Risotto cu limbă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu limbă

Risotto cu limbă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: O limba de vitel, unt, o jumatate lingura de faina, o ceasca de zeama de carne, un galbenus, 2 linguri de smantana, o ceasca de orez, 100 g de parmezan sau svaiter ras.

Mod de preparare: Se fierbe o limba de vitel. Se curata de piele si se taie in cuburi mici. Se face un rantas din o jumatate lingura de unt si jumatate lingura de faina. Se stinge cu o ceasca de zeama de carne. Se agauga cu incetul un galbenus, amestecat deoparte cu 2 linguri de smantana. Sosul acesta se amesteca cu limba. Se trage in unt o ceasca de orez si se stinge cu doua cesti de zeama bine limpezita in care a fiert limba. Cand orezul e fiert se amesteca cu putin unt proaspat si 100 gr. de parmezan sau svaiter ras, usor ca sa nu se sfarme orezul. Se pune intr-o forma bine unsa cu unt si cu gaura mare. Se da cateva minute la cuptor, se rastoarna pe farfurie, iar la mijloc se aseaza limba.
Se serveste fierbinte.
6.801 vizualizări
804 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Limbă umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
2. Limbă cu maioneză (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Risotto cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Limbă de mare cu legume Provençal (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Risotto cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Limbă în sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Risotto cu urzici (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
8. Limbă cu maioneză (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Limbă cu sos Remoulade (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Limbă rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Risotto cu varză creaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Risotto cu ochiuri şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Risotto cu legume de primăvară (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
15. Limbă înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Omletă flambată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Risotto cu roşii şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
19. Salată germană cu limbă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Risotto cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Risotto cu ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
22. Supă de limbă de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Risotto cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
24. Risotto cu dovleac şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
25. Risotto cu carne tocată şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Limbă în pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Limbă de viţel cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Limbă fiartă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Risotto cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
30. Limbă de porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.