Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Salată elveţiană cu salam sau cârnat |
Salată elveţiană cu salam sau cârnat
Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 400 g salam, 200 g cascaval, 2 castraveciori murati (circa 80 g), 1 ceapa mijlocie, 1 legatura ridichi. Sosul: 1 lingurita mustar (potrivit de iute), sare, piper, 1 varf de cutit de zahar, 4-5 linguri otet alb, 4 linguri zeama de castraveti murati (din borcan), 4 linguri zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 5 linguri ulei, 1 legatura codite de ceapa verde. Mod de preparare: Se curata salamul de pielita, se taie mai intai felii si pe urma fasii subtiri, la fel si castraveciorii si cascavalul. Ceapa curatata se taie in doua si apoi rondele fine, iar ridichile se taie felii. Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca bine. Pentru sos, se amesteca mustarul, sarea, piperul, zaharul si otetul si se incorporeaza zeama de castraveti, cea de carne si uleiul. Se toarna sosul peste salata, se amesteca bine si se lasa sa se patrunda cel putin o ora. (Daca e necesar, se mai poate adauga putin otet.). Inainte de a o servi, salata se presara cu coditele de ceapa verde taiate rondele.
6.694 vizualizări
Versiunea printabilă1.009 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de vinete italienească (Salate > Salate de legume) 2. Salată cu tofu (Salate > Salate de legume) 3. Salată din sardele în ulei (Salate > Salate cu peşte) 4. Salată de castraveţi (Salate > Salate de legume) 5. Salată de fructe de iarnă (Dulciuri > Salate de fructe) 6. Salată scarolă combinată (Salate > Salate de legume) 7. Salată de tăiţei (Salate > Salate de legume) 8. Salată de ţelină (Salate > Salate de legume) 9. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 11. Salată de gulii cu maioneză (Salate > Salate de legume) 12. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 13. Salată de cartofi cu peştişori săraţi (Salate > Salate cu peşte) 14. Salată de ţelină crudă (II) (Salate > Salate de legume) 15. Salată italienească (Salate > Salate de legume) 16. Tăiţei cu salată creaţă şi fistic (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 17. Compot dietetic de prune, coarne, cireşe sau vişine (Conserve de fructe > Compoturi) 18. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume) 19. Salată de cartofi cu costiţă sau bacon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 20. Budincă de pâine cu şuncă sau salam (Aperitive > Aperitive cu carne) 21. Salam dietetic (Aperitive > Aperitive cu carne) 22. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre) 23. Salată caldă de varză roşie (Salate > Salate de legume) 24. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume) 25. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte) 26. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre) 27. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 28. Salată verde cu hrean (Salate > Salate de legume) 29. Mâncare de fasole boabe cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre) |