Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Salată egeană |
Salată egeană
Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 35 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 150 g orez nedecorticat, 100 g ceapa rosie, 1 castravete mediu, 100 g telemea de vaca, 1 catel de usturoi, 2 linguri ulei de masline, 3 linguri zeama de lamaie, 1 legatura marar verde, 1 ardei rosu, sare si piper dupa gust. Mod de preparare: Se spala bine orezul si se fierbe in 500 ml apa, timp de 20 minute, se scurge, se spala si se da deoparte. Se curata ceapa rosie, se spala si se taie marunt. Se spala castravetele, se curata de coaja si se taie in felii subtiri. Se curata ardeiul de coaja, se curata de seminte si se taie cubulete. Telemeaua se taie cubulete, iar mararul spalat se toaca marunt. Se amesteca toate int-un castron, cu sare si piper. Se zdrobeste catelul de usturoi intr-o farfurie, se freaca bine cu sare si 1 lingura de ulei de masline, apoi se adauga treptat zeama de lamaie si se omogenizeaza. Se toarna peste amestecul din castron si se amesteca din nou. Se serveste dupa 20-30 minute. Orezul nedecorticat poate fi inlocuit cu orez cu bobul lung.
8.228 vizualizări
Versiunea printabilă1.060 tipăriri 14 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de ton cu anşoa (Salate > Salate cu peşte) 2. Salată ardelenească cu peşte (Salate > Salate cu peşte) 3. Salată de crudităţi (II) (Salate > Salate de legume) 4. Salată de castraveţi cu roşii şi ceapă (Salate > Salate de legume) 5. Salată cu costiţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 6. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume) 7. Salată de ouă cu ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 8. Salată cu sos de pătrunjel (Salate > Salate de legume) 9. Salată de ciuperci cu mujdei de usturoi (Salate > Salate de legume) 10. Salată verde cu hrean (Salate > Salate de legume) 11. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 12. Salată franţuzească de ceapă (Salate > Salate de legume) 13. Salată cretană cu dovlecei şi ceapă (Salate > Salate de legume) 14. Salată de sfeclă coaptă (Salate > Salate de legume) 15. Salată de conopidă cu ouă (Salate > Salate cu ouă) 16. Salată Gozva (Salate > Salate de legume) 17. Salată pariziană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 18. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume) 19. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume) 20. Salată de păpădie fiartă (Salate > Salate de legume) 21. Salată a la Monpe (Salate > Salate de legume) 22. Salată de portocale şi sfeclă roşie (Salate > Salate de legume) 23. Salată combinată (I) (Salate > Salate de legume) 24. Salată Waldorf (III) (Salate > Salate de legume) 25. Salată de mere rase (Dulciuri > Salate de fructe) 26. Supă de salată verde cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 27. Salată cu macrou afumat şi legume (Salate > Salate cu peşte) 28. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume) 29. Salată orientală de vară (Salate > Salate de legume) 30. Salată tzatziki (I) (Salate > Salate de legume) |