Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Saganaki |
Saganaki
Reţetă tradiţională din Grecia
Ingrediente: 250 g branza feta, 2 rosii mari, 2 ardei grasi mari, 2 lingurite ardei iute tocat, 1 lingurita busuioc, 1 lingurita oregano, ulei de masline.
Mod de preparare: Se taie rosiile pe circumferinta mare in felii de aproximativ 0,5 cm, ardeiul gras se taie fasii, iar branza feta de taie in bucatele groase de aproximativ 1 cm. Pe fundul unui vas de lut de marime medie se toarna un strat fin de ulei de masline. Apoi se pune un strat de rosii, unul de ardei gras, 1 lingurita de ardei iute tocat, un strat de branza feta, un strat fin de oregano. Urmeaza inca un strat de rosii, unul de ardei gras, 1 lingurita de ardei iute tocat, un strat de branza feta si un strat fin de busuioc, iar deasupra se toarna un strat fin de ulei de masline (ca la salata). Se pune totul la cuptor pentru aproximativ 15 minute.
14.958 vizualizări
Versiunea printabilă1.042 tipăriri 24 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |