![]() |
Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Salată mediteraneană |
Salată mediteraneană
![]() Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 1 vanata mijlocie, sare, 3 linguri ulei, 250 g rosii mici (taiate in patru), 2 castraveti mici (taiati felii), o ceapa rosie (taiata rondele), 250 g telemea (taiata cubulete de 2 cm), 2/3 pahar cu masline negre fara samburi, 1-2 linguri frunzulite de busuioc (taiate fasii). Pentru sos: 5-6 linguri ulei de masline, 1-2 linguri otet, un catel de usturoi zdrobit, o lingura maghiran (oregano) proaspat, tocat marunt. Mod de preparare: Se taie vanata cubulete de 2,5 cm, se aseaza pe o farfurie si se presara cu sare. Se lasa 30 de minute pana ce iese zeama, se clateste cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc bucatile de vanata circa 2 minute, la foc potrivit, pana ce se rumenesc. Se lasa sa se scurga si sa se raceasca si se pun intr-un castron impreuna cu rosiile, castravetii, ceapa, branza, maslinele si usturoiul si se amesteca bine. Pentru prepararea sosului se pun toate ingredientele intr-un borcan cu capac (bine inchis) si se scutura 10 secunde, pana devine omogen. Se toarna peste salata si se amesteca bine, ca sa se incorporeze.
5.266 vizualizări
805 tipăriri 17 trimiteri ![]() ![]() ![]() |
Alte reţete |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |