Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ruladă de viţel cu dulceaţă de ceapă |
Ruladă de viţel cu dulceaţă de ceapă
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: medie Porţii: 4 Ingrediente: 4 escalopuri (subtiri) de vitel, 4 felii subtiri de slanina afumata, 100 g alune curatate de coaja, 200 g ciuperci (proaspete sau congelate), 1 fir de salvie, 40 g unt, sare, piper. Pentru dulceata de ceapa: 3 cepe, 500 ml vin rosu, 1 lingura ulei de masline, 1 cub de zahar, sare, piper. Mod de preparare: Pregatiti mai intai dulceata: curatati ceapa, tocati-o marunt, puneti-o intr-o cratita si acoperiti-o cu vin. Adaugati uleiul, zaharul, sarea si piperul si lasati-o sa fiarba 30 de minute, la foc potrivit, pana ce se evapora tot lichidul. Intre timp, prajiti alunele intr-o tigaie de teflon, fara pic de grasime. Cand s-au rumenit, scoateti-le din tigaie si dupa ce s-au racit - tocati-le. In aceeasi tigaie, caliti ciupercile in 20 g unt, gustati-le de sare si piper, lasati-le sa fiarba la foc iute pana ce se evapora toata apa si puneti-le deoparte. Intindeti feliile de carne pe o farfurie, puneti pe fiecare cate o felie de slanina si o frunzulita de salvie, rulati-le si fixati-le cu scobitori. - Incingeti untul ramas in tigaie, prajiti ruladele pe toate partile, puneti un capac si lasati-le sa fiarba incet circa 8 minute. Incorporati in dulceata (calda) de ceapa ciupercile si jumatate din alune si turnati-o pe un platou. Asezati ruladele peste dulceata, presarati deasupra restul de alune si decorati cu cateva frunzulite de salvie. Serviti ruladele fierbinti cu o garnitura de paste fainoase.
4.209 vizualizări
Versiunea printabilă814 tipăriri 26 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume) 2. Cremă de brânză cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 3. Musaca de clătite cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 4. Dulceaţă de nuci verzi (Conserve de fructe > Dulceaţă) 5. Salată de ouă cu ceapă verde şi maioneză (Salate > Salate cu ouă) 6. Supă de ceapă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 7. Salată de hering cu ceapă (Salate > Salate cu peşte) 8. Omletă cu ceapă şi ştevie (Aperitive > Aperitive cu ouă) 9. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte) 10. Escalop de viţel cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Ruladă cu şuncă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Ruladă din carne de găină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Şniţel de viţel cu sote de legume (Mâncăruri > Fripturi) 15. Sos cu muşchi de viţel (Sosuri > Sosuri pentru spaghete) 16. Garnitură de ceapă cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 17. Dulceaţă de vişine (Conserve de fructe > Dulceaţă) 18. Turtă de carne tocată, cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 19. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă) 20. Salată de hering marinat cu ceapă şi smântână (Salate > Salate cu peşte) 21. Sos de ceapă cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii) 22. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume) 23. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume) 24. Vinete umplute cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume) 25. Peşte alb cu sos de ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 26. Antricot de viţel în staniol (Mâncăruri > Fripturi) 27. Ruladă de caş cu creier (Aperitive > Aperitive cu carne) 28. Pasteta de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 29. Supă de ceapă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 30. Ruladă de buturel de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) |