Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Salată de vinete prăjite |
Salată de vinete prăjite
Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 2 vinete mijlocii, 4-5 cepe, 4 ardei grasi, 5-6 rosii mari, 5 linguri ulei, sare, piper. Mod de preparare: Se coc vinetele, se curata imediat pentru a nu se innegri si pentru a nu se amari, apoi se lasa sa se scurga pe un fund de lemn, usor inclinat. Separat, se fierb rosiile si se dau prin sita. Ardeii se coc, se presara cu sare si se pun intr-o cratita cu capac, sa se abureasca. Dupa 20 de minute se curata de pielita si seminte, apoi se taie in felii subtiri. Ceapa se taie marunt si se pune la prajit, in ulei incins. Cand se inmoaie, se adauga feliile de ardei, vinetele tocate, sosul de rosii si se lasa sa fiarba, la foc moale, amestecand continuu, ca sa nu se prinda pe fundul cratitei. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Cand este gata, se lasa sa se raceasca, se aranjeaza pe un platou, dandu-i forma dorita si se serveste garnisita cu rondele de ardei cruzi si felii de rosii. Salata de vinete este deosebit de gustoasa cu un sos de usturoi, care se poate servi separat sau se poate amesteca cu salata dupa ce au fost prajite legumele. Se poate servi cu felii de piept de pui fiert. Salata este picanta si se potriveste cu un vin acidulat.
7.023 vizualizări
Versiunea printabilă940 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de crudităţi (V) (Salate > Salate de legume) 2. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 3. Salată de parizer cu ardei (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 4. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte) 5. Salată de ouă cu ceapă (Salate > Salate cu ouă) 6. Crostini cu piure de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume) 7. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume) 8. Salată de roşii cu usturoi (Salate > Salate de legume) 9. Vinete italieneneşti cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 10. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre) 11. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume) 12. Caviar de vinete (Aperitive > Sandviciuri) 13. Cotlete prăjite în unt (Mâncăruri > Fripturi) 14. Salată cu şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 15. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 16. Salată de păpădie fiartă (Salate > Salate de legume) 17. Salată de ouă în sos de roşii (Salate > Salate cu ouă) 18. Salată de cicoare creaţă cu tarhon şi frişcă (Salate > Salate de legume) 19. Salată ţărănească cu fasole uscată şi sardele (Salate > Salate cu peşte) 20. Borş de salată cu kaizer (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 21. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre) 22. Salată de pâine (Salate > Salate de legume) 23. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre) 24. Salată de creveţi şi legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 25. Salată de macaroane cu legume călite (Salate > Salate de legume) 26. Salată picantă de orez (Salate > Salate de legume) 27. Chiftele de păstrăv cu salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 28. Salată verde cu pătrunjel, crutoane şi pate de ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 29. Salată de ardei umpluţi (Salate > Salate de legume) 30. Salată de peşte marinat şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte) |