Salată napoletană cu macaroane - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Salată napoletană cu macaroane

Salată napoletană cu macaroane

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g macaroane (scurte), 500 g rosii coapte (tari), 200 g cascaval moale, 8 fileuri de ansoa (anchois) in ulei, o lingura masline, 2 linguri capere in otet, 3 catei de usturoi, 4 linguri untdelemn fin, 6 crengute busuioc, 150 g parmezan (cascaval), sare, piper.

Mod de preparare: Se spala rosiile, se sterg si se taie in opt, iar usturoiul curatat se taie marunt. Intr-o tigaie adanca se pun la-ncins 2 linguri de ulei si se caleste mai intai usturoiul, dupa care se adauga si rosiile. Se lasa sa dunstuiasca circa 3 minute, amestecand incontinuu.
Separat, se fierb macaroanele (al dente) in apa cu sare, se scurg, se rastoarna peste rosii si usturoi, se amesteca, se ia tigaia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se taie fileurile de ansoa bucatele, cascavalul moale se taie felii, se aleg frunzulitele de busuioc si se scurg caperele. Cand s-au racit macaroanele, se pun intr-un castron si se adauga bucatelele de ansoa, caperele, feliile de cascaval, busuiocul (taiat cu foarfeca), restul de usturoi si maslinele. Se gusta de sare si piper si se garnisesc (eventual) cu felii foarte subtiri de parmezan.
3.666 vizualizări
756 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu mazăre (Salate > Salate de legume)
2. Macaroane cu vinete şi mozzarela sau caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Salată flamandă cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
4. Salată de vinete cu icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Salată de macrou cu acrituri (Salate > Salate cu peşte)
6. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)
7. Salată rusească cu maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Salată de carne cu salată verde (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Salată Dijon (Salate > Salate de legume)
10. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Salată de ceapă de iarnă (Salate > Salate de legume)
12. Salată din carne de pasăre cu coniac (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Salată de cartofi cu ceapă şi roşii (Salate > Salate de legume)
14. Horiatiki salata (Salate > Salate de legume)
15. Salată de varză albă cu chimen (Salate > Salate de legume)
16. Borş de salată cu kaizer (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Salată de castraveţi cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
18. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
19. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume)
20. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Salată de andive cu maioneză şi carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Salată de căpşuni cu vin roşu (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Salată verde cu smântână şi hrean (Salate > Salate de legume)
24. Salată cu ardei iute (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Salată Waldorf (I) (Salate > Salate de legume)
26. Salată de fructe de mare Louis (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
27. Salată berlineză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Salată de cicoare scarolă (Salate > Salate de legume)
30. Salată pestriţă (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.