Salată ca la Nisa (III) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa (III)

Salată ca la Nisa (III)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 250 g cartofi, 1/8 l zeama concentrata de legume, 300 g fasole verde, sare, 3 oua, 200 g rosii, 1 capatana salata verde, 2 cutii ton (a 150 g fiecare), 1 catel de usturoi, 50 g masline negre, 4 fileuri de sardele, 6 linguri otet alb, piper, 1 lingurita mustar, 5 linguri ulei de masline, 3 linguri patrunjel verde tocat.

Mod de preparare: Spalati bine cartofii si fierbeti-i cu coaja aproximativ 20 de minute. Scurgeti-i, curatati-i si taiati-i felii subtiri. Incingeti zeama de legume intr-o craticioara, turnati-o peste cartofi, amestecati bine si lasati cartofii sa se patrunda - acoperiti cu capac - circa o ora.
Preparati fasolea. Spalati fasolea, curatati-o si taiati-o bucati egale. Puneti la fiert apa cu sare si, cand clocoteste, introduceti fasolea si lasati-o sa fiarba circa 15 minute. Lasati apa rece sa curga peste ea, scurgeti-o bine si puneti-o deoparte sa se raceasca.
Fierbeti ouale. Fierbeti ouale tari, tineti-le sub jetul de apa rece, curatati-le si taiati-le in 6. Spalati rosiile, indepartati pedunculul si taiati-le in 4 cu un cutit ascutit.
Pregatiti salata verde. Indepartati frunzele exterioare, desprindeti-le pe celelalte, spalati-le bine si zvantati-le intr-un stergar de bucatarie.
Amestecati ingredientele. Scurgeti tonul si faramitati-l putin. Curatati usturoiul si frecati cu el castronul pentru salata. Asezati pe fund (si pe margini) frunzele de salata, iar peste ele turnati toate ingredientele, inclusiv maslinele amestecate cu fileurile de sardele.
Preparati sosul. Bateti otetul, sarea, piperul, mustarul si uleiul, adaugati patrunjelul verde, mai gustati o data sosul de sare si piper, turnati sosul peste salata si amestecati bine.
5.359 vizualizări
954 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi ţărăneşti (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Prăjitură cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
3. Cartofi cu piept afumat (bacon) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Sfeclă cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Salată de ceapă (Salate > Salate de legume)
6. Mâncare de salată verde cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Perişoare din piept de pasăre cu castraveţi acri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Chiftele de cartofi cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Ciorbă cu ciolan afumat şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Zacuscă de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Tarte cu nuci, marmeladă de caise şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
12. Orez cu lapte (Dulciuri > Budinci)
13. Cacik (salată de castraveti turcească) (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Stridii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Tort cu pere şi cremă caramel (Dulciuri > Torturi)
17. Salată cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
18. Ciorbă de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Salată de creier (III) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Muşchi la tigaie (Mâncăruri > Fripturi)
21. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Salată de ardei umpluţi (Salate > Salate de legume)
23. Ciuperci umplute româneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Ouă la pahar cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Tocăniţă de pipote (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Tort special de mere (Dulciuri > Torturi)
27. Clătite umplute cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Ghiveci pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Îngheţată din suc de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
30. Ghiveci cu carne de vacă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.