Salată grecească (II) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Salată grecească (II)

Salată grecească (II)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 salata creata (rosie-maronie), 1 castravete mare, 1 rosie mare (bine coapta), 2 ridichi, 1 ceapa mica, 8 masline negre, 60 g telemea, 2 linguri ulei de masline, o lingura otet, 1/2 lingurita maghiran uscat (oregano), sare, piper.

Mod de preparare: Se desfac frunzele de salata, se spala bine, se lasa sa se scurga si se rup bucati, apoi se aseaza pe un platou.
Se taie rosia cubulete, castravetii in bucati mai groase, iar ridichile si ceapa in felii subtiri. Toate, impreuna cu maslinele intregi, se imprastie peste bucatile de salata.
Se taie branza cubulete de circa 1 cm si se adauga la celelalte ingrediente.
Se pun intr-un borcan (care se inchide bine) uleiul, otetul, maghiranul, sarea si piperul si se scutura bine de tot. Sosul astfel preparat se toarna peste salata doar inainte de-a o servi.
La ingredientele indicate mai sus, se mai pot adauga fasii de ardei gras si sardele.
6.168 vizualizări
833 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
3. Chiftele cu salată de sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Salată de castraveţi cu roşii (Salate > Salate de legume)
5. Mere la cuptor (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
6. Salată de sfeclă roşie cu mazăre (Salate > Salate de legume)
7. Sos maioneză (II) (Sosuri > Sosuri reci)
8. Sufleu de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Pilaf de raci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Baclava (II) (Dulciuri > Prăjituri)
11. Salată vietnameză cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Salată exotică (Salate > Salate de legume)
13. Salată de ouă cu mărar şi ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
14. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume)
15. Salată boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Salată de castraveţi muraţi (Salate > Salate de legume)
17. Salată de crenvuşti (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Salată de cicoare creaţă cu tarhon şi frişcă (Salate > Salate de legume)
19. Salată de vinete cu maioneză (Salate > Salate de legume)
20. Salată de paste cu dovlecei (Salate > Salate de legume)
21. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Piure de avocado (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Pepene galben umplut (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Salată de castraveţi cu mere (Salate > Salate de legume)
26. Salată de ţelină şi castraveţi (Salate > Salate de legume)
27. Ghiveci pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Salată de ţâri (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de pui cu pepene galben şi grapefruit (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. File afumat de peşte cu salată de legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.