Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Salata şefului, cu dovlecei crocanţi |
Salata şefului, cu dovlecei crocanţi
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 6 dovlecei mici, 4 piepti de pui, 2 felii de sunca, 150 g parmezan sau cascaval ras, 1 legatura de marar, 5 linguri de ulei de masline, 2 lamai, piper, sare. Mod de preparare: Fierbeti pieptii de pui in putina apa, vreme de zece minute, adaugand si 2 linguri de untdelemn. Scoateti-i afara, sarati-i si piperati-i, taiati-i in feliute subtiri. Taiati si sunca fasii. Stoarceti intr-o cescuta lamaia. Curatati dovleceii de coaja, clatiti-i, apoi dati-i pe razatoare. Amestecati intr-o salatiera dovleceii rasi cu sare, piper, sucul de lamaie si untdelemnul ramas. Spalati mararul si tocati-l marunt. Taiati jumatate din cascaval in cubulete, iar jumatate dati-l pe razatoare. Amestecati dovleceii cu mararul tocat, fasiile de pui si de sunca, cuburile de cascaval, sarati si piperati dupa gust. Deasupra, puneti cascavalul ras. Salata devine si mai crocanta, daca presarati pe deasupra alune sarate, prajite si zdrobite in mojar.
6.679 vizualizări
Versiunea printabilă1.011 tipăriri 4 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă) 2. Salată de fasole verde cu usturoi (Salate > Salate de legume) 3. Gulaş de porc cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Quemone din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume) 5. Salată de ţelină cu mere (Salate > Salate de legume) 6. Salată de sfeclă roşie, cartofi şi fasole (Salate > Salate de legume) 7. Dovlecei cu carne si smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Salată de peşte cu ciuperci (Salate > Salate cu peşte) 9. Salată de crudităţi (V) (Salate > Salate de legume) 10. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre) 11. Salată de heringi cu sfeclă roşie şi ţelină (Salate > Salate cu peşte) 12. Salată de ton cu anşoa (Salate > Salate cu peşte) 13. Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine (Aperitive > Aperitive cu carne) 14. Salată de cartofi cu peştişori săraţi (Salate > Salate cu peşte) 15. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 16. Salată de crudităţi cu hrean (Salate > Salate de legume) 17. Salată boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 18. Salată de vară combinată (Salate > Salate de legume) 19. Salată Waldorf (I) (Salate > Salate de legume) 20. Salată de spanac cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 21. Frittată (omletă) cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu ouă) 22. Ciorbă ardelenească de salată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 23. Tăiţei cu dovlecei şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 24. Salată de ton (I) (Salate > Salate cu peşte) 25. Salată gurmandă cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 26. Salată de raci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 27. Dovlecei cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 28. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 29. Salată ucraineană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte) 30. Salată Dijon (Salate > Salate de legume) |