Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 500 g peste dezosat (alb sau rosu), 3 oua, 6 rosii coapte, 1 ardei gras verde, 100 g boabe crude de fasole, 1 castravete, 100 g masline, 10 file-uri de ansoa in ulei, 1 lipie mica taiata cubulete, 2 cepe verzi, 1 legatura busuioc, 1 catel de usturoi, 8 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Fierbeti ouale tari (10 minute), bagati-le sub un jet de apa rece si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti intr-o cratita 2 linguri de ulei si prajiti pestele - pe ambele parti - circa 10 minute, la foc iute, pe urma faceti focul mai mic, adaugati sare si piper, acoperiti cratita cu un capac si lasati pestele sa se dunstuiasca inca un sfert de ora. Cand s-a racit, indepartati pielea si oasele si rupeti-l fasii cu furculita.
Spalati rosiile si ardeiul, taiati rosiile in patru, iar ardeiul, curatat de seminte si nervuri, cubulete. Curatati castravetele (lasand si putina coaja), taiati-l in patru (pe lung) si apoi bucati, dupa ce ati eliminat semintele.
Opariti boabele crude de fasole, inmuindu-le circa 2-4 minute in apa clocotita si tineti-le apoi sub jetul de apa rece. Scurgeti file-urile de ansoa, curatati si taiati ceapa (marunt), taiati ouale fierte in patru si frecati interiorul castronului pentru salata cu catelul de usturoi curatat.
Spalati busuiocul, zvantati-l si taiati-l fasii cu foarfeca. Puneti in castron fasiile de peste, rosiile, ardeiul, castravetele, ceapa, file-urile de ansoa taiate in trei, maslinele, boabele de fasole, busuiocul si cubuletele de lipie, sarati, piperati, turnati deasupra uleiul de masline si amestecati usor. In ultimul moment, adaugati si ouale fierte si serviti salata cat e proaspata.
Conform traditiei, nici o leguma din salata Nicoise nu trebuie fiarta sau prajita.
8.334 vizualizări
1.198 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Clătite cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Limonadă fierbinte (Băuturi > Ceaiuri)
5. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Plăcintă cu cartofi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Pizza cu ciuperci şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Budincă de creier cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Pateuri cu carne de viţel (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Crap pescăresc (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Supă ungurească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Sufleu de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Rulou cu fenicul şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Calamar cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Baclava cu lămâie (Dulciuri > Prăjituri)
18. Îngheţată Zica (Dulciuri > Îngheţate)
19. Ouă scoţiene cu cartofi pure (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Peşte marinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată de ton cu fasole şi păpădie (Salate > Salate cu peşte)
23. Piept de pui cu lămâie şi miere (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată de sfeclă crudă (Salate > Salate de legume)
25. Supă meridională (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Marinată de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Şniţel de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Îngheţată de portocale (Dulciuri > Îngheţate)
29. Saramură de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Tort cu ciocolată şi fructe (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.