Risotto cu varză creaţă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu varză creaţă

Risotto cu varză creaţă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 varza mica, 25 g unt, 2 linguri ulei de masline, 200 g orez cu bobul lung (Arborio), 800 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa), 1/2 lingurita nucsoara rasa, 100 g frisca nebatuta, 60 g parmezan (sau cascaval), sare, piper macinat, 150 g sunca taiata fin.

Mod de preparare: Se taie varza in doua, se indeparteaza frunzele exterioare si cotorul, se cantaresc 350 g de varza si se taie fasii subtiri. Se incing intr-o oala untul si uleiul si se caleste orezul, pana ce devine sticlos. Peste el se toarna zeama de zarzavat - putin cate putin - si se lasa sa fiarba, amestecand din timp in timp, circa 15 minute. Se incorporeaza fasiile de varza, se condimenteaza cu nucsoara si se fierb in continuare 20 de minute la foc mic, adaugand frisca si, daca este ne-voie, zeama. Se ia risotto-ul de pe foc si se lasa sa stea 10 minute. Se taie parmezanul spalturi subtiri (sau se da pe razatoarea mare) si se amesteca 50 g cu orezul. Se sareaza, se pipereaza si se presara cu parmezanul sau cascavalul ramas. Sunca se face rulouri care se aranjeaza de jur imprejurul orezului sau se taie cubulete si se incorporeaza in risotto.
4.177 vizualizări
796 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de zarzavat cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de varză albă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Slănină cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Varză haiducească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Borş de viţel cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Risotto cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ciolan cu varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume)
13. Risotto cu dovleac şi parmezan (caşcaval) (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
14. Ghembetz cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de varză şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
16. Crap pe varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Salată de varză acră cu ficăţei (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Mâncărică de varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Friptură de porc în foi de varză (Mâncăruri > Fripturi)
20. Piroşti cu varză dulce (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Cârnaţi cu varză şi mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată de cicoare creaţă înălbită cu dovleac (Salate > Salate de legume)
23. Risotto cu dovlecei si lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
24. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
25. Risotto cu ochiuri şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de varză de Bruxelles (Salate > Salate de legume)
27. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
28. Varză murată cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Aperitiv cu carne şi varză (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Salată de varză albă cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.