Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Salată romană cu brânză şi nuci |
Salată romană cu brânză şi nuci
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 2 felii paine alba (sau intermediara), 30 g unt, 2 felii de slaninuta afumata taiata cubulete, 1 salata verde, 60 g cascaval dat pe razatoarea mare, 40 g nuci zdrobite. Pentru sos: 1 ou mic, 80 ml untdelemn, 1 lingura zeama de lamaie, 2 fileuri de sardele (din conserva), 1 lingurita mustar. Mod de preparare: Se indeparteaza coaja si se taie painea cubulete de 1 cm latime. Se topeste untul intr-o tigaie, se prajesc cubuletele de paine, pana ce se rumenesc frumos, si se scot pe hartie absorbanta ca sa se scurga. Se pune in tigaie slaninuta si se rumeneste, amestecand intruna. Apoi se scoate si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Salata spalata si zvantata se rupe (sau se taie) bucati potrivite, se pune intr-un castron impreuna cu painea si slaninuta si se amesteca bine. Sosul: Se pune oul (intreg, cu coaja) in apa clocotita, se lasa sa fiarba un minut, se scoate, se curata de coaja si se freaca pana ce devine omogen, dupa care se adauga uleiul, zeama de lamaie, fileurile de sardele si mustarul si se amesteca pana ce maioneza este neteda. Sosul se toarna peste salata, inainte de-a o servi.
3.970 vizualizări
Versiunea printabilă743 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Roşii umplute cu pastă de păstrăv (Aperitive > Aperitive cu peşte) 2. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză) 3. Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 4. Vinete cu mozzarela sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 5. Şarlotă de căpşuni (Dulciuri > Prăjituri) 6. Clătite cu spanac şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume) 7. Tort din brânză de vacă (Pască) (Dulciuri > Prăjituri) 8. Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 9. Tort de brânză şi frişcă (Dulciuri > Torturi) 10. Iepure cu slănină şi verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi) 11. Icre de brânză (Aperitive > Aperitive cu legume) 12. Tort cu turtă dulce şi cremă mascarpone (Dulciuri > Torturi) 13. Sos salsa mexican (Sosuri > Sosuri condimentate) 14. Prăjitură alsaciană cu mere (Dulciuri > Prăjituri) 15. Carne cu ardei şi feta (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Salată cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 17. Chiftele de păstrăv cu salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 18. Plăcinţele de orez cu peşte afumat şi icre (Aperitive > Aperitive cu peşte) 19. Cacao cu cafea şi lichior de ouă (Băuturi > Cafele) 20. Ouă cu măsline şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu ouă) 21. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume) 22. Salată din carne de pasăre şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre) 23. Salată de castraveţi şi ardei graşi (Salate > Salate de legume) 24. Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 25. Salată de creier de viţel (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 26. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte) 27. File afumat de peşte cu salată de legume (Aperitive > Aperitive cu peşte) 28. Carne de vită înăbuşită în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi) 29. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri) 30. Omletă cu spanac şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă) |