Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Rusia » Salată rusească (II) |
Salată rusească (II)
Reţetă tradiţională din Rusia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 6 Ingrediente: 300 g cartofi, 1 morcov mijlociu, o mînă de fasole verde, o mînă de mazăre boabe, 2 ouă răscoapte, 1 linguriţă muştar, 100 ml ulei, 2 linguri oţet sau lămîie, sare. Mod de preparare: Se pun într-un castron cartofii şi morcovii fierţi, tăiaţi în cuburi mici, fasole verde şi albuş de ou răscopt, tăiate în bucăţele mici, mazăre boabe. Separat se face următorul sos: se trec prin sită gălbenuşurile răscoapte, se amestecă cu puţin muştar, se adaugă sare şi ulei, puţin câte puţin, ca la orice maioneză. Se subţiază cu lămâie sau cu oţet. Când este gata, se toarnă peste zarzavatul tăiat. Se amestecă şi se lasă la o parte un sfert de oră, pentru a se îmbiba bine cu sos. Apoi se gustă şi se potriveşte de acru şi de sărat. Se aşază pe farfurie şi se acoperă cu sos maioneză.
8.697 vizualizări
Versiunea printabilă889 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 2. Salată de vinete cu dovleac (Salate > Salate de legume) 3. Mâncare de salată verde cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 4. Marinată de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 5. Salată boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 6. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 7. Salată de ardei copţi cu roşii (Salate > Salate de legume) 8. Salată de ouă cu ridichi de lună (Salate > Salate cu ouă) 9. Îngheţată de pepene galben (II) (Dulciuri > Îngheţate) 10. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 11. Pilaf de raci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 12. Tort cu ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi) 13. Salată de ton (II) (Salate > Salate cu peşte) 14. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 15. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 16. Salată cu paste, brânză şi măsline (Salate > Salate de legume) 17. Ciorbă ţărănească de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 18. Salată de ton cu fasole şi păpădie (Salate > Salate cu peşte) 19. Salată germană cu limbă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 20. Piftie de porc (răcitură) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 21. Salată de roşii cu caşcaval şi ouă (Salate > Salate cu ouă) 22. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 23. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte) 24. Salată de fasole verde cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume) 25. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 26. Salată poloneză de ciuperci (Salate > Salate de legume) 27. Salată de peşte marinat şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte) 28. Mămăligă la cuptor (II) (Mâncăruri > Preparate din mălai) 29. Budincă de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 30. Salată de vinete cu gălbenuş de ou (Salate > Salate cu ouă) |