Salată cretană cu dovlecei şi ceapă - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Salată cretană cu dovlecei şi ceapă

Salată cretană cu dovlecei şi ceapă

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg dovlecei mici, 300 g ceapa mare, 300 g ceapa marunta (de arpagic), 4 catei de usturoi, 3 linguri ulei de masline, 70 g stafide, 70 g boabe de ienupar, 1 lingura boabe de coriandru, 1 lamaie, 100 ml vin alb sec, 2 linguri pasta de tomate (bulion), 1 varf de cutit piper, 1 legatura busuioc verde, 1 foaie de dafin, sare.

Mod de preparare: Ceapa mare se curata si se toaca marunt, cea mica se curata si se lasa intreaga. Dovleceii curatati de coaja se taie rondele groase de 1 cm.
Intr-o cratita, se-ncinge uleiul si se caleste ceapa tocata, dar fara sa-si schimbe culoarea, apoi se adauga dovleceii, stafidele, usturoiul si foaia de dafin, se sareaza, se pipereaza si se dunstuiesc circa 10 minute la foc potrivit, amestecand din timp in timp.
Intr-un bol, se amesteca zeama de lamaie, vinul, otetul, bulionul, piperul si boabele de coriandru. Se toarna in cratita, se incorporeaza si cepele de arpagic si se lasa sa fiarba incet, cu capac, 20 de minute.
Se lasa sa se raceasca, se presara cu busuioc verde taiat fasii cu foarfeca.
4.227 vizualizări
805 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sărăţele cu smântână şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Sos de ardei iuţi chilian (Salsa de ají colorado a la chileea) (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Andive cu brânză rasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Salată de fructe de mare Louis (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
7. Romburi cu caise şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
8. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Ciulama de pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Salată ardelenească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
11. Salată de roşii şi ardei graşi cu maioneză picantă (Salate > Salate de legume)
12. Omletă cu spanac şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Salată naturistă (Salate > Salate de legume)
14. Crap umplut cu ciuperci şi orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Roşii umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Borş de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Langoşi ungureşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Vinete umplute cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Tartă cu creveţi şi chili (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Mere umplute cu brânză şi fructe uscate (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Penne cu ceapă roşie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Borş cu slănină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Haţegane cu chimen sau rozmarin (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Supă de ceapă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Compoziţie de şniţel foarte pufoasă (Mâncăruri > Fripturi)
27. Supă de orez cu ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Budincă de piersici (Dulciuri > Budinci)
29. Jumări cu ton şi vermut (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Salată de heringi cu mere (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.