Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Salată cretană cu dovlecei şi ceapă |
Salată cretană cu dovlecei şi ceapă
Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 1 kg dovlecei mici, 300 g ceapa mare, 300 g ceapa marunta (de arpagic), 4 catei de usturoi, 3 linguri ulei de masline, 70 g stafide, 70 g boabe de ienupar, 1 lingura boabe de coriandru, 1 lamaie, 100 ml vin alb sec, 2 linguri pasta de tomate (bulion), 1 varf de cutit piper, 1 legatura busuioc verde, 1 foaie de dafin, sare. Mod de preparare: Ceapa mare se curata si se toaca marunt, cea mica se curata si se lasa intreaga. Dovleceii curatati de coaja se taie rondele groase de 1 cm. Intr-o cratita, se-ncinge uleiul si se caleste ceapa tocata, dar fara sa-si schimbe culoarea, apoi se adauga dovleceii, stafidele, usturoiul si foaia de dafin, se sareaza, se pipereaza si se dunstuiesc circa 10 minute la foc potrivit, amestecand din timp in timp. Intr-un bol, se amesteca zeama de lamaie, vinul, otetul, bulionul, piperul si boabele de coriandru. Se toarna in cratita, se incorporeaza si cepele de arpagic si se lasa sa fiarba incet, cu capac, 20 de minute. Se lasa sa se raceasca, se presara cu busuioc verde taiat fasii cu foarfeca.
4.206 vizualizări
Versiunea printabilă795 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Supă de roşii şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 2. Tartine cu piure de avocado şi costiţă rumenită (Aperitive > Sandviciuri) 3. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 4. Gogoşari muraţi la rece (Conserve din legume, murături > Murături simple) 5. Frigărui de mînzat cu cartofi noi şi salată de varză (Mâncăruri > Fripturi) 6. Cotlete de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi) 7. Borş de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 8. Turnedo Rossini (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Sărmăluţe de primavară (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 10. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă) 11. Salată de vară cu roşii şi cartofi (Salate > Salate de legume) 12. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume) 13. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte) 14. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri (Salate > Salate cu carne de pasăre) 15. Salată cu mortadella (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 16. Tort de pişcoturi şi cremă de iaurt (Dulciuri > Torturi) 17. Cotlete de porc cu garnitură de dovleac şi hrean (Mâncăruri > Fripturi) 18. Salată de praz cu scrumbie (Salate > Salate cu peşte) 19. Ruladă cu zmeură şi frişcă (Dulciuri > Prăjituri) 20. Îngheţată de vişine cu zeamă de lămâie (Dulciuri > Îngheţate) 21. Salată de creier (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 22. Salată de praz cu ouă (Salate > Salate cu ouă) 23. Salată de ouă cu roşii şi ridichi (Salate > Salate cu ouă) 24. Supă cu broccoli şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 25. Salată de cicoare scarolă (Salate > Salate de legume) 26. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 27. File de şalău cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 28. Pâine cu miere şi nuci (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă) 29. Salată Margarita (Salate > Salate cu peşte) 30. Îngheţată de lămâi sau portocale (Dulciuri > Îngheţate) |