Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Rusia » Salată rusească (II) |
Salată rusească (II)
Reţetă tradiţională din Rusia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 6 Ingrediente: 300 g cartofi, 1 morcov mijlociu, o mînă de fasole verde, o mînă de mazăre boabe, 2 ouă răscoapte, 1 linguriţă muştar, 100 ml ulei, 2 linguri oţet sau lămîie, sare. Mod de preparare: Se pun într-un castron cartofii şi morcovii fierţi, tăiaţi în cuburi mici, fasole verde şi albuş de ou răscopt, tăiate în bucăţele mici, mazăre boabe. Separat se face următorul sos: se trec prin sită gălbenuşurile răscoapte, se amestecă cu puţin muştar, se adaugă sare şi ulei, puţin câte puţin, ca la orice maioneză. Se subţiază cu lămâie sau cu oţet. Când este gata, se toarnă peste zarzavatul tăiat. Se amestecă şi se lasă la o parte un sfert de oră, pentru a se îmbiba bine cu sos. Apoi se gustă şi se potriveşte de acru şi de sărat. Se aşază pe farfurie şi se acoperă cu sos maioneză.
8.726 vizualizări
Versiunea printabilă899 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată Scorpio (Salate > Salate cu peşte) 2. Salată Caesar (I) (Salate > Salate de legume) 3. Salată de parizer cu ardei (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 4. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte) 5. Ciorbă ţărănească de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 6. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 7. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 8. Salată de creier (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 9. Salată de portocale şi sfeclă roşie (Salate > Salate de legume) 10. Salată de crab (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 11. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci) 12. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă) 13. Salată poloneză de ciuperci (Salate > Salate de legume) 14. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre) 15. Salată orientală cu cartofi şi roşii (Salate > Salate de legume) 16. Salată asortată de toamnă (Salate > Salate de legume) 17. Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie (Salate > Salate cu peşte) 18. Salată a la Monpe (Salate > Salate de legume) 19. Salată de ouă cu costiţă şi sparanghel (Salate > Salate cu ouă) 20. Salată de heringi cu cartofi şi maioneză (Salate > Salate cu peşte) 21. Salată de roşii cu telemea prăjită şi cimbru (Salate > Salate de legume) 22. Iepure cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Salată de sfeclă roşie, cartofi şi fasole (Salate > Salate de legume) 24. Ouă cu măsline şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu ouă) 25. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 26. Orez cu salată de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 27. Salată de praz (Salate > Salate de legume) 28. Salată Waldorf (I) (Salate > Salate de legume) 29. Salată combinată (I) (Salate > Salate de legume) 30. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) |