Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Salată romană cu brânză şi nuci |
Salată romană cu brânză şi nuci
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 2 felii paine alba (sau intermediara), 30 g unt, 2 felii de slaninuta afumata taiata cubulete, 1 salata verde, 60 g cascaval dat pe razatoarea mare, 40 g nuci zdrobite. Pentru sos: 1 ou mic, 80 ml untdelemn, 1 lingura zeama de lamaie, 2 fileuri de sardele (din conserva), 1 lingurita mustar. Mod de preparare: Se indeparteaza coaja si se taie painea cubulete de 1 cm latime. Se topeste untul intr-o tigaie, se prajesc cubuletele de paine, pana ce se rumenesc frumos, si se scot pe hartie absorbanta ca sa se scurga. Se pune in tigaie slaninuta si se rumeneste, amestecand intruna. Apoi se scoate si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Salata spalata si zvantata se rupe (sau se taie) bucati potrivite, se pune intr-un castron impreuna cu painea si slaninuta si se amesteca bine. Sosul: Se pune oul (intreg, cu coaja) in apa clocotita, se lasa sa fiarba un minut, se scoate, se curata de coaja si se freaca pana ce devine omogen, dupa care se adauga uleiul, zeama de lamaie, fileurile de sardele si mustarul si se amesteca pana ce maioneza este neteda. Sosul se toarna peste salata, inainte de-a o servi.
4.000 vizualizări
Versiunea printabilă753 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Supă cu lapte de cocos şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 2. Budincă clasică de macaroane (Aperitive > Aperitive cu carne) 3. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 4. Fileuri de peşte alb cu usturoi şi migdale sau nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 5. Tort şah (Dulciuri > Torturi) 6. Triunghiuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 7. Ouă cu castravecior şi muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă) 8. Salată de fructe de iarnă (Dulciuri > Salate de fructe) 9. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi) 10. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume) 11. Salată de dovlecei cu iaurt (Salate > Salate de legume) 12. Budincă fiartă din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 13. Salată de caise cu albuş (Dulciuri > Salate de fructe) 14. Budincă de franzelă cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci) 15. Ştiucă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 16. Perişoare din piept de pasăre cu castraveţi acri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 17. Omletă cu ceapă şi ştevie (Aperitive > Aperitive cu ouă) 18. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume) 19. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi) 20. Salată chinezească cu gogoşari, castraveţi şi conopidă (Salate > Salate de legume) 21. Ficăţei de pui cu salvie (Mâncăruri > Fripturi) 22. Biluţe cu nucă de cocos (Dulciuri > Prăjituri) 23. Salată de fasole boabe cu heringi (Salate > Salate cu peşte) 24. Gulaş cu carne de porc şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 25. Chec cu ciocolată şi fructe uscate (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 26. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 27. Salată verde cu smântână şi zeamă de lămâie (Salate > Salate de legume) 28. Melcişori cu nucă (Dulciuri > Prăjituri) 29. Chec cu pere şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu brânză) 30. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri) |