Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ruladă de viţel cu dulceaţă de ceapă |
Ruladă de viţel cu dulceaţă de ceapă
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: medie Porţii: 4 Ingrediente: 4 escalopuri (subtiri) de vitel, 4 felii subtiri de slanina afumata, 100 g alune curatate de coaja, 200 g ciuperci (proaspete sau congelate), 1 fir de salvie, 40 g unt, sare, piper. Pentru dulceata de ceapa: 3 cepe, 500 ml vin rosu, 1 lingura ulei de masline, 1 cub de zahar, sare, piper. Mod de preparare: Pregatiti mai intai dulceata: curatati ceapa, tocati-o marunt, puneti-o intr-o cratita si acoperiti-o cu vin. Adaugati uleiul, zaharul, sarea si piperul si lasati-o sa fiarba 30 de minute, la foc potrivit, pana ce se evapora tot lichidul. Intre timp, prajiti alunele intr-o tigaie de teflon, fara pic de grasime. Cand s-au rumenit, scoateti-le din tigaie si dupa ce s-au racit - tocati-le. In aceeasi tigaie, caliti ciupercile in 20 g unt, gustati-le de sare si piper, lasati-le sa fiarba la foc iute pana ce se evapora toata apa si puneti-le deoparte. Intindeti feliile de carne pe o farfurie, puneti pe fiecare cate o felie de slanina si o frunzulita de salvie, rulati-le si fixati-le cu scobitori. - Incingeti untul ramas in tigaie, prajiti ruladele pe toate partile, puneti un capac si lasati-le sa fiarba incet circa 8 minute. Incorporati in dulceata (calda) de ceapa ciupercile si jumatate din alune si turnati-o pe un platou. Asezati ruladele peste dulceata, presarati deasupra restul de alune si decorati cu cateva frunzulite de salvie. Serviti ruladele fierbinti cu o garnitura de paste fainoase.
4.177 vizualizări
Versiunea printabilă804 tipăriri 26 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 2. Friptură de viţel cu sos vînătoresc (Mâncăruri > Fripturi) 3. Ouă umplute cu şuncă şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 4. Pulpă de viţel la tavă (Mâncăruri > Fripturi) 5. Şniţel de viţel cu sote de legume (Mâncăruri > Fripturi) 6. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume) 7. Dulceaţă de pătlăgele verzi (gogonele) (Conserve de fructe > Dulceaţă) 8. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte) 9. Găină cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Dulceaţă de trandafiri (Conserve de fructe > Dulceaţă) 11. Salată de ceapă ca în Maramureş (Salate > Salate de legume) 12. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 13. Ruladă marţipan (Dulciuri > Prăjituri) 14. Antricoate cu ceapă prăjită (Mâncăruri > Fripturi) 15. Tort din pişcoturi de şampanie cu dulceaţă (Dulciuri > Torturi) 16. Ruladă cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume) 17. Salată sârbească de ceapă verde (Salate > Salate de legume) 18. Friptură de viţel (Mâncăruri > Fripturi) 19. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 20. Ruladă Simona (Aperitive > Aperitive cu carne) 21. Rasol din cap de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 22. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte) 23. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 24. Ruladă cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Prăjituri) 25. Ruladă cu căpşuni (Dulciuri > Prăjituri) 26. Mâncărică de ficat cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 27. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi) 28. Muşchi de viţel în sos Gorgonzola (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Chec cu nuci şi dulceaţă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 30. Ruladă cu şuncă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) |