Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa (III) |
Salată ca la Nisa (III)
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: medie Porţii: 4 Ingrediente: 250 g cartofi, 1/8 l zeama concentrata de legume, 300 g fasole verde, sare, 3 oua, 200 g rosii, 1 capatana salata verde, 2 cutii ton (a 150 g fiecare), 1 catel de usturoi, 50 g masline negre, 4 fileuri de sardele, 6 linguri otet alb, piper, 1 lingurita mustar, 5 linguri ulei de masline, 3 linguri patrunjel verde tocat. Mod de preparare: Spalati bine cartofii si fierbeti-i cu coaja aproximativ 20 de minute. Scurgeti-i, curatati-i si taiati-i felii subtiri. Incingeti zeama de legume intr-o craticioara, turnati-o peste cartofi, amestecati bine si lasati cartofii sa se patrunda - acoperiti cu capac - circa o ora. Preparati fasolea. Spalati fasolea, curatati-o si taiati-o bucati egale. Puneti la fiert apa cu sare si, cand clocoteste, introduceti fasolea si lasati-o sa fiarba circa 15 minute. Lasati apa rece sa curga peste ea, scurgeti-o bine si puneti-o deoparte sa se raceasca. Fierbeti ouale. Fierbeti ouale tari, tineti-le sub jetul de apa rece, curatati-le si taiati-le in 6. Spalati rosiile, indepartati pedunculul si taiati-le in 4 cu un cutit ascutit. Pregatiti salata verde. Indepartati frunzele exterioare, desprindeti-le pe celelalte, spalati-le bine si zvantati-le intr-un stergar de bucatarie. Amestecati ingredientele. Scurgeti tonul si faramitati-l putin. Curatati usturoiul si frecati cu el castronul pentru salata. Asezati pe fund (si pe margini) frunzele de salata, iar peste ele turnati toate ingredientele, inclusiv maslinele amestecate cu fileurile de sardele. Preparati sosul. Bateti otetul, sarea, piperul, mustarul si uleiul, adaugati patrunjelul verde, mai gustati o data sosul de sare si piper, turnati sosul peste salata si amestecati bine.
5.398 vizualizări
Versiunea printabilă964 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Supă de pui calmantă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 2. Pilaf de orez cu ardei şi boabe de porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 3. Plăcintă dobrogeană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 4. Cârnaţi cu varză şi mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri) 6. Cartofi umpluţi cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume) 7. Sarailie (Dulciuri > Prăjituri) 8. Aperitiv New Zealand (Aperitive > Aperitive cu peşte) 9. Ficăţei prăjiţi cu legume (Mâncăruri > Fripturi) 10. Ruladă de cotlet cu pastă de mici (Mâncăruri > Fripturi) 11. Salată de dovlecei cu iaurt (Salate > Salate de legume) 12. Salată de sfeclă roşie marinată (Salate > Salate de legume) 13. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi) 14. Morcovi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 15. Paste cu kaizer şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Piept de pui cu castraveciori muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 17. Tartă cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri) 18. Budincă de pâine (Aperitive > Aperitive cu brânză) 19. Tartă de ciocolată (II) (Dulciuri > Prăjituri) 20. Tăiţei cu lapte (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 21. Budincă de fasole verde cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 22. Maioneză cu zacuscă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 23. Crap umplut cu ciuperci şi nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 24. Ruladă de carne cu ouă (Mâncăruri > Fripturi) 25. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume) 26. Chicken Wings (Aripioare de pui la cuptor) (Mâncăruri > Fripturi) 27. Mâncărică de peşte cu ţelină şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 28. Salată de ouă şi sardele cu măsline (Salate > Salate cu peşte) 29. Ciorbă de oase de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 30. Mix de portocale cu banane şi pepene galben (Dulciuri > Salate de fructe) |