Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu limbă |
Risotto cu limbă
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 2 h
Complexitate: medie Ingrediente: O limba de vitel, unt, o jumatate lingura de faina, o ceasca de zeama de carne, un galbenus, 2 linguri de smantana, o ceasca de orez, 100 g de parmezan sau svaiter ras. Mod de preparare: Se fierbe o limba de vitel. Se curata de piele si se taie in cuburi mici. Se face un rantas din o jumatate lingura de unt si jumatate lingura de faina. Se stinge cu o ceasca de zeama de carne. Se agauga cu incetul un galbenus, amestecat deoparte cu 2 linguri de smantana. Sosul acesta se amesteca cu limba. Se trage in unt o ceasca de orez si se stinge cu doua cesti de zeama bine limpezita in care a fiert limba. Cand orezul e fiert se amesteca cu putin unt proaspat si 100 gr. de parmezan sau svaiter ras, usor ca sa nu se sfarme orezul. Se pune intr-o forma bine unsa cu unt si cu gaura mare. Se da cateva minute la cuptor, se rastoarna pe farfurie, iar la mijloc se aseaza limba. Se serveste fierbinte.
6.834 vizualizări
Versiunea printabilă811 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Limbă cu maioneză (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 2. Limbă cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 3. Supă de limbă de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 4. Limbă cu măsline în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 5. Limbă cu sos Remoulade (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 6. Risotto cu dovleac şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 7. Risotto cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 8. Risotto cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Limbă umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 10. Risotto cu varză creaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Limbă în sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 12. Risotto cu dovleac şi parmezan (caşcaval) (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 13. Risotto cu ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 14. Limbă cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 15. Limbă de vită cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 16. Limbă cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 17. Limbă cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 18. Limbă cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 19. Omletă flambată (Aperitive > Aperitive cu ouă) 20. Risotto cu urzici (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 21. Limbă cu castraveciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 22. Risotto cu roşii şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 23. Limbă de viţel cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 24. Limbă de mare cu legume Provençal (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 25. Limbă înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 26. Salată germană cu limbă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 27. Risotto cu ficăţei de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 28. Risotto cu dovlecei si lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 29. Limbă de porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 30. Limbă rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) |