Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir - reţetă tradiţională din China - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » China » Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir

Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir

Reţetă tradiţională din China
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 varză chinezească (creaţă), 2 gulii de dimensiuni potrivite, 6 fire ceapă verde tăiate fîşii, 4 roşii pitice, 125 g fasole verde păstăi, 125 g muguri de fasole, 2 linguri coriandru proaspăt tocat mărunt.

Pentru sos: 2 linguri ulei de floarea-soarelui, 4 linguri sos de soia, o bucată de ghimbir de circa 2,5 cm curăţată de coajă şi dată prin răzătoarea mică, zeama şi coaja rasă de la o lămâie, sare, piper negru măcinat.

Mod de preparare: Spălaţi varza şi tocaţi-o cât mai fin cu putinţă. Aşezaţi-o pe un platou. Curăţaţi guliile de coajă şi tăiaţi-le în felii subţiri. Tăiaţi ceapa verde în bucăţi de 2,5 cm lungime pe care le veţi tăia, la rândul lor, în fâşii. Tăiaţi fiecare roşie în şase felii.

Fierbeţi fasolea 2-3 minute în apă clocotită, într-un vas acoperit. Tăiaţi păstăiie în jumătate, pe diagonală.

Puneţi toate legumele peste varza tocată, presăraţi coriandrul tocat.

Pentru a prepara sosul, amestecaţi toate ingredientele până la obţinerea unei compoziţii omogene din care veţi turna puţin peste salata din platou, iar restul îl veţi servi, împreună cu felii de pâine cu coaja groasă, alături de salată.

Se potriveşte cu suc dulce-acrişor de lămâie.
6.993 vizualizări
950 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Calamar cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Peşte cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Scrumbii cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Tartă cu spanac şi mozzarella (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Omletă cu raci sau cu langustă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Salată mexicană cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Fusilli cu perişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Tarte cu cremă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
10. Tocană sârbească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Sos grecesc de usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Salată cu porumb şi ananas (Salate > Salate de legume)
13. Salată grecească (II) (Salate > Salate de legume)
14. Salată de vinete cu coriandru (Salate > Salate de legume)
15. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Salată italienească (Salate > Salate cu ouă)
17. Sirop de trandafiri (Băuturi > Siropuri)
18. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
19. Blanchetă de pasăre cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pâine prăjită cu piure de roşii (Aperitive > Sandviciuri)
21. Salată de dovlecei cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
22. Ton (macrou) în sos de iaurt picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Supă de roşii cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Salată cu mortadella (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
26. Salată de icre imitate (Salate > Salate cu peşte)
27. Salată cu sos de pătrunjel (Salate > Salate de legume)
28. Chef salad (Salate > Salate de legume)
29. Ceai cu miere şi mirodenii (Băuturi > Ceaiuri)
30. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.