Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ruladă de pui bucovineană |
Ruladă de pui bucovineană
Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h
Complexitate: medie Porţii: 6 Ingrediente: 1 kg piept de pui dezosat, 300 g muşchi de porc, 250 g costiţă afumată, 100 g caşcaval, 1 kg ceapă verde, 3-4 linguri muştar, 100 ml ulei măsline, piper, sare, vin alb sec, 2-3 căţei de usturoi pisaţi. Mod de preparare: Pieptul de pui se bate ca pentru şniţele. Fiecare tranşă de pui se unge cu ulei de măsline, muştar şi puţin din usturoiul pisat. Muşchiul de porc şi costiţa afumată se trec prin maşina de tocat, cu sita mare. Într-o tigaie cu puţin ulei de măsline încins se căleşte ceapa verde împreună cu muşchiul şi costiţa. Se sărează şi se condimentează. Compoziţia uşor temperată se aşază pe bucăţile de piept de pui, după ce în prealabil au fost aşezate feliuţe de caşcaval. Se rulează şi se prind în scobitori sau se leagă cu aţă de bucătărie. Se dau la cuptor într-o tavă cu puţin ulei, supă sau 2-3 linguriţe de vegeta dizolvate. Se mai pune o cană de vin alb sec, puţin cimbru, piper boabe şi o foaie de dafin. Se coc la foc potrivit 40-50 de min. Ca garnitură, se poate opta pentru cartofi picanţi şi salată de murături, puse după reţetă bucovineană, sau cu salată asortată.
5.473 vizualizări
Versiunea printabilă954 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Frigărui de pui cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne) 2. Pui cu gogoşari şi rozmarin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi) 4. Pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Supă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 6. Ruladă de viţel cu dulceaţă de ceapă (Mâncăruri > Fripturi) 7. Ruladă cu caşcaval şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne) 8. Piept de pui pe pat de cuş-cuş (Mâncăruri > Fripturi) 9. Pui pe sticlă (I) (Mâncăruri > Fripturi) 10. Pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Pui pe sare (Mâncăruri > Fripturi) 12. Pui cu muştar la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 13. Ruladă de curcan cu prune uscate (Mâncăruri > Fripturi) 14. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 15. Ruladă de caş cu creier (Aperitive > Aperitive cu carne) 16. Piept de pui cu oregano (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 17. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 18. Ruladă aperitiv (Aperitive > Aperitive cu carne) 19. Piept de pui toscan (Mâncăruri > Fripturi) 20. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 21. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 22. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Ruladă de curcan cu ananas (Mâncăruri > Fripturi) 24. Ciorbă de pui tânăr (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 25. Pui cu bame (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Piept de pui cu şuncă şi brânză topită (Mâncăruri > Fripturi) 27. Papricaş ardelenesc de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 28. Pateuri cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 29. Pui sote cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Pui provensal (Mâncăruri > Fripturi) |