Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Ruladă de carne cu sos de iaurt |
Ruladă de carne cu sos de iaurt
Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie Porţii: 6 Ingrediente: Pentru tocatura: 1 felie de paine uscata, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 1 kg de carne de vita tocata, 1 ou, 1 legatura de patrunjel, sare, piper, 2 lingurite de chimen, 200 g branza telemea, grasime pentru uns forma. Adaos de legume: 2 vinete, 1 catel de usturoi, 4 linguri de untdelemn, 1 kg de rosii. Pentru sosul de iaurt: 1 pahar de iaurt (500 g), sucul si coaja de la 1/2 lamaie, 1 legatura de menta. Mod de preparare: Se inmoaie painea in apa. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Se amesteca cu carnea tocata, oul, patrunjelul tocat si painea bine stoarsa. Se condimenteaza bine de tot. Se formeaza o chiftea lunga si plata, pe care se pun una langa alta bucati de branza taiate egal, care apoi se acopera cu marginile chiftelei, astfel incat sa fie plasate pe la mijloc. Se da o forma alungita tocaturii (ca o paine), care se pune intr-o tava unsa cu untdelemn. Se baga la cuptor si se lasa pana se rumeneste. Pentru adaosul de legume: Se spala vinetele, apoi se taie in bucati potrivite. Se curata usturoiul si se taie in bucatele. La o jumatate de ora dupa ce rulada a fost bagata in cuptor, se pun langa ea vinetele si usturoiul. Se sareaza, se pipereaza, se stropesc cu ulei. Rosiile se oparesc si se curata de pielite. Se taie in felii si se pun langa rulada, dupa alte 20 de minute. Se amesteca ingredientele pentru sosul de iaurt cu menta tocata. Se sareaza, se pipereaza. Rulada se serveste la masa cu garnitura de legume coapte alaturi, si deasupra cu sos de iaurt.
10.444 vizualizări
Versiunea printabilă1.109 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ruladă cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză) 2. Sos pentru spaghete (Sosuri > Sosuri pentru spaghete) 3. Mâncare de varză cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Sos brun (Sosuri > Sosuri roşii) 5. Peşte la cuptor cu sos alb şi spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 6. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 8. Dovlecei cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume) 10. Ciuperci cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Ruladă cu nucă (Dulciuri > Prăjituri) 12. Sos Bechamel cu bere (Sosuri > Sosuri albe) 13. Budincă de vişine cu sos de vanilie (Dulciuri > Budinci) 14. Mazăre cu ciuperci şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 15. Ruladă de curcan cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi) 16. Aripi de pui cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi) 17. Sos Ragu (ragu alla bolognese) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete) 18. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 19. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 20. Sos verde (Sosuri > Sosuri cu legume) 21. Medalioane de porc în sos de cocos (Mâncăruri > Fripturi) 22. Sos Best (Sosuri > Sosuri pentru spaghete) 23. Andive cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 24. Pui cu sos alb şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 25. Sos de mărar cu ou (Sosuri > Sosuri albe) 26. Sos Tabasco (Sosuri > Sosuri condimentate) 27. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 28. Somon în sos de whisky şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 29. Sos pentru piure (Sosuri > Sosuri roşii) 30. Peşte alb cu sos de ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |