Ruladă de carne cu sos de iaurt - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Ruladă de carne cu sos de iaurt

Ruladă de carne cu sos de iaurt

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: Pentru tocatura: 1 felie de paine uscata, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 1 kg de carne de vita tocata, 1 ou, 1 legatura de patrunjel, sare, piper, 2 lingurite de chimen, 200 g branza telemea, grasime pentru uns forma.
Adaos de legume: 2 vinete, 1 catel de usturoi, 4 linguri de untdelemn, 1 kg de rosii.
Pentru sosul de iaurt: 1 pahar de iaurt (500 g), sucul si coaja de la 1/2 lamaie, 1 legatura de menta.

Mod de preparare: Se inmoaie painea in apa. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Se amesteca cu carnea tocata, oul, patrunjelul tocat si painea bine stoarsa. Se condimenteaza bine de tot. Se formeaza o chiftea lunga si plata, pe care se pun una langa alta bucati de branza taiate egal, care apoi se acopera cu marginile chiftelei, astfel incat sa fie plasate pe la mijloc. Se da o forma alungita tocaturii (ca o paine), care se pune intr-o tava unsa cu untdelemn. Se baga la cuptor si se lasa pana se rumeneste. Pentru adaosul de legume: Se spala vinetele, apoi se taie in bucati potrivite. Se curata usturoiul si se taie in bucatele. La o jumatate de ora dupa ce rulada a fost bagata in cuptor, se pun langa ea vinetele si usturoiul. Se sareaza, se pipereaza, se stropesc cu ulei.
Rosiile se oparesc si se curata de pielite. Se taie in felii si se pun langa rulada, dupa alte 20 de minute.
Se amesteca ingredientele pentru sosul de iaurt cu menta tocata. Se sareaza, se pipereaza. Rulada se serveste la masa cu garnitura de legume coapte alaturi, si deasupra cu sos de iaurt.
10.575 vizualizări
1.139 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Vinete umplute cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Pârjoale de ou cu sos alb (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Ciuperci umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Peşte în sos roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Gogoşi cu iaurt (Dulciuri > Gogoşi)
8. Şniţel cu sos şi smântână (Mâncăruri > Fripturi)
9. Ruladă cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Bame cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ceapă umplută cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Ruladă aperitiv (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Pulpă de berbec la tavă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
14. Sos Cumberland (Sosuri > Sosuri reci)
15. Pizza cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Pateuri cu carne de viţel (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Terină de ficat cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Fasole verde cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Mâncărică de fasole galbenă cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ruladă cu zmeură şi frişcă (Dulciuri > Prăjituri)
24. Fructe de mare cu sos (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Sos de ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
27. Găluşti din pâine cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Piroşti cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.