Ruladă de carne cu sos de iaurt - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Ruladă de carne cu sos de iaurt

Ruladă de carne cu sos de iaurt

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: Pentru tocatura: 1 felie de paine uscata, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 1 kg de carne de vita tocata, 1 ou, 1 legatura de patrunjel, sare, piper, 2 lingurite de chimen, 200 g branza telemea, grasime pentru uns forma.
Adaos de legume: 2 vinete, 1 catel de usturoi, 4 linguri de untdelemn, 1 kg de rosii.
Pentru sosul de iaurt: 1 pahar de iaurt (500 g), sucul si coaja de la 1/2 lamaie, 1 legatura de menta.

Mod de preparare: Se inmoaie painea in apa. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Se amesteca cu carnea tocata, oul, patrunjelul tocat si painea bine stoarsa. Se condimenteaza bine de tot. Se formeaza o chiftea lunga si plata, pe care se pun una langa alta bucati de branza taiate egal, care apoi se acopera cu marginile chiftelei, astfel incat sa fie plasate pe la mijloc. Se da o forma alungita tocaturii (ca o paine), care se pune intr-o tava unsa cu untdelemn. Se baga la cuptor si se lasa pana se rumeneste. Pentru adaosul de legume: Se spala vinetele, apoi se taie in bucati potrivite. Se curata usturoiul si se taie in bucatele. La o jumatate de ora dupa ce rulada a fost bagata in cuptor, se pun langa ea vinetele si usturoiul. Se sareaza, se pipereaza, se stropesc cu ulei.
Rosiile se oparesc si se curata de pielite. Se taie in felii si se pun langa rulada, dupa alte 20 de minute.
Se amesteca ingredientele pentru sosul de iaurt cu menta tocata. Se sareaza, se pipereaza. Rulada se serveste la masa cu garnitura de legume coapte alaturi, si deasupra cu sos de iaurt.
10.537 vizualizări
1.130 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Găină cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Fileuri de şalău cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
6. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
7. Şuberec cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Tocană de carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Iepure cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
11. Pulpă de berbec la tavă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
12. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
13. Anghinare cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
15. Sos scordolea (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
16. Sos roşu de ciuperci cu ceapă (Sosuri > Sosuri roşii)
17. Cotlete de berbec cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
18. Tocăniţă de carne cu măghiran (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Miel cu iaurt (Mâncăruri > Fripturi)
20. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Spaghete cu sos condimentat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Medalioane de porc în sos de cocos (Mâncăruri > Fripturi)
25. Piept de pui cu sos verde (Mâncăruri > Fripturi)
26. Conopidă cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Crap cu sos roşu şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Ouă umplute cu sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.