Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Salată de vinete italienească |
Salată de vinete italienească
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 1 ceapa, 2 tulpini de telina, un morcov, 1 kg vinete, 150 ml ulei, 5 rosii, 100 g masline verzi, o lingura capere, o lingura seminte de pin, 100 ml otet alb (Balsamico), sare, piper. Mod de preparare: Se curata ceapa, morcovul, telina si se taie cubulete. Vinetele, spalate si curatate de coaja, se taie felii, se prajesc intr-o tigaie de teflon in 100 ml de ulei, pana ce se rumenesc, dupa care se scot si se pun deoparte. Se toarna uleiul ramas in tigaie si se dunstuiesc circa 10 minute rosiile curatate de pielita si tocate, ceapa, telina, morcovul si maslinele. Se adauga caperele, semintele de pin si otetul si se fierb toate cinci minute, la foc mic. Compozitia se sareaza, se pipereaza si se toarna peste vinetele prajite. Se pot servi reci sau calde, dupa gust.
4.746 vizualizări
Versiunea printabilă812 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată elveţiană cu salam şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 2. Salată de crenvuşti (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 3. Salată de scrumbie cu ouă (Salate > Salate cu peşte) 4. Vinete bulgăreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 5. Salată de pui cu miere şi lămâie (Salate > Salate cu carne de pasăre) 6. Paste cu salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume) 7. Salată ucraineană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte) 8. Vinete la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 9. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte) 10. Salată de ardei copţi (II) (Salate > Salate de legume) 11. Ghiveci de vinete (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 12. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre) 13. Salată de ciuperci cu mujdei de usturoi (Salate > Salate de legume) 14. Salată de portocale şi sfeclă roşie (Salate > Salate de legume) 15. Salată rusească cu jambon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 16. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 17. Salată răcoritoare de vară (Salate > Salate de legume) 18. Salată de fasole uscată albă marinată (Salate > Salate de legume) 19. Salată de crudităţi cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume) 20. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 21. Salată de piersici şi mandarine din compot (Dulciuri > Salate de fructe) 22. Supă italienească cu pâine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 23. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume) 24. Salată de fructe roşii (Dulciuri > Salate de fructe) 25. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte) 26. Salată mediteraneană cu anşoa (Salate > Salate cu peşte) 27. Mâncare de vinete cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 28. Salată cu peşte afumat şi praz (Salate > Salate cu peşte) 29. Supă italienească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 30. Salată de ţelină şi morcov (Salate > Salate de legume) |