Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Roşii şi castraveţi cu umplutură de macrou afumat |
Roşii şi castraveţi cu umplutură de macrou afumat
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 4 macrouri mari, 4 rosii mici, 1 castravete, 1 legatura de menta, 1 legatura de tarhon verde, cateva codite de ceapa verde, 2 lamai, 150 ml ulei de masline, sare, piper. Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se spala rosiile, li se taie capacelul si li se scobeste miezul cu o lingurita. Se asaza pe o tava, se stropesc cu un firicel de ulei si se baga la cuptor. Se tin 10 minute, se scurg si se lasa sa se raceasca. Macrourile, spalate si zvantate, se curata de pielita si de oase si se taie cubulete. Verdeata se spala si se toaca marunt (cozile de ceapa verde se taie rondele subtiri), iar lamaile se storc. Se amesteca intr-un bol pestele cu verdeata tocata si cu zeama de lamaie si se gusta de sare si piper. Se curata castravetele de coaja si se taie in 8 bucati, care se scobesc cu multa grija, lasandu-li-se fundul. Se umplu rosiile si bucatile de castravete cu amestecul de peste afumat si verdeata si se servesc imediat, cu garnitura de salata verde.
4.221 vizualizări
Versiunea printabilă810 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Supă pasată de ţelină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 2. Prăjitură moale cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri) 3. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri) 4. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume) 5. Supă de roşii cu fenicul (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 6. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 7. Fileuri de macrou cu salată de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 8. Sangria (I) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate) 9. Ciorbă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 10. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 11. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă) 12. Sarmale în foi de varză acră cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 13. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 14. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 15. Salată de vinete ornată (Salate > Salate de legume) 16. Roşii umplute cu peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 17. Tartă cu lapte de pasăre (Dulciuri > Prăjituri) 18. Salată de varză roşie (Salate > Salate de legume) 19. Conserve de prune, cireşe sau vişine, pentru plăcintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate) 20. Friptură de porc înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi) 21. Păstrăv înăbuşit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 22. Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai) 23. Salată de vinete cu icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte) 24. Orez sârbesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 25. Ouă cu şuncă şi caşcaval ras (Aperitive > Aperitive cu ouă) 26. Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie (Salate > Salate cu peşte) 27. Roşii umplute cu soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 28. Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 29. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 30. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume) |