Salată de capere (II) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Salată de capere (II)

Salată de capere (II)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 rosii, 2 linguri capere in saramura, 1 legatura ceapa verde, 10 masline, 1 lingurita boia iute, 2 linguri otet din mere, 1 telina mica, 1 catel usturoi, 4 linguri ulei de masline, 1 lingurita oregano, sare, piper.

Mod de preparare: Se pune la fiert apa in care se scufunda rapid rosiile, care apoi se pun in apa rece si se decojesc.
Se taie rosiile cubulete si se pun intr-un castron mare.
Se curata telina si se taie in felii subtiri sau in bastonase, se adauga in castron.
Se taie ceapa in rondele si se pune in castron.
Se amesteca separat otetul, boiaua, oregano, usturoiul, sarea si piperul dupa gust.
Se preseaza cu o lingura de lemn caperele, se adauga impreuna cu maslinele in castron peste rosii, telina si ceapa.
Se toarna sosul peste legume si se amesteca bine.
Este bine sa se prepare in castroane individuale pentru a nu se pierde aroma caperelor.
3.635 vizualizări
732 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată Caesar (I) (Salate > Salate de legume)
2. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Budincă de creier (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Salată din peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
5. Salată naturistă (Salate > Salate de legume)
6. Salată de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
7. Salată de peşte marinat şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
8. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Salată de ouă cu sos de sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
13. Salată cu piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Salată cu andive şi ridichi (Salate > Salate de legume)
15. Ciorbă de văcuţă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Salată de varză acră (Salate > Salate de legume)
17. Salată combinată de vară (Salate > Salate de legume)
18. Salată yoga (Salate > Salate de legume)
19. Scrumbii cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Alivancă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Salată de sfeclă coaptă (Salate > Salate de legume)
22. Salată elveţiană cu parizer (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Salată de carne cu salată verde (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Salată chinezească cu gogoşari, castraveţi şi conopidă (Salate > Salate de legume)
25. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Salată de morcovi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
27. Salată de andive (Salate > Salate de legume)
28. Salată de fasole verde cu usturoi, boia şi verdeaţă (Salate > Salate de legume)
29. Supă de salată verde cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Dulceaţă de gutui (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.