Risotto cu varză creaţă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu varză creaţă

Risotto cu varză creaţă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 varza mica, 25 g unt, 2 linguri ulei de masline, 200 g orez cu bobul lung (Arborio), 800 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa), 1/2 lingurita nucsoara rasa, 100 g frisca nebatuta, 60 g parmezan (sau cascaval), sare, piper macinat, 150 g sunca taiata fin.

Mod de preparare: Se taie varza in doua, se indeparteaza frunzele exterioare si cotorul, se cantaresc 350 g de varza si se taie fasii subtiri. Se incing intr-o oala untul si uleiul si se caleste orezul, pana ce devine sticlos. Peste el se toarna zeama de zarzavat - putin cate putin - si se lasa sa fiarba, amestecand din timp in timp, circa 15 minute. Se incorporeaza fasiile de varza, se condimenteaza cu nucsoara si se fierb in continuare 20 de minute la foc mic, adaugand frisca si, daca este ne-voie, zeama. Se ia risotto-ul de pe foc si se lasa sa stea 10 minute. Se taie parmezanul spalturi subtiri (sau se da pe razatoarea mare) si se amesteca 50 g cu orezul. Se sareaza, se pipereaza si se presara cu parmezanul sau cascavalul ramas. Sunca se face rulouri care se aranjeaza de jur imprejurul orezului sau se taie cubulete si se incorporeaza in risotto.
4.201 vizualizări
806 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Risotto cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
2. Salată de varză acră (Salate > Salate de legume)
3. Cotlet de porc cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată de roşii umplute cu varză albă (Salate > Salate de legume)
5. Risotto cu urzici (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
6. Salată de varză acră cu ficăţei (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Risotto cu roşii şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
8. Ciorbă de porc cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Varză gratinată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Sarmale în foi de varză acră cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Ciorbă mozaic cu ardei şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de varză albă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciolan cu varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Plăcintă cu varză acră (vărzare) (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Ciorbă de potroace acrită cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Varză creaţă umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
19. Risotto cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Supă de varză acră cu perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Cârnaţi pe varză roşie călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Varză acră orientală (Conserve din legume, murături > Murături simple)
23. Risotto cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Ciorbă de legume cu varză şi fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Piroşti cu varză dulce (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Pârjoale de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată de cicoare creaţă cu tarhon şi frişcă (Salate > Salate de legume)
29. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Bule de varză cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.