Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Salată grecească (I) |
Salată grecească (I)
Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 1 salata verde mare, 100 g telemea de oaie dulce, 100 g castraveti verzi foarte cruzi, 2 oua, 50 g porumb boabe din conserva, 100 g rosii, 30 g masline negre, o lingurita suc de lamiie, 2 linguri ulei de masline, sare, piper alb. Mod de preparare: Salata se spala se curata si se taie fisii late de 2 cm. Ouale se fierb tare si se lasa la racit dupa care se curata de coaja si se taie cubulete. Telemeaua se scurge de apa si se taie cubulete. Castravetii (cu coaja) si rosiile se taie asemanator cu celelalte ingrediente. Ingredientele mentionate pina acum se aseaza intr-un bol. La acestea se mai adauga porumbul si maslinele. Se amesteca usor dupa care se adauga sucul de lamiie, uleiul de masline, sare si piper dupa gust. Se serveste imediat.
7.377 vizualizări
Versiunea printabilă948 tipăriri 4 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Drob de miel (I) (Aperitive > Aperitive cu carne) 2. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume) 3. Salată de spanac cu smântână (Salate > Salate de legume) 4. Sufleu de brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză) 5. Salată de sfeclă roşie cu alune (Salate > Salate de legume) 6. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii) 7. Salată Waldorf (I) (Salate > Salate de legume) 8. Salată de crudităţi cu smântână (Salate > Salate de legume) 9. Salată de ton (II) (Salate > Salate cu peşte) 10. Salată asortată de varză acră (Salate > Salate de legume) 11. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 12. Salată răcoritoare de vară (Salate > Salate de legume) 13. Salată cu fasole şi năut (Salate > Salate de legume) 14. Salată de ouă cu brânză (Salate > Salate cu ouă) 15. Salată de gulii (Salate > Salate de legume) 16. File de peşte cu salată de praz şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 17. Pastă din peşte rasol (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 18. Cremă de banane (I) (Dulciuri > Creme) 19. Salată cu peşte afumat şi praz (Salate > Salate cu peşte) 20. Şniţel vienez (I) (Mâncăruri > Fripturi) 21. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume) 22. Salată şvăbească din Banat (Salate > Salate de legume) 23. Carne de porc cu varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Salată de crenvuşti (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 25. Ştiucă la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 26. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 27. Borş moldovenesc de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 28. Salată de crudităţi cu ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 29. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 30. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume) |