Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Salată de fasole albă cu legume şi sardele |
Salată de fasole albă cu legume şi sardele
Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h 10 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 200 g fasole boabe (alba), 2 rosii, 2 cepe taiate fideluta, 3 cepe verzi tocate, 4 linguri patrunjel verde tocat, 1/2 ardei gras (gogosar, capia) taiat fasii. Pentru sos: 60 ml ulei de masline, o lingura zeama de lamaie, 2 lingurite marar verde tocat, sare, piper, 5 fileuri de sardele scurte (din conserva). Mod de preparare: Se pune fasolea intr-o oala, se acopera cu apa si se pune pe foc. Cand da in clocot, se trage deoparte si se lasa - cu capac - sa se umfle circa o ora. Se scurge, se clateste, se toarna alta apa peste ea si se fierbe - cu capac - circa 40 de minute, pana ce se-nmoaie. Apoi se scurge din nou. Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se taie bucati mai mari. Se pun intr-un castron fasolea, rosiile, ceapa taiata fideluta, ceapa verde tocata si fasiile de ardei si se amesteca bine. Se prepara sosul amestecand uleiul, zeama de lamaie, sarea, piperul si mararul tocat si se toarna peste salata. Se acopera cu un capac si se tine la frigider aproximativ o ora. Sardelele se taie fasii subtiri si se aseaza peste salata, inainte de-a o servi.
4.537 vizualizări
Versiunea printabilă879 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată cu roşii, ardei şi anghinare (Salate > Salate de legume) 2. Budincă de clătite cu spanac şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 3. Bomboane din fondant cu vişine (Dulciuri > Prăjituri) 4. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Ciuperci prăjite cu praz şi sos de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 6. Salată Caesar (I) (Salate > Salate de legume) 7. Tort cu bezea şi smochine (Dulciuri > Torturi) 8. Sandvici cu salam, brânză şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri) 9. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 10. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 11. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 12. Ciorbă de legume cu zer de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 13. Ficăţei la tigaie cu legume (Mâncăruri > Fripturi) 14. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte) 15. Pui cu smântână şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Prăjitură cu prune şi blat cu smântână (Dulciuri > Prăjituri) 17. Biftec cu spanac şi ochiuri (Mâncăruri > Fripturi) 18. Frigărui de pui cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne) 19. Dovlecei umpluţi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Peşte înăbuşit (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 21. Pasteta de legume cu morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Supă cu broccoli şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 23. Sos de alune şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate) 24. Legume provensale (Aperitive > Aperitive cu legume) 25. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Lasagna cu fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 27. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi) 28. Salată de ouă cu sos de iaurt şi şuncă (Salate > Salate cu ouă) 29. Inimă de viţel cu smântână şi sote de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 30. Pulpe de pui cu porumb dulce şi ardei gras (Mâncăruri > Fripturi) |