Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 500 g peste dezosat (alb sau rosu), 3 oua, 6 rosii coapte, 1 ardei gras verde, 100 g boabe crude de fasole, 1 castravete, 100 g masline, 10 file-uri de ansoa in ulei, 1 lipie mica taiata cubulete, 2 cepe verzi, 1 legatura busuioc, 1 catel de usturoi, 8 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Fierbeti ouale tari (10 minute), bagati-le sub un jet de apa rece si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti intr-o cratita 2 linguri de ulei si prajiti pestele - pe ambele parti - circa 10 minute, la foc iute, pe urma faceti focul mai mic, adaugati sare si piper, acoperiti cratita cu un capac si lasati pestele sa se dunstuiasca inca un sfert de ora. Cand s-a racit, indepartati pielea si oasele si rupeti-l fasii cu furculita.
Spalati rosiile si ardeiul, taiati rosiile in patru, iar ardeiul, curatat de seminte si nervuri, cubulete. Curatati castravetele (lasand si putina coaja), taiati-l in patru (pe lung) si apoi bucati, dupa ce ati eliminat semintele.
Opariti boabele crude de fasole, inmuindu-le circa 2-4 minute in apa clocotita si tineti-le apoi sub jetul de apa rece. Scurgeti file-urile de ansoa, curatati si taiati ceapa (marunt), taiati ouale fierte in patru si frecati interiorul castronului pentru salata cu catelul de usturoi curatat.
Spalati busuiocul, zvantati-l si taiati-l fasii cu foarfeca. Puneti in castron fasiile de peste, rosiile, ardeiul, castravetele, ceapa, file-urile de ansoa taiate in trei, maslinele, boabele de fasole, busuiocul si cubuletele de lipie, sarati, piperati, turnati deasupra uleiul de masline si amestecati usor. In ultimul moment, adaugati si ouale fierte si serviti salata cat e proaspata.
Conform traditiei, nici o leguma din salata Nicoise nu trebuie fiarta sau prajita.
8.372 vizualizări
1.210 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cupolă cu căpşuni (Dulciuri > Torturi)
2. Ciorbă de salată cu omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Mâncărică de crap (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
5. Ciorbă de zarzavat cu mezeluri (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciuperci fripte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Miel cu tarhon şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ouă fierte cu somon afumat şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Budincă de macaroane cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Borş de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Muşchi de porc cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
13. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Şniţele de pâine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Caviar de vinete (Aperitive > Sandviciuri)
17. Ciorbă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Pui cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
19. Antricot de vacă cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Ficăţei la tigaie cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
22. Ţelină cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Friptură de curcan şi porc la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
24. Peşte pane în ou şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Carne de vînat în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
26. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
27. Salată de paste cu roşii şi creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
28. Marmeladă de caise (Conserve de fructe > Marmelade)
29. Sirop de mure sau de coacăze roşii de pădure (merişoare) (Băuturi > Siropuri)
30. Salată de creier de viţel (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.