Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Salată de cuş-cuş (I) |
Salată de cuş-cuş (I)
Reţetă tradiţională din Maroc
Ingrediente: 500 g cuş-cuş (bob de grau mediteranean), 550 ml apa, 2 rosii, 50-100 g morcov ras (dupa gust), 350 g maioneza, lamaie, sare (approximativ 1 lingura jumate), marar, patrunjel, ceapa verde - dupa gust.
Mod de preparare: Se ia cus-cosul din pachet si se amesteca cu apa; este nevoie de 30-40 de minute pana cand bobul de grau se inmoaie si creste. Nu se pune pe foc. In acest timp, se taie ingredientele in bucati mici (asemanator cu salata de boeuf). Se rade coaja de lamaie. Se adauga ingredientele: - se recomanda sa se inceapa cu maioneza, pt. a putea face o pasta dupa gust. - apoi se adauga rosiile, morcovul ras, coaja de lamaie, sare, marar, patrunjel, ceapa verde. - la sfarsit - se verifica consistenta pastei si se fac ultimele potriviri dupa gust. Se lasa la rece pt. cel putin o ora. Salata se serveste pe paine sau ca salata la un fel principal de mancare.
10.202 vizualizări
Versiunea printabilă1.063 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Castraveţi muraţi în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple) 2. Salată de cicoare creaţă cu ou (Salate > Salate cu ouă) 3. Salată italiană cu ton (Salate > Salate cu peşte) 4. Salată de cartofi cu castraveţi şi crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 5. Salată de varză acră cu ficăţei (Salate > Salate cu carne de pasăre) 6. Salată de cicoare scarolă cu smântână (Salate > Salate de legume) 7. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte) 8. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 9. Salată de macaroane cu suc de roşii (Salate > Salate de legume) 10. Salată cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 11. Salată de brânză cu chimen (Salate > Salate de legume) 12. Salată de cicoare creaţă cu tarhon şi frişcă (Salate > Salate de legume) 13. Supă cremă de ţelină (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 14. Budincă de spanac cu franzelă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 15. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte) 16. Salată de cartofi cu tarhon (Salate > Salate de legume) 17. Salată de ouă cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă) 18. Salată de ton cu năut şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte) 19. Lichior de frăguţe (I) (Băuturi > Lichioruri) 20. Supă cremă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 21. Salată elveţiană cu salam şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 22. Supă cu cuş-cuş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 23. Salată bavareză (Salate > Salate de legume) 24. Salată cu caşcaval (Salate > Salate de legume) 25. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume) 26. Salată de peşte cu ciuperci (Salate > Salate cu peşte) 27. Salată chinezească cu peşte (Salate > Salate cu peşte) 28. Salată rusească (I) (Salate > Salate de legume) 29. Salată de ţelină şi nuci (Salate > Salate de legume) 30. Salată de vinete cu chimen şi lipie (Salate > Salate de legume) |