Salată de capere (II) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Salată de capere (II)

Salată de capere (II)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 rosii, 2 linguri capere in saramura, 1 legatura ceapa verde, 10 masline, 1 lingurita boia iute, 2 linguri otet din mere, 1 telina mica, 1 catel usturoi, 4 linguri ulei de masline, 1 lingurita oregano, sare, piper.

Mod de preparare: Se pune la fiert apa in care se scufunda rapid rosiile, care apoi se pun in apa rece si se decojesc.
Se taie rosiile cubulete si se pun intr-un castron mare.
Se curata telina si se taie in felii subtiri sau in bastonase, se adauga in castron.
Se taie ceapa in rondele si se pune in castron.
Se amesteca separat otetul, boiaua, oregano, usturoiul, sarea si piperul dupa gust.
Se preseaza cu o lingura de lemn caperele, se adauga impreuna cu maslinele in castron peste rosii, telina si ceapa.
Se toarna sosul peste legume si se amesteca bine.
Este bine sa se prepare in castroane individuale pentru a nu se pierde aroma caperelor.
3.652 vizualizări
739 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de dovlecei cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
2. Salată de vineţele (ciuperci de pădure) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
3. Salată cu piept de pasăre şi varză acră (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Salată verde spaniolă (Salate > Salate de legume)
5. Salată de vinete cu usturoi (Salate > Salate de legume)
6. Clafoutis cu cireşe (II) (Dulciuri > Prăjituri)
7. Salată verde ardelenească (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Lichior de frăguţe (II) (Băuturi > Lichioruri)
9. Salată de spanac cu măsline (Salate > Salate de legume)
10. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume)
11. Saramură de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Budincă de brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Salată de roşii cu caşcaval şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
14. Salată portugheză (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
16. Salată de roşii cu usturoi (Salate > Salate de legume)
17. Spaghete cu roşii (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Salată de cartofi cu mazăre (Salate > Salate de legume)
19. Salată de porumb cu maioneză (Salate > Salate de legume)
20. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume)
21. Salată de ţelină şi nuci (Salate > Salate de legume)
22. Lichior de ouă (II) (Băuturi > Lichioruri)
23. Salată de pepene galben (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Salată caldă de varză roşie (Salate > Salate de legume)
25. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Ciorbă de potroace (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Salată de căpşuni (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Peşte rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Salată de ton cu ouă fierte (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.