Salată cretană cu dovlecei şi ceapă - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Salată cretană cu dovlecei şi ceapă

Salată cretană cu dovlecei şi ceapă

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg dovlecei mici, 300 g ceapa mare, 300 g ceapa marunta (de arpagic), 4 catei de usturoi, 3 linguri ulei de masline, 70 g stafide, 70 g boabe de ienupar, 1 lingura boabe de coriandru, 1 lamaie, 100 ml vin alb sec, 2 linguri pasta de tomate (bulion), 1 varf de cutit piper, 1 legatura busuioc verde, 1 foaie de dafin, sare.

Mod de preparare: Ceapa mare se curata si se toaca marunt, cea mica se curata si se lasa intreaga. Dovleceii curatati de coaja se taie rondele groase de 1 cm.
Intr-o cratita, se-ncinge uleiul si se caleste ceapa tocata, dar fara sa-si schimbe culoarea, apoi se adauga dovleceii, stafidele, usturoiul si foaia de dafin, se sareaza, se pipereaza si se dunstuiesc circa 10 minute la foc potrivit, amestecand din timp in timp.
Intr-un bol, se amesteca zeama de lamaie, vinul, otetul, bulionul, piperul si boabele de coriandru. Se toarna in cratita, se incorporeaza si cepele de arpagic si se lasa sa fiarba incet, cu capac, 20 de minute.
Se lasa sa se raceasca, se presara cu busuioc verde taiat fasii cu foarfeca.
4.257 vizualizări
818 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de mazăre uscată pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată ţărănească cu măsline (Salate > Salate de legume)
4. Sos de alune şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
5. Chiftele cu salată de sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Salată răcoritoare de vară (Salate > Salate de legume)
7. Peşte la sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată Gozva (Salate > Salate de legume)
9. Urdă cu mărar şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Salată de roşii şi ardei graşi cu maioneză picantă (Salate > Salate de legume)
12. Şarlotă cu brânză de vacă si căpşuni (Dulciuri > Creme)
13. Salată de vinete iuţi (Salate > Salate de legume)
14. Salată de fasole uscată (Salate > Salate de legume)
15. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Aperitiv cu roşii şi ardei (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume)
19. Salată şvăbească din Banat (Salate > Salate de legume)
20. Piftie de porc şi viţel (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Macaroane cu vinete şi mozzarela sau caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Şalău cu garnitură de orez şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată elveţiană (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Ciorbă de peşte cu hrean şi zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Salată de macaroane cu jambon, porumb şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Pui cu cimbru şi conopidă (Mâncăruri > Fripturi)
28. Tartă cu spanac şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
30. Roşii umplute cu cârnat (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.