Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » China » Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir |
Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir
Reţetă tradiţională din China
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 1 varză chinezească (creaţă), 2 gulii de dimensiuni potrivite, 6 fire ceapă verde tăiate fîşii, 4 roşii pitice, 125 g fasole verde păstăi, 125 g muguri de fasole, 2 linguri coriandru proaspăt tocat mărunt. Pentru sos: 2 linguri ulei de floarea-soarelui, 4 linguri sos de soia, o bucată de ghimbir de circa 2,5 cm curăţată de coajă şi dată prin răzătoarea mică, zeama şi coaja rasă de la o lămâie, sare, piper negru măcinat. Mod de preparare: Spălaţi varza şi tocaţi-o cât mai fin cu putinţă. Aşezaţi-o pe un platou. Curăţaţi guliile de coajă şi tăiaţi-le în felii subţiri. Tăiaţi ceapa verde în bucăţi de 2,5 cm lungime pe care le veţi tăia, la rândul lor, în fâşii. Tăiaţi fiecare roşie în şase felii. Fierbeţi fasolea 2-3 minute în apă clocotită, într-un vas acoperit. Tăiaţi păstăiie în jumătate, pe diagonală. Puneţi toate legumele peste varza tocată, presăraţi coriandrul tocat. Pentru a prepara sosul, amestecaţi toate ingredientele până la obţinerea unei compoziţii omogene din care veţi turna puţin peste salata din platou, iar restul îl veţi servi, împreună cu felii de pâine cu coaja groasă, alături de salată. Se potriveşte cu suc dulce-acrişor de lămâie.
6.934 vizualizări
Versiunea printabilă926 tipăriri 4 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 2. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 3. Salată portugheză (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre) 4. Jumări cu ardei gras şi roşii (Aperitive > Aperitive cu carne) 5. Supă de porumb cu smântână şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 6. Dovlecei cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. Şniţel cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi) 8. Caracatiţă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 9. Musaca cu orez şi legume fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 10. Friptură înăbuşită de vacă (Mâncăruri > Fripturi) 11. Cozonac ca la mama acasă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 12. Salată de peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte) 13. Romburi cu stafide şi migdale (Dulciuri > Prăjituri) 14. Rulou de pui cu ciuperci şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 15. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 16. Salată cu crab în straturi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 17. Friptură de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi) 18. Ouă fierte cu somon afumat şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu peşte) 19. Ouă în sos de verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 20. Clătite cu căpşuni "marinate" şi îngheţată (Dulciuri > Clătite) 21. Lapte de pasăre (Dulciuri > Creme) 22. Salată de ouă cu ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 23. Peşte cu muguri de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 24. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume) 25. Miel cu mărar şi ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri) 27. Gogoşari muraţi la rece (Conserve din legume, murături > Murături simple) 28. Salată de vară cu ouă (Salate > Salate cu ouă) 29. Sardine prăjite cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 30. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi) |