Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Roşii portugheze cu orez |
Roşii portugheze cu orez
Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 6 Ingrediente: 12 roşii mijlocii, 2 ardei, 100 g orez, sare, piper, câteva frunze de salată verde. Pentru maioneză: 1 gălbenuş, 1 linguriţă muştar, 50 ml ulei. Mod de preparare: Se aleg roşii mijlocii, se taie un capac, se scobesc. Se presară sare, piper, puţin oţet şi se lasă la o parte, să se scurgă. Se fierbe în apă 100 g de orez; se scurge bine şi se amestecă cu două linguri de maioneză pregătită cu muştar şi cu doi ardei copţi, tăiaţi mărunt. Se umplu roşiile, se aşază pe farfurie, cu salată verde sau cu frunze de pătrunjel împrejur.
6.332 vizualizări
Versiunea printabilă1.058 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Roşii umplute cu pastă de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 2. Supă rece de roşii cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 3. Fructe de mare cu orez şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 4. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate) 5. Orez fiert după reţetă egipteană (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 6. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume) 7. Roşii umplute cu cârnat (Aperitive > Aperitive cu carne) 8. Gnocchi de dovleac cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 9. Roşii umplute la borcan (Aperitive > Aperitive cu brânză) 10. Salată de fructe roşii (Dulciuri > Salate de fructe) 11. Roşii umplute cu tăiţei laţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 12. Gâscă cu orez ca în Ardeal (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 13. Pâine prăjită cu piure de roşii (Aperitive > Sandviciuri) 14. Tort de orez (Dulciuri > Torturi) 15. Frecăţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 16. Roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 17. Borş de lobodă cu ceapă verde şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 18. Salată de roşii şi ardei graşi cu maioneză picantă (Salate > Salate de legume) 19. Carne de vacă cu legume şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Pui cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 21. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 22. Linte cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 23. Prăjitură de orez cu fructe uscate (Dulciuri > Prăjituri) 24. Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 25. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 26. Tartă cu dovlecei şi orez (Aperitive > Aperitive cu legume) 27. Salată de orez brun cu curry (Salate > Salate de legume) 28. Praz cu orez şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Supă de roşii cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 30. Rulouri de peşte cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |