Salată rusească cu peşte afumat - reţetă tradiţională din Rusia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Rusia » Salată rusească cu peşte afumat

Salată rusească cu peşte afumat

Reţetă tradiţională din Rusia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 oua (mici), 500 g cartofi nesfaramiciosi, sare, 2 lingurite piper proaspat macinat, 2 linguri otet cu tarhon, 3 linguri ulei de masline, 400 g ceapa rosie, 20 fileuri de peste afumat, 250 g maioneza, 200 g smantana (sau iaurt gros), 4 legaturi marar, 2 legaturi tarhon, 400 g castraveciori murati, 100 g capere (scurse si clatite).

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub un jet de apa rece, se cojesc, se taie cubulete si se pun deoparte intr-un castron acoperit. Cartofii fierti in apa cu sare se curata de coaja si se taie si ei cubulete. Se sareaza, se pipereaza, se adauga uleiul si otetul, se amesteca bine si se lasa - acoperiti - sa se patrunda. Se curata ceapa, se taie rondele subtiri, se intind pe o farfurie, se presara cu sare si se lasa sa stea circa o ora. Apoi se scurge zeama lasata, se acopera ceapa cu apa calduta si, dupa ce mai sta putin, se rastoarna intr-o sita si se lasa sa se scurga. Fileurile de peste se taie in doua (oblic). Intr-un castron, se amesteca bine maioneza cu smantana. Mararul se toaca marunt, frunzulitele de tarhon se aleg si se lasa intregi, iar castraveciorii se taie fasii subtiri (pe lung). Se asaza pe un platou mare jumatate din rondelele de ceapa, iar deasupra urmeaza jumatate din cubuletele de cartofi, si peste ele jumatate din fasiile de castravete. Se presara apoi jumatate din ouale taiate si deasupra se aranjeaza jumatate din fileurile de peste, presarate cu jumatate din mararul tocat si frunzulitele de tarhon. Se toarna jumatate din maioneza si se refac straturile exact in aceeasi ordine.
Salata se poate garnisi cu putina verdeata si cateva cubulete de oua sau rondele de ceapa puse deoparte.
4.067 vizualizări
741 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de vinete cu brânză (Salate > Salate de legume)
2. Pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Salată de cartofi cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
4. Salată de creier de viţel (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Salată de andive, capere şi anşoa (Salate > Salate cu peşte)
6. Tod Man Pla (Chifteluţe thailandeze de peşte) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Salată chinezească de castraveţi (Salate > Salate de legume)
8. Mâncare de cartofi cu cârnat afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Tăiţei cu salată creaţă şi fistic (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Salată grecească cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Salată scarolă combinată (Salate > Salate de legume)
12. Stufat de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată de ouă cu mărar şi ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
14. Salată de crudităţi de iarnă (I) (Salate > Salate de legume)
15. Borş de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Andive cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Salată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Salată de spanac cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Zeamă de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Pui cu legume şi afumătură (Mâncăruri > Fripturi)
22. Peşte cu muguri de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
24. Plăcintă cu salată verde şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Paste cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Peşte alb în suc de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de spanac cu ouă fierte (Salate > Salate de legume)
29. Salată de lăptuci cu smântână şi ouă (Salate > Salate de legume)
30. Supă de salată verde cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.