu lămâie şi miere (Mâncăruri > Fripturi)
21. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Pui pe sticlă (III) (Mâncăruri > Fripturi)
23. Pui cu iaurt (II) (Mâncăruri > Fripturi)
24. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
25. Pui cu conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de spanac cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Piept de pui cu ţelină (Mâncăruri > Fripturi)
29. Ciorbă de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Pui umplut cu miez de pâine (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.