Risotto cu varză creaţă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu varză creaţă

Risotto cu varză creaţă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 varza mica, 25 g unt, 2 linguri ulei de masline, 200 g orez cu bobul lung (Arborio), 800 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa), 1/2 lingurita nucsoara rasa, 100 g frisca nebatuta, 60 g parmezan (sau cascaval), sare, piper macinat, 150 g sunca taiata fin.

Mod de preparare: Se taie varza in doua, se indeparteaza frunzele exterioare si cotorul, se cantaresc 350 g de varza si se taie fasii subtiri. Se incing intr-o oala untul si uleiul si se caleste orezul, pana ce devine sticlos. Peste el se toarna zeama de zarzavat - putin cate putin - si se lasa sa fiarba, amestecand din timp in timp, circa 15 minute. Se incorporeaza fasiile de varza, se condimenteaza cu nucsoara si se fierb in continuare 20 de minute la foc mic, adaugand frisca si, daca este ne-voie, zeama. Se ia risotto-ul de pe foc si se lasa sa stea 10 minute. Se taie parmezanul spalturi subtiri (sau se da pe razatoarea mare) si se amesteca 50 g cu orezul. Se sareaza, se pipereaza si se presara cu parmezanul sau cascavalul ramas. Sunca se face rulouri care se aranjeaza de jur imprejurul orezului sau se taie cubulete si se incorporeaza in risotto.
4.143 vizualizări
787 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de varză dulce cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ciorbă de varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Varză murată cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Mâncare de varză cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Slănină cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Ciolan cu varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Varză haiducească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ştrudel cu varză dulce şi salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Salată caldă de varză roşie (Salate > Salate de legume)
10. Supă de varză dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de potroace acrită cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Supă cremă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Risotto cu ficăţei de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
15. Friptură de porc la tavă cu varză călită (Mâncăruri > Fripturi)
16. Supă de varză acră cu perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
18. Salată de cicoare creaţă cu tarhon şi frişcă (Salate > Salate de legume)
19. Friptură de porc la tavă cu mere şi varză de Bruxelles (Mâncăruri > Fripturi)
20. Musaca de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Borş de viţel cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Borş de varză cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Borş cu slănină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Carne de porc cu varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Varză cu carne de porc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată asortată de varză acră (Salate > Salate de legume)
27. Mâncărică de varză albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Carne în manta de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Varză de Bruxelles în aluat de bere (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.