Salată de cuş-cuş (I) - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Salată de cuş-cuş (I)

Salată de cuş-cuş (I)

Reţetă tradiţională din Maroc
Ingrediente: 500 g cuş-cuş (bob de grau mediteranean), 550 ml apa, 2 rosii, 50-100 g morcov ras (dupa gust), 350 g maioneza, lamaie, sare (approximativ 1 lingura jumate), marar, patrunjel, ceapa verde - dupa gust.

Mod de preparare: Se ia cus-cosul din pachet si se amesteca cu apa; este nevoie de 30-40 de minute pana cand bobul de grau se inmoaie si creste. Nu se pune pe foc.
In acest timp, se taie ingredientele in bucati mici (asemanator cu salata de boeuf). Se rade coaja de lamaie.
Se adauga ingredientele:
- se recomanda sa se inceapa cu maioneza, pt. a putea face o pasta dupa gust.
- apoi se adauga rosiile, morcovul ras, coaja de lamaie, sare, marar, patrunjel, ceapa verde.
- la sfarsit - se verifica consistenta pastei si se fac ultimele potriviri dupa gust.
Se lasa la rece pt. cel putin o ora. Salata se serveste pe paine sau ca salata la un fel principal de mancare.
10.311 vizualizări
1.083 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de varză roşie (Salate > Salate de legume)
2. Salată grecească cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Salată de mere cu castraveţi acri (Salate > Salate de legume)
4. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Borş de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Salată poloneză de sfeclă (Salate > Salate de legume)
7. Salată de ţelină cu maioneză şi mere (Salate > Salate de legume)
8. Salată de măr verde cu brânză de capră (Salate > Salate de legume)
9. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume)
10. Crap la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată de mere cu ţelină şi maioneză roz (Salate > Salate de legume)
12. Sos Guacamole (I) (Sosuri > Sosuri reci)
13. Salată cu surimi şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
14. Tăiţei cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Salată de praz (Salate > Salate de legume)
16. Mâncare de salată verde cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Salată siciliană (Salate > Salate de legume)
18. Salată de broccoli şi fasole albă (Salate > Salate de legume)
19. Salată de ceapă de iarnă (Salate > Salate de legume)
20. Salată de gogoşari copţi (Salate > Salate de legume)
21. Salată grecească (I) (Salate > Salate cu ouă)
22. Salată mexicană cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)
24. Pui cu cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Mere la cuptor (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Salată cu surimi şi ciuperci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
27. Saramură de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de cicoare scarolă cu parmezan ras (Salate > Salate de legume)
29. Salată americană de cartofi (Salate > Salate de legume)
30. Salată de roşii şi ardei graşi cu maioneză picantă (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.