Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu urzici |
Risotto cu urzici
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 2 cepe verzi, 2 linguri unt, 380 g orez (Arborio sau simplu, cu bobul lung), 125 ml vin alb sec, 1,5 l concentrat de legume (Delikat+apa), 250 g urzici, 150 g cascaval afumat, 1 ardei iute mic, 2 linguri cascaval ras (eventual parmezan), sare. Mod de preparare: Se curata cepele, se spala, se taie rondele fine si se calesc intr-o lingura de unt incins, pana ce devin sticloase. Se adauga orezul si se dunstuieste putin, amestecand intruna. Se stinge cu vin si se lasa pe foc, pana ce se evapora lichidul. Se incinge zeama de legume si se toarna cate un polonic peste orez si se lasa 18-20 de minute sa fiarba incet. Se amesteca din cand in cand si se completeaza zeama, de indata ce aceasta incepe sa scada. Se aleg urzicile, se spala bine si se toaca marunt. Cascavalul afumat se da pe razatoarea mare, iar ardeiul iute, curatat de nervuri si seminte, se taie rondele. Se ia orezul de pe foc, se incorporeaza urzicile, cascavalul afumat, ardeiul iute, 1 lingura de unt si cascavalul (parmezanul) ras, se gusta de sare si se serveste imediat. Peste risotto se pot presara, de asemenea, frunze proaspete de paraluta. Au un gust placut si sunt pline de vitamine.
6.292 vizualizări
Versiunea printabilă854 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Risotto cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Pilaf de urzici (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Urzici cu maioneză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 4. Risotto cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 5. Ciorbă de urzici (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 6. Risotto cu varză creaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Risotto cu ficăţei de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 8. Borş de urzici cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 9. Piure de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 10. Risotto cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Risotto cu carne tocată şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 12. Piure de urzici (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 13. Risotto cu ochiuri şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Risotto cu dovlecei si lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 15. Risotto cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 16. Sos de urzici (Sosuri > Sosuri cu legume) 17. Risotto cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Supă de urzici cu ochiuri româneşti (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 19. Borş de urzici cu boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 20. Borş de urzici cu hamei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 21. Risotto cu legume de primăvară (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 22. Borş de urzici cu orez şi boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 23. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Omletă cu urzici (Aperitive > Aperitive cu ouă) 25. Mâncare de urzici (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 26. Risotto cu roşii şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 27. Mâncare de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 28. Borş de urzici (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 29. Risotto cu ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 30. Urzici bătute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) |