Salată de fasole albă cu legume şi sardele - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Salată de fasole albă cu legume şi sardele

Salată de fasole albă cu legume şi sardele

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g fasole boabe (alba), 2 rosii, 2 cepe taiate fideluta, 3 cepe verzi tocate, 4 linguri patrunjel verde tocat, 1/2 ardei gras (gogosar, capia) taiat fasii.
Pentru sos: 60 ml ulei de masline, o lingura zeama de lamaie, 2 lingurite marar verde tocat, sare, piper, 5 fileuri de sardele scurte (din conserva).

Mod de preparare: Se pune fasolea intr-o oala, se acopera cu apa si se pune pe foc. Cand da in clocot, se trage deoparte si se lasa - cu capac - sa se umfle circa o ora. Se scurge, se clateste, se toarna alta apa peste ea si se fierbe - cu capac - circa 40 de minute, pana ce se-nmoaie. Apoi se scurge din nou.
Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se taie bucati mai mari.
Se pun intr-un castron fasolea, rosiile, ceapa taiata fideluta, ceapa verde tocata si fasiile de ardei si se amesteca bine.
Se prepara sosul amestecand uleiul, zeama de lamaie, sarea, piperul si mararul tocat si se toarna peste salata. Se acopera cu un capac si se tine la frigider aproximativ o ora.
Sardelele se taie fasii subtiri si se aseaza peste salata, inainte de-a o servi.
4.574 vizualizări
889 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Salată de vinete ornată (Salate > Salate de legume)
3. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
4. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Tarte cu cremă şi pere (Dulciuri > Prăjituri)
6. Salată de varză şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
7. Salată de conopidă cu măsline (Salate > Salate de legume)
8. Gogoşi dulci din cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
9. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
12. Şalău cu roşii meridional (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată rusească (II) (Salate > Salate de legume)
14. Salată de ceapă ca în Maramureş (Salate > Salate de legume)
15. Salată Bucureşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi) (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Paella clasică (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Tort de alune cu frişcă şi cafea (Dulciuri > Torturi)
19. Crap sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Tartă cu lămâie şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
21. Borş de urzici cu orez şi boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Sandviciuri cu icre negre (Aperitive > Sandviciuri)
23. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Creveţi cu unt şi miez de nucă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Musaca grecească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Clătite cu pui şi curry (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
28. Salată cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de vară cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
30. Langoşi ungureşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.