Salată Caesar (I) - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Salată Caesar (I)

Salată Caesar (I)

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1-2 capatani salata, 2 lingurite pasta de anchois, 3-5 catei de usturoi, un ou, 4-5 linguri sos Worcestershire, sare, piper, o lamaie, ulei de masline, o cescuta parmezan, crutoane.

Mod de preparare: Se spala bine salata. Se usuca. Intr-un vas se pune apa la fiert. Se pune pasta de anchois in vasul de salata si se amesteca bine cu cateii de usturoi striviti. Se intinde amestecul pe peretii vasului. Intre timp, apa trebuie sa fie fiarta. Se pune oul in apa si se lasa aproximativ 45-60 de secunde. Se introduce apoi in apa cu gheata, pentru a se orpi fierberea. Se scoate, se sparge in vasul de salata si se amesteca bine cu sare, piper, sos Worcestershire si zeama de la o lamaie. Se adauga ulei de masline si iar se amesteca, pana se face un sos de consistenta unei maioneze. Se adauga jumatate din branza. Se amesteca sosul cu salata in vas, dupa care se presara crutoanele si restul de branza.
Se poate servi cu carne de pui, friptura sau creveti.
12.209 vizualizări
1.068 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de primăvară cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
2. Salată de ouă cu costiţă şi sparanghel (Salate > Salate cu ouă)
3. Salată de ton cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
4. Salată din carne de pasăre cu coniac (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Salată combinată de iarnă (Salate > Salate de legume)
6. Salată de broccoli (Salate > Salate de legume)
7. Cremşnit rapid (I) (Dulciuri > Prăjituri)
8. Chec cu rahat (I) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
9. Supă de salată verde cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Salată picantă de andive (Salate > Salate de legume)
11. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
12. Salată verde secuiască (Salate > Salate de legume)
13. Salată de roşii cu caşcaval şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
14. Salată de macaroane cu ton (Salate > Salate cu peşte)
15. Supă de salată verde cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Salată verde (Salate > Salate de legume)
17. Salată ca la Nisa (III) (Salate > Salate cu peşte)
18. Plachie de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Ouă umplute cu pastă de peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Salată de orez cu prune uscate (Salate > Salate de legume)
21. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
22. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Salată verde cu pătrunjel, crutoane şi pate de ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Ciuperci umplute cu brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume)
26. Salată de peşte cu legume (Salate > Salate cu peşte)
27. Salată flamandă cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
28. Conopidă la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată de ardei graşi (Salate > Salate de legume)
30. Salată de heringi cu sfeclă roşie şi ţelină (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.