Salată romană cu brânză şi nuci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Salată romană cu brânză şi nuci

Salată romană cu brânză şi nuci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 felii paine alba (sau intermediara), 30 g unt, 2 felii de slaninuta afumata taiata cubulete, 1 salata verde, 60 g cascaval dat pe razatoarea mare, 40 g nuci zdrobite.
Pentru sos: 1 ou mic, 80 ml untdelemn, 1 lingura zeama de lamaie, 2 fileuri de sardele (din conserva), 1 lingurita mustar.

Mod de preparare: Se indeparteaza coaja si se taie painea cubulete de 1 cm latime. Se topeste untul intr-o tigaie, se prajesc cubuletele de paine, pana ce se rumenesc frumos, si se scot pe hartie absorbanta ca sa se scurga. Se pune in tigaie slaninuta si se rumeneste, amestecand intruna. Apoi se scoate si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Salata spalata si zvantata se rupe (sau se taie) bucati potrivite, se pune intr-un castron impreuna cu painea si slaninuta si se amesteca bine.
Sosul: Se pune oul (intreg, cu coaja) in apa clocotita, se lasa sa fiarba un minut, se scoate, se curata de coaja si se freaca pana ce devine omogen, dupa care se adauga uleiul, zeama de lamaie, fileurile de sardele si mustarul si se amesteca pana ce maioneza este neteda.
Sosul se toarna peste salata, inainte de-a o servi.
4.028 vizualizări
757 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Salată asortată de varză acră (Salate > Salate de legume)
4. Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Clătite cu marmeladă sau dulceaţă (Dulciuri > Clătite)
6. Cotlete de viţel cu cârnaţi şi cartofi în vin (Mâncăruri > Fripturi)
7. Şniţele de gulii cu brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Pasteta din carne cu sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Geagic (salată turcească) (Salate > Salate de legume)
10. Salată de spanac cu smântână (Salate > Salate de legume)
11. Salată de praz (Salate > Salate de legume)
12. Salată de ciuperci cu usturoi (Salate > Salate de legume)
13. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Salată de roşii, ardei, castraveţi şi ţelină (Salate > Salate de legume)
16. Omletă cu ficăţei de pasăre rumeniţi în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Curcan umplut cu roşii (Mâncăruri > Fripturi)
20. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Romburi cu stafide şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
22. Salată de ton cu orez (Salate > Salate cu peşte)
23. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Şalău în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Tort Tiramisu cu cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
26. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume)
27. Ţelină cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată de ardei umpluţi (Salate > Salate de legume)
29. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Ciorbă de potroace de pasăre cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.