Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov |
Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper. Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
7.965 vizualizări
Versiunea printabilă865 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Napolitană cu cremă de zahăr ars şi nuci (Dulciuri > Prăjituri) 2. Ouă roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă) 3. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 4. Supă minestrone cu jambon şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 5. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 6. Salată de cicoare scarolă (Salate > Salate de legume) 7. Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Melci cu pepene galben şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 9. Sos cremă de ienibahar şi mărar (Sosuri > Sosuri albe) 10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume) 11. Sărmăluţe din piept de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 12. Tartă cu spanac şi mozzarella (Aperitive > Aperitive cu brânză) 13. Plăcinţele de cartofi şi morcovi cu mac (Aperitive > Aperitive cu legume) 14. Plăcinţele de ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume) 15. Garnitură de portocale, mere şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 16. Colţunaşi de mălai cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 17. Gogoşi cu brânză (Dulciuri > Gogoşi) 18. Scrumbii sărate cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte) 19. Sos cu hrean si ouă (Sosuri > Sosuri condimentate) 20. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre) 21. Ştiucă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 22. Curcan umplut cu ţelină şi boabe de porumb (Mâncăruri > Fripturi) 23. Salată berlineză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 24. Chec cu verdeţuri şi ouă fierte (Aperitive > Aperitive cu ouă) 25. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume) 26. Salată de conopidă cu maioneză (Salate > Salate de legume) 27. Îngheţată de căpşuni, zmeură, vişine (Dulciuri > Îngheţate) 28. Rulouri cu şuncă şi ouă (Aperitive > Aperitive cu carne) 29. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 30. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume) |