Ruladă de pui bucovineană - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ruladă de pui bucovineană

Ruladă de pui bucovineană

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg piept de pui dezosat, 300 g muşchi de porc, 250 g costiţă afumată, 100 g caşcaval, 1 kg ceapă verde, 3-4 linguri muştar, 100 ml ulei măsline, piper, sare, vin alb sec, 2-3 căţei de usturoi pisaţi.

Mod de preparare: Pieptul de pui se bate ca pentru şniţele. Fiecare tranşă de pui se unge cu ulei de măsline, muştar şi puţin din usturoiul pisat. Muşchiul de porc şi costiţa afumată se trec prin maşina de tocat, cu sita mare. Într-o tigaie cu puţin ulei de măsline încins se căleşte ceapa verde împreună cu muşchiul şi costiţa. Se sărează şi se condimentează.
Compoziţia uşor temperată se aşază pe bucăţile de piept de pui, după ce în prealabil au fost aşezate feliuţe de caşcaval. Se rulează şi se prind în scobitori sau se leagă cu aţă de bucătărie. Se dau la cuptor într-o tavă cu puţin ulei, supă sau 2-3 linguriţe de vegeta dizolvate.
Se mai pune o cană de vin alb sec, puţin cimbru, piper boabe şi o foaie de dafin. Se coc la foc potrivit 40-50 de min.
Ca garnitură, se poate opta pentru cartofi picanţi şi salată de murături, puse după reţetă bucovineană, sau cu salată asortată.
5.508 vizualizări
963 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu legume şi ierburi de Provence (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Ruladă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Consome de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Pui prajit la tavă cu usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pui la pungă (Mâncăruri > Fripturi)
7. Pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
8. Pulpe de pui cu boia de ardei (Mâncăruri > Fripturi)
9. Pui marocan cu şofran (Mâncăruri > Fripturi)
10. Frigărui de pui cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
12. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Pui cu fasole verde şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Pui cu arpagic (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ruladă de porc cu cremă de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
17. Ciorbă de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Fatteh cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Borş de pui cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Pulpe de pui gratinate (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pui umplut la sare (Mâncăruri > Fripturi)
22. Pui cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
23. Piept de pui prăjit cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
24. Ruladă din carne de găină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Pui la capac (Mâncăruri > Fripturi)
26. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Ciulama de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ruladă economică cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.